Hoe maak je een weekmenu + gratis download!

weekmenuEen weekmenu is een handige manier om je week makkelijker te maken. Een weekmenu heeft flink wat voordelen:

 • Je bent goedkoper uit, omdat je alles voor een maaltijd in huis hebt. Zo voorkom je een onverwachte trip naar de supermarkt, of dat je toch maar even wat bij de Chinees haalt.
 • Het scheelt kopzorgen: je hoeft niet na te denken wat je die dag eens zult koken.
 • Het scheelt de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’ van de kinderen. Schrijf het weekmenu op een bord in de keuken, en ze kunnen zo zien wat er op het menu staat.

Maar hoe maak je een weekmenu? En wat heb je er voor nodig?

Weekmenu in 7 stappen

 1. Kijk wat je nog in huis hebt. Ik heb zelf nogal de neiging om steeds maar voorraden aan te willen leggen. Op een gegeven moment had ik wel 7 pakken zilvervliesrijst, waarvan er 4 over de datum waren. Kijk dus voordat je je weekmenu samenstelt even of er dingen zijn die op korte termijn gebruikt moeten worden. Plan die in voor een maaltijd.
 2. Kijk naar de aanbiedingen in supermarktfolders. Als je geen folders thuis krijgt bezorgd, kun je online kijken wat er goedkoop is. Op supermarktaanbiedingen.nl vind je ze allemaal bij elkaar.
 3. Op basis van de informatie uit stap 1 en 2 ga je nu een weekmenu plannen!
 4. Pak een wit A4-tje en verdeel dat in 7 kolommen. Zet boven elke kolom de dag van de week. Of download het weekmenu huisvlijt dat ik heb gemaakt!
 5. Vul vervolgens per dag in welke maaltijd je die dag wilt klaarmaken
 6. Pak nu een ander A4-tje en schrijf daar  op wat je moet kopen om de maaltijden te maken. Heb je bijvoorbeeld voor woensdag groentesoep op de planning staan? Noteer dan soepgroentes, soepvlees en eventueel vermicelli.
 7. Hang je weekmenu op in de keuken als handige herinnering voor jezelf en je gezin.

Eet smakelijk!

Download gratis een weekmenu om zelf in te vullen!

weekmenu huisvlijt

Reacties op Hoe maak je een weekmenu + gratis download!

 1. Ik heb dit verschillende keren geprobeerd maar voor mij werkt het niet. Wat bij mij wel werkt is om voorraad te hebben en verse spullen in de koelkast. Dan bepaal ik op de dag zelf waar ik zin in heb en of ik voldoende energie heb om dat te kunnen maken.
  En soms loopt het heel anders door iets simpels zoals appels die nodig op moeten en dan eten we die dag hete bliksem 🙂

  • Zo doe ik het ook altijd VeggieMo.
   Ik houd niet zo van een vastgesteld weekmenu omdat ik graag spontaan op de dag zelf bepaal wat er op tafel komt. Als ik me een dag niet zo goed voel of er ineens iets onverwachts gebeurd, kan ik daar nu rekening mee houden.

 2. Ik blader ook altijd door mijn kookboeken en receptenknipselmappen. Geeft veel inspiratie en een tikje uitdaging, inspiratie en creativiteit dat maakt het leuk. Soms is een recept super geslaagd. Dat recept is dan voor verjaardagen en etentjes met gasten. De minder geslaagde herhalen we niet

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.