Reacties

Hoe schoon en netjes moet jouw huis zijn? — 30 reacties

 1. Ik zou heel graag willen dat ons huis heel schoon en netjes is, maar de realiteit is dat ik geen geboren huisvrouw ben. Ik zie het vaak gewoon niet en ik ben ook niet goed in het plannen van het huishouden. Maargoed, in het nieuwe jaar ga ik weer een poging wagen om het op te pakken ;)

 2. Ik vind een opgeruimd huis belangrijker dan een schoon huis. Hoewel ik vanwege mijn astma wel goed moet opletten met stof omdat ik daar benauwd van kan worden.
  Maar gezeemde ramen staan weer heel laag op mijn lijstje. Leuk werkje als het mooi weer is, verder boeit dat me niet zo.

 3. Ik heb het graag netjes en proper en aangezien we maar met twee zijn lukt dat wel ,maar als de kleinkinderen er zijn dan ruim ik pas op als ze weg zijn,ik leer ze wel opruimen maar daar moet ik nog veel geduld mee hebben.

 4. Mijn man is best netjes maar houdt zich niet echt bezig met het huishouden. Hij heeft een meer dan voltijdbaan en ik heb tijd genoeg. Hij vindt het prima zoals ik het doe.

 5. Eigenlijk hou ik wel van schoon en opgeruimd, en toen ik nog alleen woonde was dat ook zo, ook papieren altijd geordend.
  Nu grotendeels samenwonend, in een nog te verbouwen huis en een vriend die het idee heeft dat opruimen verplaatsen naar andere ook niet handige plek is is dat niet meer vol te houden, laat het maar even zo. We hebben ook nog niet voldoende kasten.

 6. Hm ik vind het ook wel fijn als het opgeruimd oogt in de woonkamer, de slaapkamers van de kids daar zit ik zelf natuurlijk niet veel dus. De groters moeten het echt zelf doen, wel wil ik ze helpen hoor indien het ze overweldigt. De kleintjes moeten echt ook helpen.
  Maar dan nog troepjes ja die hopen zich regelmatig op, op de zogenaamde hotspots, ik haat dat, hoe vaak ik die ook opruim ze verschijnen altijd weer miraculeus

  • Ja, daar zijn het hot spots voor! In ons oude huis had ik er eentje op de punt van het aanrecht. Daar had ik een mandje neergezet. En daar gooide iedereen alles in. Dat heb ik nu niet meer.

   Maar nu lijkt de gang wel een hot spot... Achteraf was dat mandje in ieder geval een kléine hot spot!

 7. Een schoon en opgeruimd aanrecht vind ik belangrijk en ook de zithoek in de kamer. Als daarachter het speelgoed overhoop ligt, vind ik niet zo erg.
  Verder zijn er veel zaken waar ik achter mee loop of vaak achter de feiten aanhol...
  Mijn man vind het wel prettig als het opgeruimd is maar kan er steeds beter tegen als het niet zo is.
  Slaapkamers doen de meiden zelf en de jongens stuur ik aan op steeds meer zelf doen. Maar bij hen moet ik zelf ook regelmatig eens goed opruiming houden.

 8. Grappig, hier is dat ook. Ik kan niet tegen rommel die de man niet ziet, en de man gaat opeens lopen stofzuigen terwijl het er wat mij betreft prima uitziet. Als er enige vorm van routine is dan gaat het wel beter. Als iedereen thuis is, is het gauw een rommel. Zeker als de kinderen 's ochtends eerder beneden zijn.
  Het is hier niet vies, maar super schoon & hygiënisch vind ik niet zo belangrijk...

 9. Alle liggende delen zijn aantrekkeljke gebieden om er alles oo rond te ,aten slingeren.
  Het zijn magneten. Echt altijd troep. Een boek over deze plekken die werken als magneten hielpen wel in het schoonhouden. Alleen al het realiseren, dat het werkt als een magneet helpt.
  Mijn sleutelbos is nu voorzien van een grote sleutelhanger in de kleuren blauw met geel, gekregen van mijn vorige werkgever.
  Dit met het bij mij in te slijten gegeven dat er drie plekken zijn waar ik ze neer mag leggen, zorgt er voor dat ik ze niet meer zo snel kwijt raak.
  Ook omdat ik dure gecertificeerde sleutels heb.

 10. een opgeruimd én schoon huis is bij mij een een opgeruimd en helder hoofd, ik vind allebei dus even belangrijk maar heb er niet altijd zoveel tijd voor als ik zou willen. En in het weekend kies ik dan toch voor lekker met m'n dochter op pad gaan enzo dan voor het huis opruimen en schoonmaken.

 11. Interessant artikel! Ik denk ook dat het beide samen gaat. Geen schoon huis zonder dat het opgeruimd is en andersom.

  Op het moment ben ik hier bezig om alle rommel weg te werken, al een aantal weken... uitzoeken en wegdoen. Dan is het ook makkelijker om alles bij te houden. En het gaat me ook rust geven in mijn hoofd. Maar met dri kindjes gaat dat niet zo snel...

