Houd jij je eigen straatje schoon?

Balkenende deed vrijdag 8 januari een oproep aan alle Nederlanders hun eigen straatje schoon te houden, oftewel sneeuwvrij.

Hij sprak: ‘Het zou goed zijn als mensen hun stoep wat schoon weten te houden. Dat is van belang voor anderen en het heeft ook te maken met je verantwoordelijk weten voor de samenleving.’

Maar toen het AD langsging bij Balkenende’s huis, bleek zijn stoep vol sneeuw te liggen! De stoep schoonvegen blijkt zijn vrouw Bianca’s taak te zijn, maar het was haar niet gelukt omdat de sneeuw was ‘aangekoekt’.

Tot voor een paar jaar geleden was het verplicht je eigen stoep te vegen. In het buitenland is sneeuwvegen nog wel verplicht. Zo werden in Antwerpen 175 boetes uitgedeeld aan inwoners die hun stoep niet sneeuwvrij hadden gemaakt.

Ons straatje/stoep is redelijk schoon, want we hebben geveegd met een bezem, maar we moeten nodig een echte sneeuwschep kopen en een emmer strooizout in huis halen.

Hoe is jouw straatje/stoepje?
Vind je het een verantwoordelijkheid van iedere burger zijn eigen straatje schoon te houden?

7 Responses to Houd jij je eigen straatje schoon?

 1. Hoi,
  mijn straatje is helemaal schoon, ook voor de garage en in de brandgang op ons gedeelte. Mijn man had nog strooizout gevonden, dat we een tijd geleden eens gekocht hadden, dit heeft hij gebruikt. Toen ging het vegen een stuk makkelijker en nu zijn al die gedeelten gewoon helemaal schoon. Echt ideaal !!

 2. Ik zou willen dat iedereen het deed. Ik ben hier 1 van de weinigen in de straat die het doet (samen met nog een paar anderen en dat zijn vaak oudere mensen) en het ergert me best dat de rest van de stoep gewoon een ijsbaan is. Wat buiten hun hui gebeurt interesseert een heleboel mensen gewoon niet (meer).

  Die oproep van Balkenende vond ik dan ook tekenend, het zou toch heel normaal zijn als mensen dat uit zichzelf zouden doen?
  Onze zout was helaas ook op ;(.
  Misschien maakt het ook nog verschil waar je woont en of de stoepen schoon worden gehouden, wij wonen in de Randstad.
  groetjes,
  Lilian

 3. Ik zou willen dat iedereen het deed. Ik ben hier 1 van de weinigen in de straat die het doet (samen met nog een paar anderen en dat zijn vaak oudere mensen) en het ergert me best dat de rest van de stoep gewoon een ijsbaan is. Wat buiten hun hui gebeurt interesseert een heleboel mensen gewoon niet (meer).

  Die oproep van Balkenende vond ik dan ook tekenend, het zou toch heel normaal zijn als mensen dat uit zichzelf zouden doen?
  Onze zout was helaas ook op ;(.
  Misschien maakt het ook nog verschil waar je woont en of de stoepen schoon worden gehouden, wij wonen in de Randstad.
  groetjes,
  Lilian

 4. jahaa, de onze is schoon! de oprit maar ook voor het huis. zo schoon dat als de kinderen hier in de straat aan het sleeen zijn… ze voor ons huis af moeten stappen. maar aleen bij ons, de buren doen het alleen op hun oprit (en vegen dan precies tot de grenslijn….nou ja!) wij doen het mbv de sneeuwschuiver en een lading strooizout dat we altijd in de schuur hebben staan…. komt deze winter erg goed van pas!
  manlief is er maar druk mee! šŸ™‚

 5. Ja, wij houden de stoep voor ons huis beslist schoon. Er lopen heel veel mensen over de stoep omdat ze van of naar het station moeten.
  Ik vind het gewoon een prettig idee dat ze veilig mijn/ons huis kunnen passeren.
  Onze buren doen daar ook aan mee.

 6. Als iedereen nou eens zijn eigen straatje schoonveegt valt het best mee. Dat doen politici en bankiers ook. Die hoor je ook niet klagen.

 7. Bij mij in de buurt wordt er altijd netjes met elkaar samen gewerkt om alles zo schoon mogelijk te houden. Sinds dat ik ermee bezig ben geweest om het op te ruimen komen er altijd meerdere bij. Zo zorgen we er allemaal netjes voor om de ongelukken op de stoep met strooizout te verkleinen.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.