Hoe kreeg jouw blog zijn naam?

De naam van een blog zegt vaak veel over de inhoud. Huisvlijt heet bijvoorbeeld huisvlijt omdat het huisvlíjt is. Ik zit immers thuis achter de computer vlijtig te werken. Bovendien gaat Huisvlijt eigenlijk over alles wat met het huishouden en dagelijks leven te maken heeft: huisvlijt dus.

Ik vind het altijd erg leuk om het verhaal achter een blognaam te horen!

Waarom heet jouw blog zoals het heet?

Similar Posts

40 Comments

 1. Ik heb een tijd onder mijn eigen naam geblogd en kreeg toen de hele ex-schoonfamilie en huidige schoonfamilie als lezers.
  Zelfs de buurvrouw op de hoek las mee, daar had ik geen zin meer in en stopte het blog.
  Ik heb in de keuken drie blikken staan met mcwilliams erop en bedacht mij dat dat wel een leuke schuilnaam was/is ;-)
  Zo heeft mijn blog zijn naam gekregen

 2. We waren hier al wat jaartjes begonnen met sparen zodat manlief op zijn 55 niet meer zou hoeven te werken. Uiteindelijk brachten we alles zover terug dat we ongeveer op 1 salaris leefden. Toen de kinderen kwamen voelde ik de spanning die werken/ kinderen/ huishouden/ en een man met een baan in de scheepvaart opleverde. En toen ik vond dat de druk in huis te groot werd wenste ik dat ik gewoon moeder werd, maar wel een die ook kon sparen, ook al was dat niet als voorheen. Ik begon te kijken hoe we dingen nog weer anders konden gaan doen. En jawel…spaarmoeder.
  D e kleur groen heb ik gekozen omdat ik ook idealen had over de opvoeding van de kids.

 3. Ik wilde graag dat mijn blog zuinigheid met vlijt zou heten, maar die was al bezet. Mijn ex schoonmoeder noemde dit altijd. Ze leefde erg bewust en achteraf dus wat ik nu ook doe. Toen ik nog werkte, voor 1997, leefden wij erg royaal. Daarna ben ik pas vlijtig geworden met zuinig leven. Wij hebben al erg veel kunnen doen in huis maar ook met uitgaven die wij graag wilden. Gelukkig nooit schulden gehad, maar als ik zie wat wij nu allemaal hebben en doen met veel minder inkomen kan ik wel zeggen dat ik vlijtig ben met zuinigheid.
  Zo wil ik wel graag de rest van mijn leven zijn en dit ook overdragen op mijn kinderen.

  1. Dat is altijd balen als de naam die je in je hoofd hebt bezet is. Helemaal wanneer het betreffende blog tien jaar geleden is opgezet, en er geen enkel berichtje op staat.

   Maar ik vind dat je een goede oplossing hebt gevonden door het om te draaien. En wat leuk dat je ex schoonmoeder zo een beetje vereeuwigd is in je blog.

 4. Mijn naam is gebaseerd op wat wij doen creatief met weinig. We hebben weinig te besteden en soms wat meer omdat wij een eigen bedrijf hebben. Het idee is om flink te sparen. Creatief moet ik daarbij wel zijn. Ik wil het liefst ook volledig bio eten vandaar dat ik erg creatief meot zijn.
  Vlierbloesem is mooi in de natuur en je kan er heerlijke limonadesiroop van maken. Ieder jaar is het weer een ritueel. Vlierbloesem plukken. Zalig werk. Na mijn debacle dat ik herkend werd ben ik nu anoniem door mijn andere blog te stoppen

 5. silly betekent natuurlijk gek, en sul= een beetje sukkelig
  Ik vond dat wel erg passen bij mij als persoon :-) ehm en natuurlijk mijn blog, we leven een beetje een gek leven( gemengd gezin, manlief is 11 jaar jonger,een van mn schoonmoeders is 4 jr jonger dan ikzelve ben en gaaa zo maar door, t is allemaaal een beetje gek in mijn leven )en ik ben btw zomaar eens begonnen in een opwelling zonder eerst eens goed over een naamgedacht te hebben :-)

