Hoe gebruik je een muggennet?

muggen

Vorig jaar kocht ik een tweepersoons muggennet bij de Kruidvat. Vervolgens had ik voortdurend ruzie met dat ding. En met mijn man.

We beschuldigden elkaar ervan van een kier te hebben veroorzaakt waardoor de muggen alsnog ‘binnen’ kwamen.

Het probleem was dat ik in mijn hoofd had dat je een muggennet over het héle bed moet draperen. Zo staat het ook altijd heel mooi en romantisch op plaatjes. Maar bij mij blijft zo’n muggennet dan nooit goed zitten. Toen ik dat eenmaal door had, probeerde ik niet langer het muggennet over het hele bed te draperen. Ik nam genoegen met het hoofdeinde en halverwege het bed.

Nu kunnen we weer rustig en zonder ruzie slapen. En zonder muggen bovendien!

Wat doe jij tegen muggen?

Similar Posts

21 Comments

 1. Over het hele bed en dan een haarelastiekje over elke knop van het bed zodat het niet gaat verschuiven. Vervolgens nog 3 houten wasknijpers om te zorgen dat hij dicht blijft zitten. Met in en uit bed stappen gewoon de zijkant een stukje omhoog en eronder door. Komt geen mug binnen!

 2. Ik heb voor alle ramen horren en voor mijn balkondeur een schuif hordeur. Allemaal op maat laten maken en laten monteren. Kost even wat, maar dan heb je ook wat. Geen gedoe meer met zo’n klamboe. Ik doe ‘s avonds op tijd de balkondeur dicht, zodat er dan geen muggen stiekem mee naar binnen komen. Ik zit dan liever nog een poosje bij de ventilator dan ‘s nachts wakker te liggen van die rot muggen.

  1. We hebben nu één echte hor. Op maat gemaakt door een handige kennis. Maar via de rest van het huis komen nog steeds muggen binnen, dus vandaar ook een klamboe.

 3. Ik heb een dbugklamboe (even googelen) Ideaal! Soms wel een verdwaalde mug er in maar die pak ik dan met de electrische vliegenmepper! Wacht alleen nog op een uitvinding voor als je s’avonds op de bank zit.Zoals je merkt zijn muggen nogal mijn ding :-( wordt altijd vreselijk gestoken, ga soms van pure ellende maar onder de klamboe liggen……..

 4. Aah vroeger had ik ook een hele mooie grote. SOms mis ik het gewoon, alleen al omdat het zo mooi staat. Maar inderdaad, als er een mugje in het net zit, pfoeeeeh… Dat is zo vervelend!

 5. Wij hebben nu een paar provisorische horren. We hebben luxe horren gekocht, maar er is een extra constructie nodig om ze te kunnen gebruiken en dat heeft even tijd nodig.
  Ik heb nooit een klamboe gehad maar vind het er ook zo romantisch uitzien. Zo dicht boven mijn hoofd lijkt me benauwd. Ik heb astma en in warme zomernachten is dat extra vervelend.
  Wat wij wel hebben is een vijver met kikkers in de tuin. Kikkers eten oa muggen en verder verwelkom ik spinnen in mijn huis vanwege het oppeuzelen van oa muggen en vliegen.
  Ik heb gemerkt dat er in de Betuwe andere muggen zijn dan in het noorden. Voordeel is dat deze muggen kleinere bulten geven. Da’s fijn want ik ben een soort van allergisch voor muggengif. Nadeel is dat deze muggen ook steken als de lamp aan is. Dat deden maar weinig muggen in het noorden. Als we een vervelende mug niet konden vinden was dat altijd nog een optie.

   1. De Noordoostpolder ligt vlakbij de Weerribben, daar hebben ze ook weer andere muggen. Van die kleine muggen die vroeg in de avond uit het riet komen en die je helemaal lek prikken.
    Ik heb de indruk dat de muggen in Friesland en de Noordoostpolder hetzelfde zijn. Al ben ik in Emmeloord ook wel gestoken door heel grote muggen die overdag dwars door je kleding heen prikken. Die gaven heel vervelende en heel grote bulten. Dat werden van die schijven met een diameter van bijna 10 centimeter en gingen altijd zweren. Vriendinnen die geprikt werden hadden dezelfde ervaring dat het van die gekke grote bulten werden die erg vervelend waren. Ik voelde me er ziek van aangezien ik dus allergisch ben voor muggengif.
    En heb jij die ervaring dat als je geprikt wordt dat je dan het gif door je aderen voelt verspreiden? Dat heb ik hier gelukkig niet. Gewoon een klein jeukend plekje dat na een paar dagen weer weg is.
    Maar goed, tis nog geen augustus dus wie weet wat we hier allemaal nog voor ongein krijgen qua muggen….

    1. Hier kregen de kinderen eerst vaak ook wel van die grote ‘schrijven’ door muggenbulten inderdaad. En ook nu hebben ze soms nog wel flinke bulte. Maar gelukkig niet dat je het voelt verspreiden of zo.

     En muggen die dwars door je kleding heen prikken lijken me helemaal verschrikkelijk.

     Eigenlijk wel interessant dat er nog zoveel soorten muggen zijn zeg!

 6. Haha ik moest echt lachen om je stuk. Zag het helemaal voor me! Maar inderdaad muggen zijn zo vervelend, goed dat je nu toch een oplossing hebt gevonden.

 7. Helemaal niets doe ik tegen de muggen. Het raam moet open, liefst wijd open, en een muggennet hebben we niet. We nemen die paar muggenbeten elk jaar maar voor lief…
  Vergeleken met het aantal beten dat vooral Ben had in Zweden een paar jaar geleden stelt het hier niets voor…
  Liefs,
  Mirjam

 8. Vorig jaar in mijn eigen slaapkamer een rolhor laten plaatsen van 385 euro!!!
  Ik had van die blauwe lampen waardoor muggen in slaap moesten vallen. Het hielp deels. Als 1 mug mij steekt heb ik een week lang een grote bult. Dus gebruik ik van die vacuüm zuignappen. Dat helpt!
  Maar toch dan maar een duur rolhor laten installeren.

  1. Zo’n blauwe lamp heb ik ook gehad. Die van mij zou ze lokken en vervolgens frituren. Maar dat ding werkte helemaal niet goed vond ik.

   Die hor van jou is flink geprijsd, maar vast het geld waard! Waar haal je zo’n vacuum zuignap?

 9. Ik moet lachen.
  Iedereen heeft het over muggen.
  Wij noemen de zwarte vliegen ; mug
  En de steekvliegen ; meuzik.
  Wij hebben horren op maat laten maken en wij zitten aan een sloot en bijna nooit een meuzik in huis te vinden.
  Bij de keuken een flappenhor.
  Wij wonen in de Alblasserwaard en dochters in de Betuwe.
  Een dochter heeft sinds deze week een klamboe en t bevalt best maar horren zijn gewoon t beste .

  Groet Hilda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.