Hoe zit het met de voorjaarsvakantie?

voorjaarsvakantieWat is de Voorjaarsvakantie dit jaar verwarrend georganiseerd!

Midden-Nederland: verschillen binnen de regio

Mijn zusje woont in Zeist. Ik in de Achterhoek. We horen allebei bij de regio Midden-Nederland. Toch hadden haar kinderen deze week Voorjaarsvakantie, en die van mij pas over een week. Er zit dus zelfs een hele week tussen. Maar het wordt nog raarder: mijn 17-jarige zoon die een opleiding Gamedeveloping doet in Ede had wél deze week vakantie!

De officiële data van de Voorjaarsvakantie vind je hier, maar die kloppen dus niet met de Achterhoek.

Komende week

De komende week gaat mijn zoon weer naar school, en de andere drie gaan de laatste week voor de Voorjaarsvakantie in. Maar wat blijkt? Mijn vijftienjarige dochter heeft ineens donderdag en vrijdag ook vrij. Vanwege een studiedag, en omdat de school nog een vrije dag kwijt moest.

Al met al levert dat maar liefst 3 rommelige weken op!

Wanneer hebben jullie voorjaarsvakantie?

Similar Posts

18 Comments

 1. Die van ons is alweer over. Maandag gaat de oudste weer naar school. Raar hoor dat het allemaal andere weken zijn. Ook in de omliggende plaatsen hebben sommige volgende week vakantie. Over 8 weken de volgende vakantie en die is hier een week en 2 dagen. Ook zo maf. Doe dan gewoon 2 weken.

 2. Hier ook – als altijd- heel verschillend. Jongste en middelste dochter hebben deze week vrij, oudste dochter en de jongens hebben de eerste week van maart vrij (carnaval hier ).

 3. Vanaf dit jaar heeft de middelbare scholen niet 7 weken maar 6 weken in de zomer. Daarom heeft mijn dochter nu 2 extra dagen vrij … Vrijdag 21 en maandag 3 maart.
  Blijkbaar zijn deze vakantie data … Carnaval-gevoelig :-)
  Fijn weekend!

 4. Ja, hier midden Nederland was het ook deze week vakantie. Met drie kinderen op drie scholen wil dat verschillen geven. De mei-vakantie wordt ook zo’n leuke. Kind 1 (1e klas middelbare school) heeft week 17 en 18 vrij (van 21 april t/m 2 mei), Kind 2 (gewone basisschool groep 5) heeft week 18 (28 april t/m 2 mei) en week 21 (19 t/m 23 mei hemelvaart) vrij, en kind 3 (speciaal onderwijs groep 4) heeft week 18 en 19 vrij (28 april t/m 9 mei). Dit schijnt voor de meivakantie te maken hebben met de eindexamens die in mei beginnen en de middelbare school niet aansluitend aan de examens twee weken vrij willen zijn, dan kunnen ze geen dingen meer regelen en kunnen de leerlingen geen vragen meer stellen……..
  Volgend jaar wordt de mei-vakantie weer zo’n drama………

 5. Het is toch pas volgende week carnaval terwijl het zuiden de afgelopen week vakantie heeft gehad? Ik weet het niet hoor want wij wonen in het hoge noorden en hebben gisteren vakantie gekregen. Maar wel raar dat het bij jullie nog een week later is, helemaal verwarrend en vooral als je van structuur houdt maakt het deze weken niet prettig.
  Succes in elk geval.

 6. Verwarrend die schoolvakanties. Toen onze jongste oo het HBO zat was zijn zomervakantie niet zoals het noorden waar de plaats bijhoort, maar had het een zgn collegejaar. Oudste zoon zat op een andere HBO in het noorden en hij had wel zomervakantie volgens het noorden.
  Was jammer, want we hadden plannen om een weekje met zijn vieren weg te gaan in de laatste week van de late zomervakantie. Dat ging toen niet door. Gelukkig hadden we nog niets gereserveerd.

 7. Hier in Zuid-Nederland hebben de kinderen pas over een week vakantie. Dus niet begin februari, zoals volgens het lijstje zou moeten. Hier wordt de vakantie namelijk aan de carnaval aangepast en zo is het altijd al geweest. En toch, ondanks dat we het hier aan de carnaval aan passen, klopt de vakantie hier negen van de tien keer niet met de officiële data. Dus wie die data dan verzint…? Die komt waarschijnlijk niet uit het zuiden, want dan zou die beter moeten weten!

 8. Wij hebben volgende week vakantie (gelderland-zuid) dit i.v.m. Carnaval. Ik vind het altijd vervelend dat iedereen andere vakantie’s heeft. ik kan nooit afspreken met een vriendin in Noord-holland. Het zou zo leuk zijn als onze kinderen wat vaker konden afspreken… Ik zelf heb ook een nare ervaring, wij gingen vroeger verhuizen van noord naar zuid in de zomervakantie, en daardoor had ik maar (2 !!!!) weken zomervakantie. Wat vond ik dat toen erg! ;-)

  Groetjes,

  1. Bij de overgang naar de brugklas (die in een andere regio zit) had de ene dochter maar 4 weken zomervakantie en de andere 9 weken! Zoals het er nu naar uitziet heeft de jongste straks ook maar weer 4 weken…..

 9. De “officiële” data zijn adviesdata’ s, de scholen mogen hiervan afwijken. Als je een vakantie wilt plannen, moet je dus in de schoolgids kijken, en niet (zoals een paar ouders bij ons op school) alleen naar de landelijke site! Die hebben gewoon een skivakantie geboekt, terwijl er school is. Maar als je kinderen op verschillende scholen hebt, is het natuurlijk een andere zaak. Als je vrij moet vragen om samen als gezin op vakantie te kunnen, geeft de ene school makkelijker vrij dan de andere en dat is heel vervelend.

  1. Dat het schoolrooster kan afwijken van de landelijke data hebben wij nu ook ontdekt! De verwarring ontstond toen mijn zoon ineens vrij Voorjaarsvakantie bleek te hebben op een ander moment dan de andere kinderen.

   Het is dus inderdaad slim om óók naar het specifieke schoolrooster te kijken vakantieplannen maakt.

 10. Wij hebben aankomende week voorjaarsvakantie.
  Hier is de meivakantie in twee stukken geknipt. Vind ik wel jammer! Maar ja, er zijn ergere dingen.

 11. Hier in zeeland zouden we volgens schema ook afgelopen week vrij moeten hebben, maar we hebben het twee weken later…. Gelukkig wel allemaal tegelijk (lagere school en middelbaar) Maar vreemd is het wel!

 12. Geen schoolgaande kinderen meer. Wij zitten zo ongeveer op de grens van noord en midden (geloof ik), op de grens van Noord-Holland en Zuid-Holland. Daar kon je dus altijd wel verschillen in één gezin hebben, als je kinderen op het voortgezet én het basisonderwijs had…. Maar nu dus geen last meer van… Hier is het aankomende week voorjaarsvakantie, terwijl de kinderen van mijn zussen (hier 5 km vandaan) afgelopen week vrij waren…
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.