Hoe weet je of je kind ziek is?

Met rode konen verscheen Piet deze ochtend aan de ontbijttafel. ‘Ik voel me zo niet zo lekker,’ fluisterde hij en voegde er veelbetekenend aan toe: ‘Ik wil niet naar school.’

Vanwege de rode konen gaf ik hem het voordeel van de twijfel, en besloot het even aan te zien. In het verleden heb ik hem namelijk wel eens afgemeld omdat ik dacht dat hij ziek was, waarna hij plotseling verklaarde: ‘Mama, ik ben beter! Mag ik nu computeren?!’

Na veertien jaar moederschap vind ik het nog steeds moeilijk te bepalen of een kind echt ziek is, of gewoon lamlendig. Behalve als ik het kan meten, want meten is immers weten?!

Dus temperatuurde ik Piet, en zag de thermometer langzaam opklimmen naar 38,4. Niet zorgwekkend hoog, maar hij had duidelijk echt iets onder de leden.

Ik stopte hem lekker weer in bed, en de andere kinderen vochten wie het aan zijn juf mocht gaan vertellen.

In de rust na de ochtendspits ging ik aan het werk, maar om negen uur hoorde ik een stemmetje bovenaan de trap: ‘Mama, ik ben weer beter! Mag ik op de computer?!’

2 Responses to Hoe weet je of je kind ziek is?

  1. Ik ken dat verhaal. Vroeger toen mijn kinderen klein waren hadden ze ook van die streken…..
    Nou het beste dan maar en leuk dat je even een kijkje hebt genomen en gereageerd hebt op mijn blog….

    Daaaaaag Annemieke

  2. Soms gaat het ineens ook heel snel met kinderen. Zaterdag kreeg onze peuter ook snel koorts. Natuurlijk had ik niet het dilemma of hij naar school wel of niet kon, wat trouwens uitgegesloten was met 39, 4 graden. Was wel enigzins bang voor de mexicaanse griep omdat buurmeisje het had. Maar halve dag later was het gelukkig voorbij en huppelde hij weer vrolijk rond ; )

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.