 6. Zomaar een moeder, dat ben ik gewoon, ik schrijf zomaar wat mij bezig houdt over ditjes en datjes, zomaar wat dingen dus:)
  Vandaar de naam;)

 7. Mijn blog heet: Just about me and my life.
  Simpel omdat het over mij en de dingen van mijn leven gaat. En dat kan over mijn huishouden, mijn gezin, dingen die ik mee maak, hoe ik dingen voel en mijn over mijn geloof.
  Over van alles om en rondom mij.
  Leuke vraag overigens.
  Groetjes
  Wil en dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog.

 8. De bedoeling is dat mijn (net begonnen) blog vooral gaat over ons finaniele KASboek en de bezigheden in de moestuin en de tuinKAS. Het woordje KAS vond ik een mooie brug tussen beide onderwerpen.

 9. Immies LEVEN heb ik gekozen omdat ik wilde bloggen over alles van mijn leven. Dus niet alleen over bijv cupcakejes maken, breien of iets dergelijks. En de naam Immie komt van mijn oudste neefje. Hij is nu elf jaar maar toen hij net begon te praten noemde hij mij Immie. Is dus niet mijn echte naam, maar een verbastering daarvan. ;-)

 10. ‘k Wilde graag een naam die paste als een warme jas en da’s Kniepertie geworden. Manlief noemde me al vaak zo en familie vond me altijd al zuinig maar niet vrekkig (‘n kniepert in ‘t gronings)en ‘k vond zelf de betekenis van de koekjes wel leuk. Dat gecombineerd leverde m’n blognaam op.
  groet

 11. Mijn blog heet Handwerken & Huisvlijt. Handwerken omdat dat een steeds terugkerend thema is, huisvlijt omdat ik nu eenmaal behoorlijk huiselijk en huishoudelijk ben aangelegd. (bijna een taboe in deze tijd…) Mijn blogje gaat dus ook vooral over de kleine dingen dicht bij huis.
  Een kleine uitleg staat trouwens ook onder mijn blogtitel.

  1. Ook een heel duidelijke titel, die de lading dekt! Huishoudelijk zijn, wordt tegenwoordig inderdaad vaak weggezet als ‘tuttig’ en dat je een ‘muts’ bent…

 12. Mijn naam zegt alles al. Ik ben op weg naar een minimalistisch leven. Eerst was mijn blog naam Peets wereld. Ik blogde een tijdje alleen voo rmezelf maar nu weer voor iedereen. Bloggen maakt dat ik elke dag met mijn passie bezig kan zijn.Ik vind het een hele leuke vraag en ben benieuwd hoeveel reacties je nog krijgt. Groetjes van Peet

 13. Voordat ik begon volgde ik eerst een tijdje de diverse blogs. En omdat wij op de centjes moesten gaan letten en ik in de trant van alle jullie bezuinigblogs wilde blijven koos ik voor pecunia als synoniem voor geld. Omdat het eerst niet wilde lukken met het blog opzetten in combinatie met google wachtwoorden (omdat ik ook al een account had voor youtube) duurde het twee keer voordat het blog er was. Dus..pecunia2.

 14. Ik koos de naam lekkerbekkenmaar, omdat ik hou van bakken, ondertussen is daar het haken en naaien bijgekomen, de URL bleef dus lekkerbekkenmaar, maar ik gaf mijn blog als naam Fie (afkorting van mijn naam) bakt, haakt en naait! Ik vermoed dat ik daar geen hobby’s meer zal aanbreien…
  Fijne groet Sofie

 15. Ik zocht een nieuwe nickname voorop het Consuminderen-bord, en dat werd Mrs. H te B: iets met mijn echte voor- en achternaam, mijn bijna-woonplaats, en van A naar B onderweg zijn. Verder noemden wij hééél lang geleden onze hospita’s altijd mrs zus enzo…. Die naam heb ik dus ook ook maar voor mijn blog gehandhaafd – niemand anders had hem nog in gebruik ;-)

  Veel associaties dus, maar ook veel onzin. Misschien dus een precies passende naam voor mijn blog?

