Hoeveel moet je verdienen om tweeverdiener te worden?

kostwinnerTweeverdieners zijn dankzij de overheid flink in het voordeel als het om belasting betalen gaat. Kostwinnergezinnen betalen vijf keer zoveel belasting.

Nou vroeg ik me af: hoeveel zou je als thuisblijfmoeder of huisman moeten bijverdienen om tot het kamp van de tweeverdieners gerekend te worden?

Dat bedrag blijkt nog niet eens zo hoog te zijn: zo’n 500,-per maand. Op Het Moederfront lees je er meer over.

Hoe hebben jullie het geregeld? Heb je 1 gezamenlijk inkomen, 2 salarissen of 1,5 inkomen waarbij één van beide partime werkt?

Similar Posts

17 Comments

 1. Goed om te weten! Mijn vriend doet een opleiding naast zijn werk, en werkt daarom maar 1 dag in de week. Voor de rest is ie ook heel druk hoor, 3 dagen stage, 1 dag zelf naar hogeschool en dan nog huiswerk en lessen voorbereiden in de avonduren en het weekend. Gelukkig is t zijn laatste jaar, tis wel zwaar hoor!

 2. Ik vind het opvallend dat er niet over alleenstaanden wordt gesproken. Die betalen in sommige gevallen meer belasting dan alleenverdieners.
  En de stelling dat alleenverdieners 5 keer zo veel belasting betalen is echt niet waar, dat gaat alleen op als je een denkbeeldig en heel weinig voorkomend voorbeeld aanhoudt. (2 keer 20.000 voor tweeverdieners versus 1 keer 40.000 voor kostwinnershuishoudens).
  Ik ben alleenstaand, tot mijn spijt want mijn partner is vorig jaar overleden. Ik kom er nu achter dat ik belastingtechnisch behoorlijk naast de prijzen val. Betaal meer belasting dan ooit.

 3. Wij werken beide parttime, mijn man als zelfstandige en ik in loondienst. We hebben over “belastingvoordelen” niet te klagen. Tenminste wat de inkomstenbelasting betreft… Omzetbelasting is weer een ander verhaal.

 4. Ik had gisteren al een heel bericht getypt bij het andere artikel maar toch niet verzonden. Ik kan me hier zo kwaad om maken. Als zieke straffen ze je ook gelijk, want wij hebben geen keuze. Bah.

  1. Sommige onderwerpen kunnen veel emotie oproepen inderdaad. En dan kan het heel goed zijn om het van je af te schrijven. Zo gaat de druk even van de ketel. Wel goed dat je tegelijkertijd de afstand hebt om te denken: ‘Dit ga ik niet op internet zetten.’

   Want sommige emotionele uitingen maken je ook kwetsbaar op het internet vind ik altijd.

 5. ik werk als gastouder, zzper dus met een uurloon per ind, maar ik heb alleen maar flexopvang, dus elke dag, elke week is anders qua werkuren, soms 1 opvangkindje soms4, en dus geen vast uurslaris, en dus zeker geen vast maand of jaarsalaris.. ik verdien er ongeveer 11.000 mee dit jaar. mijn man wat meer.. maar we hebben dus wel recht op de combinatiekorting etc (en ik dus ook op zelfstandigen en startersaftrek, waardoor ik zelfs geld toe krijg van de belastingdienst.. jammer dat dit niet meegenomen worden in een hypotheekberekening.. mijn netto inkomen is meer dan mijn bruto inkomen, terwijl mijn man bijna 50% inlevert van zijn bruto salaris…. )

   1. ik werk als gastouder, zzper dus met een uurloon per ind, maar ik heb alleen maar flexopvang, dus elke dag, elke week is anders qua werkuren, soms 1 opvangkindje soms4, en dus geen vast uurslaris, en dus zeker geen vast maand of jaarsalaris.. ik verdien er ongeveer 11.000 mee dit jaar. mijn man wat meer.. maar we hebben dus wel recht op de combinatiekorting etc (en ik dus ook op zelfstandigen en startersaftrek, waardoor ik zelfs geld toe krijg van de belastingdienst.. jammer dat dit niet meegenomen worden in een hypotheekberekening.. mijn netto inkomen is meer dan mijn bruto inkomen, terwijl mijn man bijna 50% inlevert van zijn bruto salaris…. )

    alleen jammer dat ik er net zo goed fulltime voor werk ;) dus best veel uren, vaak maar 1 of 2 kids tegelijkertijd, 4,85 per kind per uur.. 3 of meer tegelijk levert nog leuk wat op.. 1 of 2 niet maar ja ;) eigen kids tellen mee qua hoeveel kinderen er tegelijk mogen zijn dus meer is nu ook niet mogelijk en ze zijn allemaal flex, dus elke week, elke dag is anders qua werktijden en drukte, dus meer kids erbij zoeken kan nu ook gewoon even niet helaas. maar zolang we kunnen sparen is t prima, en ik ben sowieso erg blij dat we gezond zijn en kunnen werken en een baan hebben :)

 6. Mijn echtgenoot werkt volledig (In 5-ploegendienst) en ik werk 14 uur per week betaald buiten de deur naast andere taken. Gelet op de hoogte van mijn inkomen zijn we ‘gelukkig’ tweeverdieners, zo lees ik nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.