Logistiek is moeilijk op het platteland

Gepost January 26, 2012 in Verhuizen naar het platteland / 0 Comments

In ons oude huis had ik na 12 jaar de machinerie van de logistiek zo ingesteld, dat die in principe ook zonder mijn aanwezigheid redelijk door kon lopen.

Cruciaal daarbij was de korte afstand naar de basisschool: 10 minuten lopen. Dat maakte het mogelijk om de kinderen eventueel alleen naar school te laten gaan, als ik ziek was. Nou was ik dat gelukkig nooit, maar het feit dat dit een optie was gaf mij rust.

Vandaag is het dag 22 in het nieuwe huis, en mijn keel voelt alsof ik scheermesjes heb ingeslikt, en ik voel mijn neus dichtslibben. En behalve grieperig, voel ik me kwetsbaar. Want hier loopt de machinerie niet zonder mij: ik moet de kinderen naar school brengen.

Buren heb je hier maar weinig, en ik ken ze nog niet goed genoeg om te vragen of ze mijn kinderen naar school willen brengen. Om met Herman Finkers te spreken: ‘Het zal allemaal wel weer van mij moeten komen.’

 


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.