Action | Huishoudelijke beslommeringen

Het Grote Wc-Rol Debat: Revisited

Een tijdje terug vroeg ik me hier af hoe je een wc-rol het beste kunt ophangen.

Vandaag zat ik in De Grote SuperSopGids van Marja Middeldorp te lezen, en daarin zegt Marja dat je toiletpapier moet afrollen met de bóvenkant van het papier naar je toe. Daarmee bevestigt ze wat velen van jullie al zeiden, waarbij het beste argument wat ik destijds in de comments las, was dat het hygiënischer is op die manier.

Dus dáárom staan er motieven op het toiletpapier!

Maar weet je wat nou zo interessant is?! Fabrikanten zetten om precies die reden leuke motieven op het wc-papier, aldus Marja. Wat een eye-opener! Die leuke plaatjes zie je natuurlijk helemaal niet als de wc-rol andersom hangt. Duh.

Dus nu weet ik eindelijk het definitieve antwoord op de vraag: hoe hang je de wc-rol op! Met de bovenkant én het motiefje naar je toe.

Wc-papier bij de Action en Lidl

Nu moet ik alleen nog zorgen dat we wc-papier met een motiefje hébben! Op het moment heb ik van die wc-rollen die vaak buiten voor de Kruidvat staan. Daarop prijkt een lief roze bloemetje. Maar je hebt ook bijzonder bedrukt wc-papier, zoals bankbiljetten. Maar zo’n rol lijkt me dan weer zonde om te gebruiken, en misschien ook niet zo fris, met al die inkt die er op staat voor de afbeelding. Soms haal ik ons wc-papier ook wel bij de Action, en Lidl.

Soorten wc-papier: superzacht, drielaags, en grijs schuurpapier

Het liefst heb ik wit toiletpapier, van zo’n 3 laagjes. Je hebt ook superdeluxe zacht toiletpapier, maar dat vind ik in de regel veel te duur. Mijn man haalt nog wel eens van dat keiharde, grijze schuurpapier. Hoewel ik het wc-papier dus bij goedkope winkels haal zou ik daar nog op kunnen bezuinigen door afstand te doen van de zachtere variant.

Waar haal jij je wc-papier?
En heeft jouw wc-papier een motiefje?

Morgen mijn bespreking van Marja’s boek De SuperSopGids!

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

23 Comments

 1. Ik haal die roze pakken bij het Kruidvat. Om de paar weken zijn het 3 pakken (24 rollen) voor 5 euro.Wij vinden dit het fijnste toiletpapier.

  Groet Isabelle

 2. LIDL! 3 laags en wat ik ook belangrijk vind: het “begin” laat goed los van de rol. Soms moet je uren pulken en heb je een laag te pakken ipv 2 of 3 waardoor je hele rol in de war raakt en je vloer bezaaid met snippers!

 3. Biologische van de AH, met een gestanst bloemetje, dus dat helpt dan natuurlijk geen zier met goed ophangen. Grappig dat daarom die motiefjes erop staan, dat wist ik niet en ik heb weer een mooi argument als mijn man en ik weer eens een discussie hebben over hoe de rol moet hangen 😉

  1. Je weet dat biologisch papier op dezelfde manier wordt geproduceerd als gewoon papier he? En dat het een soort truc is om er meer geld voor te vangen. De keuringsdienst van waarde had hier een goed item over een hele tijd terug.

   M

  2. Ik zal het eens opzoeken. Krijg je toch de hik van, dat valse voorlichten, tjonge. Probeer je een beetje toekomstbewust boodschappen te doen… Nou ja, dank voor de tip.

 4. Ik koop toiletpapier altijd bij de Lidl. Voordat je een rol ophangt moet je er even in knijpen zodat het kartonnetje in de binnenkant wat platter wordt. De rol rolt dan niet zo goed en gebruik je veel minder papier. Het werkt écht!

  1. Ik ben benieuwd of er ook mensen zijn die echte het dure spul kopen, zoals Popla. Ik heb meteen dat deuntje in mijn hoofd: ‘Koning, keizer, admiraal, popla gebruiken ze allemaal!’ Dat was wel een hele goede reclame, die je niet makkelijk vergeet.

