Hoe motiveer je je kind om zijn tanden te poetsen?

Advertorial

auqafresh2 2

Ik heb mijn kinderen geleerd twee keer daags hun tanden te poetsen: ‘s ochtends na het ontbijt voordat ze naar school gaan, en ‘s avonds voor het naar bed gaan. Ze doen dat zelf, maar ‘s avonds poets ik altijd na. Ik ben bang voor de tandarts, dus ik doe er alles aan om problemen te voorkomen.

Kinderen tanden leren poetsen vind ik enorm belangrijk, want ze moeten toch hun hele leven doen met hun gebit. Maar het is niet één van mijn lievelingswerkjes, en de kinderen vinden het ook echt een verplicht nummer.

Motiveer je kind met het spel: De Ultimate Ontdekkingstocht

Dus ik was enthousiast over Aquafresh die een heus computerspel hebben bedacht, De Ultimate Ontdekkingstocht, om kinderen te leren waarom tanden poetsen zo belangrijk is. In het spel is je kind de Tandenfee, die samen met de Markies van Tandopolis Prinses Wortel moet bevrijden. Die is namelijk ontvoerd door een leger slechte bacteriën.

In de rol van de Tandenfee vangt je kind de bacteriën, waarna de Markies ze wegschrobt met een klodder tandpasta. Vervolgens worden ze weggespoeld met water. Elke keer als er rotte bacteriën zijn verslagen, krijgt je kind een stukje extra landkaart te zien, waarop de locatie waar de prinses gevangen wordt gehouden staat.

Ik zit al op level twee!

Het spel is mooi vorm gegeven, en behalve bacteriën om te verslaan, zijn er onderweg ook allerlei puzzels om op te lossen. Ik heb de prinses helaas nog niet bevrijd, maar ik ben al wel op het tweede niveau!

Bekijk het spel zelf op www.ultimateontdekkingstocht.nl.

Ik kan me wel voorstellen dat dit spel tot de verbeelding van kinderen speelt. Ik ga vanavond in ieder geval mijn jongste zonen motiveren door ze te vertellen dat ze hun bacteriën goed moeten vangen zodat de Markies (= tandenborstel) ze kan webschrobben!

Zie ook de post: Beugel vergoed?

Hoe is bij jullie het tandenpoets-protocol geregeld?

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

4 Comments

 1. Hier hetzelfde ritme als bij jou.
  Een keer per dag poets ik na.
  Ze vinden het hier niet erg om te doen, maar het gaat meestal wel vrij snel.

 2. M’n oudste is 3,5 jaar. Vrij jong nog. Tandenpoetsen was tot een jaar geleden een drama. Nu werkt ze mee. Behalve als ze erg moe is. Wij leggen uit dat er allemaal hele kleine beestjes in haar mondje zitten die haar tandjes ziek kunnen maken. Met een tandenborstel borstel je ze allemaal weg en blijven haar tandjes mooi en gezond. Toevallig waren we vandaag ook bij de tandarts en die zei dat we iets beter moesten poetsen. Nog meer uit de kast halen dus.

  De jongste is 1,5 jaar en daar kan ik verder niets mee behalve haar in de houdgreep nemen en even doorzetten.

 3. Wij poetsen sinds het eerste tandje voor het slapen gaan (2x per dag), 75% zonder drama gelukkig. Onze dochter is nu 2.
  We zingen erbij, ik maak schrobgeluidjes en ga luisteren of ik die hoor, ze mag eerst uitgebreid zelf poetsen (eerst was dat meer kauwen), ze heeft een leuke tandenborstel en tandpasta die ze zelf heeft uitgezocht, ik poets regelmatig ook mijn eigen tanden tegelijkertijd (voorbeeld doet volgen) en dan laat ik haar soms ook mijn tanden napoetsen terwijl ik die van haar doe. De vorige tandenborstel heette de poetspoes, die heeft ze in de laatste 25% periode (doorkomende kies) in een afvoerbuis gedropt! – slim kind, ze deed het op zaterdagavond dus zondag werd er niet gepoetst. Wij poetsen na op schoot, als ze meewerkt heeft ze twee verhaaltjes verdiend (jeaaaah!), als ze niet meewerkt, krijgt ze maar een verhaaltje voor het slapen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.