Reacties

Hoe viert jullie school Kerstmis? — 14 reacties

 1. Gisteren Kerstmarkt van 17.00 tot 19.00 uur. Langs geweest met zoontje, knutselwerkje gekocht en zo weer naar huis ... Hij had het gezien en ik ook.
  Volgende week donderdag vrij vanaf 11.45 uur. En om 17.00 Kerstdiner.
  Hapjes ... Al jaren lang doe ik tomaatjes, komkommer stukjes en druiven samen in een bak. Lekker fris, gezond en makkelijk. Bakje komt altijd leeg ... Of bijna.
  Ik ervaar Kerst en Kerst op school steeds rustiger met de jaren ... Het is gewoon wat je ervan maakt ... Hoe je het aanpakt ;-)

  • Leuk idee, komkommer, tomaatjes e.d. Dat is ook lekker gezond. En fris bovendien.

   Onze school heeft geen kerstmarkt, maar verder lijkt het redelijk om het kerstprogramma hier.

 2. Hier is heteen redelijk vaststaand programma. Erworden geen kerststukjesgemaakt tenzij dit vanuit de kinderen komt. En dan wordt er gelijk een rekenles aangeknopt zodat ze de spulletjes zelf uit de klassekas moeten kopen.
  De viering is altijd de woensdag voor de vakantie. Kinderen worden om kwart over 5 in de klas verwacht. Dan gaan ze om half 6 naar de musical die door de ouders is geschreven en die niet het klassiekekerstverhaal mag vertellen (openbare school met een op dit punt allergische directie) , maar dat voor de goede verstaanders wel doet. Ouders mogen hier niet bij zijn. Daarna gaan ze nog wat eten in de klas waarbij de vaders de bediening verzorgen. De moeders en niet bedienende vaders mogen vanaf kwart over 7 socializen op het schoolplein onder het genot van een glaasje gluhwein en een stemmig koortje.
  Voor dat hapje kun je intekenen en dat varieert dus van stokbrood kruidenboter tot pannenkoeken of een in plakjes gesneden komkommer.

  • Wat een grappige school! Is dat bewust dat de vaders moeten bedienen, en de moeders niet?!

   Ik vind het ook leuk dat er een klassekas is, en dat aan praktische dingen een rekenles gekoppeld wordt.

   Van ouders die zelf een musical schrijven ben ik diep onder de indruk!

 3. Ons manneke heeft dit jaar voor het eerst een kerstviering op school. De kleuters worden om 18.00 op school verwacht. Ouders mogen niet mee. Ze lopen naar de kerk die inmiddels geen dienst meer doet als kerk, maar een BSO is. Daar krijgen ze een worstenbroodje en je moet zelf een D.anoontje meegeven. Alleen een D.anone. Andere toetjes mogen niet!!!!
  Om 20.00 halen we ze weer op. Vind ik persoonlijk vrij laat. Normaal ligt hij er al om 19.00 uur in.
  Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Ik had het best leuk gevonden als we als ouders mee mochten genieten van de Kerstviering.

  • Zou de school een contract hebben met Danone?! Je zou het bijna denken zeg. Een vergelijkbaar toetje van de Aldi zou dan toch ook moeten kunnen. Of zou de school bang zijn, dat sommige kinderen dan worden uitgelachen?

   Het klinkt ook niet zo gezond: worstenbroodje met Danoontje.

   Maar wél sfeervol dat de dienst in een een kerk is. Zelfs al heeft die kerk zijn functie verloren.

  • Pardon? Wij zijn vegetariers, eten zoveel mogelijk biologisch en mijn dochter is lactose intolerant. En ik ben vast niet de enige! Voor ons dus zeker geen worstenbroodjes en danoontjes... Vreemd dat een school zulke eisen stelt. Danoontjes kun je ook niet los kopen volgens mij. Zit je thuis met nog 5 van die dure en ongezonde toetjes. Ik zou als je er aan mee wilt doen, in elk geval overwegen om met een aantal ouders samen een pakje te kopen dan..

