Hoe geef je je keuken een zomerse look?

keuken in zomerstijl

Sommige mensen hebben een seizoenstafel. Maar ik pas mijn hele huis graag een beetje aan, aan de seizoenen.

Zo heeft onze houten bank in de winter donkerrode kussens, en in de lente en zomer zijn ze mintgroen. Ook pas ik het schilderij boven de tv aan.

Ook de keuken kun je een zomerse sfeer geven. Zonder veel geld uit te geven, en zonder veel moeite.

Houd je niet van dit soort onderwerpen, dan kun je nu beter stoppen met lezen ; ) Want deze post gaat onbeschaamd over accessoires en interieur! Kijk, hier is de deur voor dit type post stom vindt : )

zomer interieur

Hoe geef je je keuken een zomerse look? Nou zo dus!

Ben je er nog? Dan volgen nu leuke tips om je keuken in zomerse sferen te brengen!

1. Kies voor keukentextiel in lichte, zomerse kleuren

Kies voor keukentextiel in lichte, zomerse kleuren. Of met bloemetjes! Kijk eens in je keukenkastjes en leg de lichtgekleurde theedoeken vooraan. Vervang donkere ovenwanten of pannenlappen voor lichte tinten.

Ik heb bijvoorbeeld vaak een theedoek over de verwarming liggen, klaar voor gebruik. In de zomer is dat een lichtgekleurde! Hetzelfde geldt voor schoonmaakdoekjes: gebruik lichte tinten. Ook heb ik mijn donkerrode schort opgeborgen, en draag ik nu een lichtgekleurd schort met bloemetjes als ik kook.

Dat geeft toch meteen een ander gevoel! Het huishoudelijke werk wordt er niet anders van, maar lichtgekleurde doeken geven een idee van variatie.

2. Zet een vaas met bloemen op tafel

Niets zegt zo: ‘Het is voorjaar of zomer!’ als een mooie bos bloemen vind ik. Geen groene vingers? Geen probleem. Dan zet je gewoon stoffen bloemen in een zomers getinte vaas. Dat doe ik ook ; )

Leuk alternatief is zelf bloemen plukken en die in een simpel glazen vaasje op tafel zetten. Ook dat oogt meteen heel zomers. Eén simpele veldbloem kan al genoeg zijn voor een zomers effect.

3. Zet donkere keukenapparatuur uit zicht

Als je keukenapparatuur hebt die je niet zo vaak gebruikt, en is die donker van kleur? Zet die dan gedurende het voorjaar en de zomer zoveel mogelijk uit het zicht. En zet lichtgetinte apparatuur juist vooraan.

4. Hang zomerse dingen aan de muur

Denk aan een kalender in pasteltinten, of schilderijtjes met zomerse taferelen! Als je ‘Free Summer printables’ googlet vind je allerlei mooie zomerse taferelen die je gratis kunt downloaden. Lamineer ze, of doe ze in een lijstje en hang ze in je keuken! Het enige wat je nodig hebt is een kleurenprinter.

Of kijk eens bij Pixabay. Daar vind je onder andere deze:

zomer printable
Bron: Pixabay

Die zou je toch zo ophangen?!

5. Kies voor een zomers dienblad

Ik heb twee verschillende dienbladen. Eentje is bruin met een plaatje van koffie. De andere is lichtgekleurd met zomerse bloemen er op. Beide kocht ik voor een habbekrats bij de Action.

zomers dienblad

6. Pas je serviesgoed aan

In de zomer drink ik mijn koffie altijd uit een kopje met daarin de tekst ‘Zomer’. Heb je niet zo’n kopje? Kies dan voor bijvoorbeeld pastelkleurige mokken.

7. Kies voor een licht getint zeeppompje!

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik heb bij de keukenkraan een zeeppompje staan. En in de zomer kies ik er dan natuurlijk eentje met bloemetjes : )

Samenvattend

In deze post gaf ik eenvoudige en snelle tips om je keuken in zomerstemming te brengen!

Leestip

Keukendoeken Zeeman met museumprint!

Wat doe jij met de zomer in je huis?

Similar Posts

27 Comments

 1. In de zomer heb ik mijn woonkamer en keuken vaak leger. Als het herfst wordt begin ik weer van alles neer te zetten zoals kaarsjes en decoraties.
  Leuk hoe jij jouw interieur met de seizoenen mee laat gaan. Ik heb geen mokken per seizoen, maar per stemming. Ik kies de kleur die ik die dag nodig heb of fijn vind om naar te kijken.

  1. Nee, ik kies juist een kleur die ik nodig heb of waar ik zin in heb. Geel staat voor vrolijkheid, roze voor zachtheid, blauw voor gezondheid, lila voor feest :-)
   Ik heb donkerblauwe mokken in de kast staan en die pak ik nooit. Te somber om uit te drinken.

  2. Dat zijn mokken die de mannen hier pakken. Ik heb ze al jaren. Ik herinnet me niet eens meer dat ik ze gekocht heb.
   Voor mezelf koop ik liever iets met een kleurtje. Deze mokken pakken zij weer niet. Die bloemen vinden zij weer minder.

 2. Goed idee, om die printables te gebruiken voor een afwisselende keukenwand.Ik ben niet zo van het steeds weer decoreren, mijn zomerkeuken = de deur wijd open naar de tuin, koken met blote voeten – heerlijk!

 3. Wij zetten de openslaande deuren al smorgensvroeg open. Heerlijk om de ochtend en de zon zo te verwelkomen. Verder staan er her en der nieuwe plantjes en bakjes met bloemen. Maar verder blijft alles lekker het zelfde.

 4. Wat een leuke en eenvoudige tips om je keuken een zomers tintje te geven. Ik moet zeggen dat mijn keuken redelijk basic is en ik er weinig aan aanpas per seizoen. Maar als ik dit lees begint het stiekem wel een beetje te kriebelen om morgen even langs de action te gaan ;)

 5. Het enige wat ik doe in de zomer is de deuren open zetten, haha! Ik ben echt een ei in het stylen en aanpassen van mijn huis. Ik ga gewoon zelf naar buiten :-D

 6. Ik doe aanpassingen in mijn urban jungle.
  Textiel en dergelijke pas ik niet aan. Dat blijft in de passende kleuren van mijn eigen keuken!

  Wel leuke tips!

 7. Mijn keuken ziet er in de winter en de zomer hetzelfde uit. Dezelfde kruiden en dezelfde pannen ;-)
  Mijn huidige keuken is ook niet zo groot dat ik er in kan zitten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.