|

Hoe vier jij Moederdag?

moederdagAanstaande zondag is het weer Moederdag.

Aangezien mijn vader op 12 mei jarig is, wordt op die zondag meestal ook zijn verjaardag gevierd. Aanstaande zondag komen mijn zusjes en ik, met partners en gezin dus naar mijn ouders. Want een verjaardag overtroeft Moederdag. Maar natuurlijk krijgt mijn moeder ook een cadeautje!

Zondag naar mijn familie

Mijn middelste zus en ik, zijn allebei moeder en hebben dus ook Moederdag. Het is misschien niet zo chique, maar ik heb de afgelopen weken diverse keren tegen de kinderen gezegd dat ik wel iets leuks wil krijgen. Het hoeft niet duur te zijn, maar ik vind het leuk als ze een beetje moeite doen. Ik ben dol op positieve feedback, en zie Moederdag als een dag waarop dit mooi even gegeven kan worden. Commercieel of niet.

Mijn wensenlijstje is simpel

 • Een doosje After Eight (1,79 bij de Lidl)
 • Een Flow magazine (ik heb al in geen maanden een Flow in de bibliotheek gezien! Of alleen nummers uit 2012)
 • s Avonds een bak patat met mayonaise die ik dan in mijn eentje, ongestoord mag opeten!
 • Kakelbonte nepbloemen van de Wibra of Action
 • Een dagje helemaal alleen thuis, want dat is een wonderlijke zeldzaamheid!

Hoe vieren jullie Moederdag? En wat zijn jouw Moederdag wensen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Geen extra’s op moederdag. Zelfs op school wordt er niets aan gedaan. Laat elke dag maar zien dat je van elkaar houdt en elkaar waardeert. Vind ik veel belangrijker.

 2. Ik werk die dag vrijwillig in het dierenasiel.
  mijn dochter hoeven niets extra’s voor me te doen, ik vind het belangrijk dat we altijd met respect met elkaar omgaan en om elkaar denken. ( niet dat dat altijd gebeurd :d )

  gr deb

 3. Mijn moeder leeft niet meer.
  Mijn kinderen laten regelmatig blijken dat ze veel van me houden en me erg waarderen!
  Wij ‘vieren’ op 11 mei alleen het leven en dat proberen we elke dag te doen!

 4. Ik vroeg altijd een ontbijtje op bed en of ze hun eigen kamer die dag wilden opruimen: kleding opruimen-in de was, stink sporttassen uitmesten ed. Natuurlijk werd dat elk jaar bejubeld ontvangen: ontbijtje (van echtgenoot) was geen probleem, maar die kamer opruimen…?

 5. ‘s morgens gaat manlief heel stiekem uit bed. Met de kinderen naar beneden. Dan maken ze croissantjes. Zelf rollen met ham, kaas of chocola er tussen. Doen ze al jaren. En ik merk daar natuurlijk niets van ;-)
  Als de tafel gedekt is komen ze me met cadeautjes wakker maken. Zelfgemaakte van school en psz en gekochte cadeautjes.
  dan gezellig met elkaar ontbijten en naar de kerk. Uit de kerk gaan we meestal naar moeder of schoonmoeder. De andere moeder vereren we op zaterdag met een bezoekje.

 6. Met zelfgemaakte kadootjes van de kinderen. Ik heb ze allemaal nog, in mijn moederdagdoos . Zo lief.
  Van mijn man krijg ik niets, die houdt niet van die commercie. Hij laat gelukkig wel zijn waardering op een andere manier blijken.

 7. Ik zit op de zaak die dag, de meeste collegaatjes hebben die dag vrij gevraagd, mij boeit dat niet ik had vorige weekend al Moederdag :-)

 8. Ik ga bij m’n moeder op bezoek en neem altijd wat voor haar mee. Ook geen spectaculaire cadeaus, maar wel even wat anders dan anders.

 9. Ik krijg altijd ontbijt op bed en Waals je wat krijgt.
  t gast adeautjes.
  nu zijn de meiden h et huis uit en getrouwd en wonen ver weg dus komen die op zaterdag.
  En naar mijn moeder en vader hopen wij zaterdag middag te gaan.

  Groet van Hilda
  Het is toch een blijk van waardering als

 10. Ik verwacht een ontbijt en dat mijn man er eens een keer uitgaat om de kinderen ‘s ochtends te doen. De kinderen hebben cadeautjes gemaakt op school en KDV en zijn door de oudste al verstopt. Hopelijk kan hij ze weer terugvinden voor zondag:-)
  En dat ik zelf die dag helemaal niks hoef te doen, alleen maar dingen die ik leuk vind. En vooruit zorg ik voor het lekkere eten ‘s avonds. En zal dan ook wel moeten afwassen :-(
  En naar (schoon-)moeder hoeven we niet want die doen er niet aan. Ik heb mijn moeder wel een zelfgemaakte kaart gestuurd.

 11. Niet! Ik heb al heel lang geen moeder meer, en ik heb nooit kinderen gekregen…. Maar ook toen mijn moeder nog leefde, waren we al lang uit het moederdagvieren gegroeid – ik vind dat toch vooral iets voor jongere kinderen, als pubers moesten we er niet aan denken!

 12. Haha, leuk lijstje! Het had de mijne kunnen zijn. Bij mij had er waarschijnlijk nog een flesje Cola bij de patatjes op gestaan. Ik ben benieuwd wat je krijgt.

 13. Hoi,

  Ik heb nog 5 nummers uit 2013 van Flow te koop. Met eventueel het vakantieboek met alle extra’s. Ook heb ik nummer van 2010 en de complete jaargangen 2011 en 2012.

  Als je interesse heb, kun je me Emailen op [email protected].

  Marieke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.