   Gelukkig is het bij onze school anders. Er is een kerstlunch waar veel ouders verschillende dingen voor maken (broodjes, soep, salade). Kinderen kunnen dan zelf pakken wat ze lekker vinden/ mogen en kunnen eten. Ik heb me opgegeven voor de pannenkoeken, maar die worden wel lactosevrij :)

 4. Vorig jaar hadden we een kerkdienst op avond. En elk jaar hebben de kleuters 's middags vrij (hoe het met de andere klassen zit weet ik niet meer, mijn zoon zit in groep2). Dit jaar worden ze s avonds in het dorpshuis verwacht en hebben alle klassen wat georganiseerd. Vorig jaar vond ik het heel sfeervol in de kerk met alleen maar de ouders en ik weet niet wat ik er dit jaar van moet verwachten. Aan de voorbereidingen te zien voor mijn gevoel wat minder. Nu mogen ook opa's & oma's komen, laat ik nu net niet van die grote groepen houden, voel me zo gauw een buitenbeentje.
  Maar hier dus geen hapjes/drankjes door ouders verzorgd.

  • Ik vind een kerkdienst ook iets hebben. Zeker vanwege Kerstmis. Maar voor een openbare school is dat geen optie natuurlijk.

   Ik ben ook geen fan van grote groepen. Typisch dat ze zoveel familie uitnodigen. Misschien is dat de toekomst.

  • Wij zitten op een christelijke school en de kerk vorig jaar was maar klein. Het blijkt dat de oudere groepen nog al veel werk in het programma hebben gestoken en de kerk waarschijnlijk niet beschikbaar is en de school te klein qua beschikbare ruimte. Je wilt het niet in verschillende ruimten hebben als het een gezamenlijk programma is, dus nu is het in het dorpshuis. Die is alleen weer vrij groot en met onze kleine school, nog geen 40 leerlingen, en er zijn altijd ouders die niet komen willen ze zo de zaal vullen met opa's en oma's en daar valt natuurlijk ook wat voor te zeggen. Maar leuk.... we zullen het donderdagavond zien. Het hangt ook van de aankleding af natuurlijk. Zo is de zaal heel groot en saai maar als er kerstversiering hangt voelt het ook wel weer anders. Maar ja, al die mensen...

 5. Hier is er een soort Kerstavond voor school. Soort toneel, met kerstmuziek, of alleen muziek. Meestal gaan er een paar klassen door de straten en bellen aan en zingen dan een kerstversje voor de bewoners. SOmmige mensen doen ook niet open. KLein dorp dus met een paar klassen goed te doen. Ouders kunnen zich opgeven. Ivm erge kou weet ik niet of het doorgaat. Na afloop warme chocolade en koekjes.
  Vrijdag is er een surprise party en mag je opgeven of je wat mee wilt geven.
  Er wordt meestal een video gekeken of spelletjes gedaan. Van mij mogen ze ook wel vrij geven na 12 uur.Hebben de busdrivers ook vroeg af.
  Groet, WIlma

 6. Maandag moet ik alles meegeven om een kerststukje te maken. Ik heb op het schoolplein gehoord, dat je alles wat je terug wilt (zien) moet voorzien van naam. Er schijnen ouders te zijn die hun kind niets meegeven en dan krijgen ze van jouw kind. Ik heb super veel extra groen en decoratie om mee te geven daarom. We zijn vandaag nog dennenappels wezen rapen in het bos, waar ik net coctailprikkers in heb gestoken.
  Er is een kerstdiner in de klas waarvoor we morgen nog worstenbroodjes gaan bakken. Tijdens het kerstdiner kunnen ouders kletsen in het kerstcafé.

  • Ik moet op woensdag alles meegeven. Ik zal het zo meteen even in mijn agenda zetten!

   Slim idee van die dennenappels! Ik denk dat ik mijn kinderen vandaag ook even het bos in stuur.

 7. Morgen mogen de kinderen bakjes mee met steekschuim, een kaarsje, stekers en groen. Overmorgen hebben ze overdag een kerstlunch en ik verzorg de pannenkoeken, stroop, poedersuiker en servetten. Het wordt een lopend buffet met vanalles en nogwat. 'S avonds komen we dan weer op school voor een gezellig samenzijn met ouders en kinderen (geen eten) in echte kerstkleding (voor dochter een kerstjurk, voor zoon een overhemd en zilveren stropdas).
  Oh ja en vandaag gingen ze kerstknutselen, maar daar heeft mijn man zich voor opgegeven als hulpouder :)
  En laten we de kerstkaartjes voor klasgenootjes niet vergeten! Die zijn ook deze week geschreven en uitgedeeld.
  Kortom, wel een hoop geregel zo in de laatste week voor de vakantie, maar ook heel gezellig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>