 16. Vroeger had ik een blog (Plukdedag)omdat ik echt een plukdedagger ben!
  Maar die blog is er niet meer.
  Omdat ik voornamelijk over ‘ons Nest’ schrijf. Letterlijken figuurlijk. Het NEST (huis, kinderen, ik, …), maar het er ook soms een nest is :-). En we wonen achter de kerk: letterlijk.
  Dus werd het ‘Ons Nest acher de kerk.’ Simpeler kan toch niet?

 17. Mijn blog draagt dus de naam van ons huis. Ik wil graag verslag doen van de hoognodige restauratie hiervan, maar aangezien het met de vergunningen en offertes niet zo’n vaart loopt, loopt het met mijn blog ook niet zo’n vaart.

 18. Ik zocht een naam die nog niet bestond.
  Mijn blog gaat over vanalles en nog wat en ik maak er soms een ratjetoe van.
  Zo ontstond vanalleswatjetoe

  1. oh vergeet ik helemaal.
   Ik moest een nieuwe naam verzinnen omdat mijn oude blog opgeheven werd en de naam daarvan (Kaleidoscoop) al bestond op Blogspot

    1. Misschien ook niet.
     De bijnaam Kaleidoscoop kreeg ik meer dan 10 jaar geleden, en ik geloof dat ie niet helemaal meer bij mij past, ik ben niet zo kleurrijk meer.

     1. Hoe komt dat?! Ik zou denken dat je naarmate je ouder, en wijzer wordt, je juist kleurrijker wordt. Of zou de wens de vader van deze gedachte zijn…

 19. Leuke vraag, ik heb toentertijd de naam gekozen omdat ik in mijn atelier aan huis seizoentafel popjes maakte voor de vier jaargetijden.
  Mijn nichtje is op 27 jarige leeftijd overleden en tijdens haar begrafenis werd Vivaldi’s vier jaargetijden gespeeld op harp en viool en dat maakte toch ook wel indruk op mij.
  Groet Thea

 20. Ik gebruik op zelfmaakmodeforums de nickname Aaltje (=oma waar ik naar ben vernoemd). En ik doe van alles met draad, wat ik op mijn blog laat zien: naaien, haken, breien. Dus aaltjes draadstaaltjes :)

 21. Tja, op zoek naar rustige tijden, beetje meer rust, beetje meer genieten. Maar helaas is hier altijd wat. Dus niks geen rust maar genieten proberen we wel een beetje (Oja, wanneer dan???) En het vaarwater? Daar heeft mijn wiegje op gedobberd!

 22. Ik ben sinds kort een blog begonnen op blogspot.
  Widdershins Breeze is de naam van mijn fursona, een lynx die net als een mens op twee benen loopt en zich ook (min of meer) als mens gedraagt. Dit wordt ook wel een furry of antropomorf dier genoemd.
  Met dit blog wil ik mijn vorderingen met digitaal tekenen laten zien en later wil ik korte stripverhalen gaan maken.

 23. Mijn blog heette eerst carfreegrlz, maar toen kwam er een auto….. fietsen vind ik nog steeds het belangrijkste maar ja, de naam moest anders. We zijn met 2 dames, grlz en we zijn dus on wheels. Het geeft ook een beetje het gevoel van vrijheid weer waar ik zou van houd.

  In de loop der jaren verandert het onderwerp weleens. En op dit moment ben ik meer van de foto’s en kleine teksten dan van de grote verhalen en de grote plannen. Leidraad is wel het eenvoudige leven….. het valt soms nog niet mee om de dingen simpel te houden.

 24. Ik geef mezelf altijd een budget als ik iets wil gaan kopen en maak er een sport van om binnen budget te blijven. Onder mijn vrienden zei ik ook vaak, je weet toch ook dat ik On a Budget ben.
  Dus ja dat is mijn blog geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.