Hoe haal je het Bloglovin’ frame weg: 5 stappen

bloglovinVolg jij Huisvlijt via Bloglovin?

Bloglovin’ is een gratis service waar je blogs heel makkelijk kunt volgen en je favorieten vastleggen. Ik heb zelf ook een aantal blogs die ik volg via Bloglovin’. Het handige is dat je dan de nieuwste posts meteen ziet.

Bloglovin’ frame en waarom het ‘zuigt’

Maar Bloglovin’ heeft een nadeel. Als je op een blog in Bloglovin’ klikt om het te bezoeken, dan blijf je in een soort frame zitten, van Bloglovin’. Dat betekent dat er bovenaan het scherm een irritante balk zit van Bloglovin’. Persoonlijk vind ik die balk hinderlijk. Daarnaast is er nog een ander nadeel. Niet voor jou als bezoeker maar voor de blogger.

Want als jij bijvoorbeeld Huisvlijt via Bloglovin’  bezoekt, en je zit in dat frame, telt je bezoek niet mee voor de statistieken op Huisvlijt. Nou hoef je je daar als bezoeker natuurlijk niet druk om te maken. Maar ik geef het eerlijk toe: ik vind het wel leuk als ik veel bezoekers heb! En door Bloglovin’ lijken het er dus minder te zijn : (

Weg met dat stomme frame op Bloglovin’

Nou is het gelukkig supermakkelijk om dat frame gewoon weg te halen! Geef me maar een hand, dan doen we het samen!

1. Ga naar www.bloglovin.com en log in. Het kan zijn dat je al ingelogd bent. Dan zie je je profielfoto.

2. Klik op het grijze pijltje naast je profielfoto. (Zie zwarte pijl in plaatje 1)

3. Nu opent een venster met opties. Klik op Profile. (Zie rode pijl in plaatje 1)

blogloving frame
1

 

4. Nu opent een nieuwe pagina. Klik op Edit your profile. (Zie zwarte pijl in plaatje 2)

2
2

 

5. Schakel het frame uit!

Nu kom je op weer een nieuwe pagina met allerlei opties voor je profiel. Ga naar beneden op de pagina tot je Other ziet. Vink ‘I don’t want the frame’ aan, en klik op save! Klaar!

3
3

Hoe volg jij blogs?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik heb sterk de indruk dat ze bij mij wel meetellen.
  Maar ik heb de stappen doorlopen, want als jij of iemand anders werk wil maken van haar blog tel ik graag mee :-)

 2. Grappig, ik had toch ook sterk het gevoel dat ze wél meetelden, want ik zie in mijn statistieken bij verwijzingssite regelmatig bloglovin staan :)

 3. Ik vind dat frame ook vervelend. Had het al eens geprobeerd met een script, maar dan kan je bij blogger de voorbeeldpagina’s ook niet meer zien.
  Ik lees voornamelijk via mijn feed in blogger, dus op Bloglovin zit ik nauwelijks

 4. Aangepast. Handig. Ik was al begonnen met meer blogs te lezen via Facebook, twitter en Google+ (is die laatste toch ergens handig voor), maar vind bloglovin zo veel makkelijker.

 5. Bedankt voor de tip. Ik ga er meteen mee aan de slag. Ik volg mijn blogs via blogger. Als ik dan de startpagina open zie ik gelijk de nieuwe posts. Dan kan ik gelijk lezen wat ik interessant vind.

 6. Het zal beslist aan mij liggen, maar ik ben sowieso niet zo’n fan van Bloglovin’…. Maar ik heb me er misschien nog niet genoeg in verdiept. Dat kan natuurlijk ook!
  Wat is nu de meerwaarde ervan??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.