  Mijn man heeft een hekel aan opruimen. Hij maakt liever schoon. Hij vraagt dan vaak of ik wil opruimen dan maakt hij wel schoon. Schoonmaken doet hij wel heel netjes en grondig.. want ja... marine he haha.

  Mijn jongste ligt nu op bed. Dus ik ga nu even die vrije tijd nemen om voor de verandering weer eens op te ruimen ;)

  Fijn weekend!

 12. Ow, de gang. Dat is oa omdat die in Nederland erg klein is. Een bijkeuken als binnenkomstplek is al een stuk minder rommelig omdat je daar wel alle laarzen en schoenen en jassen fatsoenlijk kwijt kan.
  En de slaapkamer van de kinderen...ehm, als je zo vaak twee zakken vuilnis weg kan halen lijkt het me dat ze teveel spullen hebben. Maar ja, een nonnenkamertje is ook wel eg saai voor een kind.
  Fijn dat je je man het weekend zijn gang kan laten gaan...en dat hij jou doordeweek je gang laat gaan. Precies zoals het hoort, beetje geven en beetje nemen.

  Groet,Greet

 13. Ons huis is 1 grote bende. Mijn ex werd daar altijd gek van dus nee we zaten niet op 1 lijn. Ik krijg het juist weer benauwd van heel erg opgeruimde huizen. Schoon moet het voor mij wel zijn overigens - een schoon zooitje :)

 14. Als het niet opgeruimd is, ga ik ook niet schoonmaken. Simpel. En opruimen vind ik fijn, als alles maar een vaste plek heeft. Op dit moment heb ik enorme 'last' van nestdrang, dus ik zoek de hele dag alles uit en ruim het meteen op. Onvermoeibaar! Eigenlijk wel handig dus.
  Nu de schoonmaakster nog komt, is dat ook vaak een mooie stok achter de deur. Het is voor haar echt niet prettig werken met allemaal rommeltjes op de grond en de tafel. Dus ik ruim altijd op voor ze komt. En dan ook maar meteen de was opvouwen. Enzovoorts. Waar zo'n schoonmaakster al niet goed voor is... ;-)

  • Een schoonmaakster is inderdaad een prima motivatie om op te ruimen! En nesteldrang is inderdaad zo gek nog niet. Het zorgt er voor dat je huis netjes op orde is. En zeker als de baby er net is, is dat heerlijk.

 15. schoonmaken gaat pas als het opgeruimd is.
  Zowel ik als manlief zijn van nature echte rommelkonten, maar ik heb mezelf aangeleerd om achter mezelf op te ruimen (enigszins ;-))
  Ik hou erg van een redelijk opgeruimd (en redelijk schoon) huis.
  Spik en span hoeft niet, maar gewoon net netjes genoeg om lekker te kunnen zitten en adhoc mensen te ontvangen zonder het schaamrood op de kaken.
  Mensen vinden het hier netjes.

  • Je kunt ons huis aan twee kanten binnenkomen. Als mensen via de hoofdingang komen is het prima. Die heb ik meestal wel netjes. Maar via de achterkant is het net een hindernisbaan... Als het even kan heb ik dus liever niet dat mensen via die kant binnenkomen.

 16. Ik zou graag een opgeruimd huis willen hebben, maar dat gaat me maar moeilijk af. Wel houd ik het schoon. Er wordt gestofzuigd, gedweild, wc en badkamer iedere week, aanrecht leeg en schoon. Ik heb gewoon nog teveel zooi om een echt opgeruimd huis te hebben. Alhoewel er al veel minder zooi is dan een jaar geleden. Er staan al weer 2 dozen klaar voor de kringloop en 2 zakken met kleding voor de kledingbank,
  Nu ik 4 dagen goed ziek ben geweest zie ik weer hoeveel ik stiekum toch doe iedere dag. Nu is dat dus 4 dagen niet gedaan en mijn beneden verdieping is ontploft en vies. Vandaag dus ff vlug aan de slag nu ik me weer een beetje beter voel.

  • Dat herken ik! En er is best veel kracht en energie voor nodig om een huishouden op de rit te houden. Als ik eens flink verkouden ben, en gammel, dan zie je dat onmiddellijk terug in het huishouden. Helaas.

 17. Ah herkenbaar: in theorie vind ik een schoon huis belangrijk, maar de uitvoering... Ik kan me er moeilijk toe zetten, ik heb vaak andere prioriteiten. Ik vind andere dingen net iets belangrijker ;-). Maar als ik dan eenmaal bezig ben, denk ik: pffffff, was dit het nou?! Mijn man daarentegen vind het wél heel belangrijk en vind daarom ook dat ik het vaker zou moeten doen. Dat zorgt wel eens voor irritaties ja. Opruimen heb ik ben hekel aan, dat is sneller gedaan en zorgt ook voor rust bij ons allebei. Opgeruimd valt ook meer op dan schoon over het algemeen ;-).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder