|

Het complete handboek over koffie

1001004001951630 1

Door de aankoop van een ‘ouderwetse’ Douwe Egberts koffiemolen laaide mijn interesse in goede koffie op. Hoe máák je nu een lekkere kop koffie?

Op internet vond ik her en der wel wat informatie maar niet zo erg veel, dus snelde ik naar de bibliotheek en vond daar ‘Het complete handboek voor koffie’ met de toepasselijke titel ‘Koffie’.

Het is een prachtig koffietafelboek, met prachtige foto’s en erg informatief. Het eerste deel van het boek gaat over de geschiedenis van koffie. Zo heb ik geleerd dat koffie oorspronkelijk alleen gebruikt werd als onderdeel van een godsdienstige plechtigheid of op medisch advies!

Na het hoofdstuk over de geschiedenis volgt een hoofdstuk over de productie van koffie over de wereld, maar het leukst vond ik hoofdstuk drie ‘De kunst van het koffiedrinken’. Daarin worden verschillende manieren om koffie te zetten beschreven, bijvoorbeeld met een Turkse ibrik, of gewoon in een pannetje. Ik wist helemaal niet dat dit kon.

Het complete handboek is een heerlijk boek om te lezen, te bekijken en je te laten inspireren.

Praktische informatie

Het boek is bij bol.com alleen nog tweedehands te krijgen, maar valt dan mee in prijs. Het goedkoopste exemplaar kost 14,95. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon uit de bibliotheek halen.

Koffie
Koffie
Murray Banks & C. MacFadden

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.