Reacties

Hoe geef je je keuken een landelijke uitstraling? 17 tips! — 42 reacties

 1. Het is mijn favoriete soort keuken. Ik denk alleeen niet dat ik zo’n keuken in ons huis wil. Wij hebben een open keuken en ik ben bang dat het dan snel te vol gaat aanvoelen. Dus ik zou voor een neutrale keuken gaan en hem wat landelijk aankleden met. Eigenlijk dus net zoals ik nu doe :-)

 2. Wat grappig!
  Heel wat jaren geleden ( vijftien of zo), heeft mijn man een nieuwe keuken gebouwd.
  Wel van een oude keuken van marktplaats ( die we eerst ter plekke nog moesten afbreken),met een fornuis van een witgoedhandelaar ( ook via marktplaats gevonden) en natuursteentegels van een adresje ergens in Limburg.
  Het geheel ( in een gezin met jonge kinderen en een voltijds baan erbij) duurde wel een jaar.
  Maar dan maakte hij ook een "geheim kastje" voor het koffiezetapparaat wat eerst van mijn moeder was, een schouw om dat strakke afzuigkap, en maakte nieuwe bijpassende deurtjes waar nodig, om van de prachtige grote keukenkast maar niet te spreken!
  Maar toen hadden we ook de keuken van onze dromen.
  En die hebben we nog steeds!
  Inmiddels voor velen oubollig,maar ik geniet er nog dagelijks van, van onze eigen landelijke keuken( die aan zowat al jou genoemde voorwaarden voldoet!
  groetjes, Franca.

 3. Waarom zou je dit willen. Het is een stuk lastiger schoonmaken, al die randjes en dingetjes. Ik heb wel genoeg andere dingen te doen.

  Ik vind het ook niet knus en gezellig, maar meer druk en onoverzichtelijk.

  Gelukkig heb ik een andere keuze mogen maken voor mijn keuken.

  • Mijn idee. Mijn keuken is helaas net iets te klein om alles in kastjes op te bergen maar het liefst zou ik dat wel willen. Dus helaas staan er wel een paar apparaten en wat grote voorraadpotten voor het grijpen. Ik vind niets zo erg dan, als ik wat wil gaan doen, ik eerst van alles moet wegzetten om ruimte te maken. En dan het schoonhouden van al die losse spullen, heb idd ook wel wat leukers te doen. Ik heb dan ook niets ter versiering hangen of staan op een handgemaakte schotel na die ik zo'n 50 jaar geleden gekocht heb in Denemarken. Mijn keuken heeft overigens wel een wat landelijke uitstraling want al ong 20 jaar oud en dat was toen een beetje de gangbare stijl. Maar dan wel zo leeg mogelijk.

 4. Ik denk dat wij ook een landelijk model hebben, alleen heb ik m dan juist 'stoer' gemaakt door een bakstenen muur erachter en een steigerhouten wandplank met leren plankdragers!

 5. Wij wonen in een rietgedekt boerderijtje en hebben ook een landelijke (woon)-keuken. Een kast met deurtjes met kruis en glas erin. Daar staan de spullen in die ik niet dagelijks gebruik. Extra kopjes, puddingvorm, serveerbordjes etc. Mooie schouw met afzuiging. Wij hebben een houten aanrechtblad en geen tegeltjes achter het aanrecht en fornuis maar de muur is geverfd met matte verf. Zo makkelijk schoon te maken en nooit vieze voegen.
  In een nieuwbouw woning vind ik een moderne strakke keuken geweldig mooi maar ons huis is van 1856 en daar hoort, vind ik,een landelijke keuken in.

 6. Vroeger, heeeel lang geleden haha, ben ik geboren op een omgebouwde boerderij, maar met wel ouderwetse (noem ik het maar even) style. Dat geeft wel een knus en warme uitstraling. Echter zijn mijn vrouw en ik erg modern. Wij houden van strak en netjes. Nadeel van strak en netjes is vaak wel dat het wat saai kan ogen.

 7. Het is niet helemaal mijn smaak, maar mijn oma heeft wel zo’n keuken. Meer landelijk light zeg maar, haha. Altijd gezellig! En die ‘hotspots’ ken ik maar al te goed.

 8. Heel eerlijk? Niet landelijk ben ik bang. Ik houd wel van de combinatie van strak met hout. Dus geen steriele witte keuken met metaal, er moet wel iets huiselijks in zitten, maar dan toch net weer anders. Kan het lastig omschrijven. In een van mijn blogposts zie je onze keuken. Een stenen aanrechtblad, maar dan in een lichte kleur. Kersenhout (look, want geen echt kersenhout) en toch wel aluminium handgrepen die vrij strak zijn. Daarentegen is mijn favoriete fluitketel van Le Creuset en dus wel gezellig, landelijk (?) en ouderwets. Kortom, ik houd van een mix :)

 9. Een landelijke keuken vind ik echt prachtig! Daarom heb ik stiekem nog de wens om onze keuken - die nu straks zwart wit is - eens een keer helemaal om te toveren. Deze tips ga ik dus zeker even in het achterhoofd houden!

 10. Heel tof. Wij zijn net bezig met het kopen van een huis. In ons nieuwe huis zit een keuken die we allebei niet heel mooi vinden dus over een paar jaar wil ik ook graag een nieuwe keuken. Ik vind momenteel de industriële look heel gaaf.

  • Als de keuken op zich van goede kwaliteit is, kun je soms ook al heel veel doen met nieuwe deurtjes. Ik weet niet of dat voor jullie een optie zou zijn? Het kan natuurlijk zijn dat hij zo lelijk is dat je er echt vanaf wilt ; )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder