Hoe geef ik een leuk kinderfeestje?

Feestactiviteiten

Maak een film!

Oude lappen verzamelen, verf en grote stukken karton en de kinderen zelf kostuums en decors laten maken . Daarna kunnen ze met zn allen een leuk script verzinnen en met een videocamera in de hand kunnen ze een eigen film opnemen. Er moet een regiseur worden benoemd, een cameraman/vrouw en acteurs en actrises natuurlijk!! Na het maken van de film kan deze meteen bekeken worden onder het genot van een bord patat of een pannekoek. Succes verzekerd!! (Cora)

Ga picknicken

“Picknicken” in het bos/op de hei: blikjes drinken, chips, bal, springtouwen ed. meenenem. Kinderen zijn vaak zo enthousiast en wild dat ze in het bos lekker kunnen rennen en spelen. Vinden ze veel leuker dan dat alles in een strak schema staat. Na het bos ergens gaan eten (bijv. MacDonalds of pannenkoekenhuis) zodat ze wel nog iets hebben om naar uit kijken. Anders zijn er altijd weer kinderen voor wie het jammer genoeg “niet goed genoeg” is. (Joke)

Doe ‘ouderwetse’ spelletjes

Doe gewoon ouderwets spelletjes, zoals koekhappen, snoephappen in teil water, zaklopen, lopen met een aardappel op lepel, kegelen/bowlen met lege ,melkpakken etc. dat blijft kinderen het langst bij. Orginele tip: koop goedkope witte t-shirts en textielstoften, kinderen kunnen hun eigen shirt versieren. Hebben wat leuks om mee naar huis te nemen.en het geeft even een rustpunt op het feestje (Matty)

Doe een speurtocht in de duinen en bouw een hut

Met een kinderfeestje via een speurtocht door het duin, kwamen de kinderen in een speelbos terecht. Hier mogen ze met omgezaagde bomen en takken een hut bouwen. We haalden patat en hadden de rest meegenomen en gingen dat in de hut opeten. Dit speelbos is aan de zeeweg in castricum. (Saskia)

Doe een spelletjes circuit met prijsjes

Niet te veel kinderen en vooral leuke activiteiten. Hier vonden ze appelhappen in een bak met water helemaal het einde. We hadden een spelletjes circruit opgezet waarbij iedereen een prijsje kon winnen en uiteindelijk kreeg iedereen een oorkonde en een medaille. Groot feest ! (Suus)

Beschilder t-shirts

Laat ze hun eigen t-shirt beschilderen! Ze zijn er echt lekker mee bezig. (Edith)

Huur een huifkar

Doe iets orgineels, zoals een huifkar huren. De kinderen zijn zo druk bezig dat ze aan het einde van de dag als je thuis gaat eten afgepijgerd zijn. Dat scheelt een heleboel frustratie. (Wendy)

Versier een fotolijstje

Ik heb vorig jaar de goedkoopste houten fotolijstjes gehaald bij Ikea. Die hebben ze beschilderd en beplakt met schelpjes, glitterlijm,g ewone waterverf enz. Daarna een foto gemaakt en uitgeprint en in het lijstje van het kind gedaan. (Wilma)

Doe een speurtocht door de buurt

Zet een mysterieuze of sprookjes speurtocht uit in je buurt laat wat buren meespelen en daarna een tafel vol zetten met sla tomaat kaas broodjes komkommer hamborgers en saus en laat de kinderen zelf hun broodje hamburgr klaar maken. (Sacha)

Ga de eendjes voeren

Als het gaat om een verjaardag van “een klein kind” verzamel dan dagen voor de verjaardag het overgebleven brood zodat je, als het echt te druk wordt in huis, even de eendjes kunt gaan voeren met de kids…dit kan OOK in de winter en veel kinderen vinden het heerlijk en ze waaien tijdens de wandeling even uit.. (Els)

Bak koekjes en pizza

Om met de kinderen koekjes en zelfgemaakte pizza te bakken. De kinderen mogen dan hun eigen keuze m.b.t. de koekjes en de pizza maken, ze zelf maken en op eten! (Philie)

Maak snoephuisjes

Mijn gouden tip voor een geslaagd feestje is: Maak snoephuisjes; Koop allerlei gekleurde en verschillende snoepjes en ontbijtkoek en cake. De kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven en kunnen hun creativiteit kwijt en kunnen hem na afloop lekker opeten. (Marjan)

Zoek een schat

Maak een kaart (een beetje aangebrand en de kids geloven dat het echt is). Laat de kinderen verkleed komen, smink ze, en laat ze per toeval een schatkaart vinden. De schat (verstopt onder een struik) bevat een heerlijke traktatie. (Braak)

Versier doosjes

Koop leuke doosjes en ga met de kinderen knutselen, dit is echt wat voor meiden, een leuk sieradendoosje/haarspeldendoosje die je natuuuuuuuuuuuurlijk bij Xenos kunt kopen. (Wilma)

Ga de bossen in

Voor jongens ga naar de bossen en laat ze een stoere hutbouwen neem wel genoeg tou , sjor banden en ander bouwmateriaal mee .maar ze hebben een geweldige dag en als je dan ook nog picknickt is het helemaal feest

Prik ballonnen

De namen van de kinderen op een papiertje in een ballon doen en deze op blazen en ophangen , de jarige begint en prikt een ballon wie er op het kaartje staat geeft zijn kado of een andere opdracht en dan mag deze persoon een ballon knallen net zolang tot iedereen geknalt heeft, blijft altijd eng een ballon te laten knallen (met een cocktailprikker of sate prikker ) succes. (Peter)

Gourmetten

Begin wat later met het partijtje en ga met ze “gourmetten”. Kleine ommeletjes, hamburgers, stokbrood, frikandelletjes enz. Kids vinden het geweldig om zelf te “koken”. Daarna een klein speurtochtje in het “donker” en je hebt een geslaagd feest! (Cindy)

Bouw een hut

Zorg voor wat afvalhout, planken van ong. 1 cm dik, enzovoort. Vraag bij vrienden en bekenden wat hamers en koop wat houtlijm. Laat de kinderen zelf eens een huisje timmeren, of plakken.Leuk om buiten te doen, (maar binnen kan ook) en de kosten zijn relatief laag.

Een HUT kan natuurlijk ook, maak dan eventueel zelf eerst een stevig frame!! Na een uur of 1,5 stoppen en spelen met het resultaat. Een hut ‘aankleden’ met oude lakens en doeken. Wedden dat het een superfeest wordt! Vergeet niet een stevige maaltijd naderhand! (Audrey)

Lees ook mijn post over een Harry Potter kinderfeestje.

One Response to Hoe geef ik een leuk kinderfeestje?

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.