 5. ik koop gerecycled papier wat wel wit en zacht is, maar zonder motiefje. Ik vind het zonde om zoveel inkt onnodig het riool in te spoelen! Maar ook ik hang de rol altijd op zoals het hoort zeg maar en aangezien ik zo ongeveer de enige ben die hier de wc-rol vervangt hangt hij dus altijd zo.

  1. Voor wie toch een motiefje wil, is een gestanst plaatje dus een goede oplossing. Maar daar heb je dan weer niks aan bij de vraag hoe je de rol moet ophangen.

 6. mijn toiletpapier komt bij de aldi, of bas van der heiden… of waar het in de aanbieding is. En dan zeker niet de duurdere merken hoor… tis maar voor mn billetjes… haha. Maar ook niet van dat schuurpapier…. en meestal geen motiefje erop… alhoewel… volgens mij staat er wat in gedrukt… niet met inkt maar gewoon erin gedrukt… snap je het? haha

 7. Ik vind schuurpapier prima, dat hadden we vroeger ook altijd en daar kan ik het prima mee doen. Maar daar krijg ik vriend niet aan, dus ik koop het bij de Action of bij de C1000, afhankelijk van waar ik ben (Action moet ik voor rijden, C1000 kom ik sowieso langs): resp. €3,49 en €3,99 voor 24 rollen.

 8. Lid 3-laags. Schuurpapier komt er hier nooit in, hoe krap we ook zouden zitten. Mijn billen verdienen toch ook een beetje liefde en aandacht!
  Ik hang de rol automatisch met het vel naar boven. Andersom lijkt zo onnatuurlijk. Als ik het bij anderen zie, moet ik me echt inhouden om die rol niet om te draaien 🙂

 9. aldi,de goedkoopste en zacht!We hebben ze geteld en die is toch echt DE goedkoopste(en fijn)Gr Anne-Mae

 10. Gerecycled van Lidl. Die hadden we eerst niet in Nederland, dan bestelde ik bij Schlecker of we namen mee van Lidl Duitsland. Toch is het niet meer de echte gerecyclede, zoals vroeger. Belachelijk dat dat verdwenen is en dat het moderne gerecycled altijd duurder en minder goed voor het milieu is. De keuringsdienst van waarde heeft daar eens een uitzending over gemaakt.

 11. Het lieve hondje van de reclame is onweerstaanbaar 😉 Page dus…ik heb verschillende keren ander papier gebruikt, maar telkens kreeg ik het lid op de neus van de rest hier thuis, dus ik ga voor de Page-puppy. Maar ik kijk wel, wanneer het in de aanbieding is, en haal dan óf een grootverpakking óf meerdere pakken tegelijk. En inderdaad, ophangen met de afbeelding naar je toe, én even in de rol knijpen voor de zuinigheid, en het werkt écht!

  Voor ons hier ook een beetje liefde voor de billen!

  Lieve groet, Inge

 12. Eh… we halen het bij de Hoogvliet (dat is bij ons praktisch de buurman, dus makkelijk dichtbij) enneh… het soort… gewoon wit met een bloemetjesmotiefje in het lichtblauw of wit bloemetje in reliëf.

  Grijs papier is verboden! Mijn ouders kochten en kopen dat en ik vind dat baggerpapier. Manlief heeft gelijk toen wij trouwden en hij vaak de boodschappen ging doen gelijk die boodschap in zijn oren getetterd gekregen!

  Enneh… het toiletpapier staat hier op een (schoon) planchet, want de houder is hemelen… al héél lang…

 13. Ik heb voor bezoek en als kinderen geen ‘zin hebben’ om milieuvriendelijk te doen page toiletpapier. Ik koop het altijd als het in de aanbieding is en in grootverpakking.

  Voor mezelf gebruik ik zelfgemaakte stoffen doekjes, die ik in de week zet en dan was. Omdat ik gevoelig ben voor parfum en chemische stoffen is dit voor mij een goede oplossing. Ook voor de jongste als hij weer eens veel darmproblemen heeft. Scheelt enorm in wc-papier en vochtige doekjes.

  Maar bij mij hangt het wc-papier al sinds ik op mezelf woon met het velletje aan de voorkant naar beneden. Soms hang ik als ik bij een ander ben de rol ‘goed’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.