Herbruikbaar weekmenu maken

weekmenu
Klik op het plaatje om het uit te printen!

Hóe je een weekmenu samenstelt heb ik beschreven in deze post.

In déze post wil ik het hebben over hoe je je weekmenu leuk kunt presenteren!

Gratis weekmenu uit printen

Op het internet vind je diverse leuke weekmenu’s die je gratis kunt printen. Het punt is alleen, dat je dan elke week een nieuw weekmenu moet printen. Dat geeft op zich niet, maar als je zuinig bent op papier en inkt is dat eigenlijk jammer.

Maak je weekmenu herbruikbaar!

Gelukkig heb ik hier een perfecte oplossing voor gevonden! Je print één keer een weekmenu, en dan lamineer je het! Op deze manier hoef je je weekmenu maar één keer te printen, en kun je het eindeloos blijven gebruiken. Mits je er alleen met van die speciale ‘whiteboard’stiften op schrijft. Want die kun je er moeiteloos weer afvegen. Ik heb het getest en het werkt.

Extra tip

Vind je het leuk om af te wisselen?

 • Print dan twee verschillende weekmenu’s uit.
 • Leg ze met de witte kant op elkaar, en doe ze in één lamineerhoes. Met de mooie kant naar buiten.
 • Lamineer ze in één hoes

Nu kun je je gelamineerde weekmenu aan twee kanten gebruiken! Ik vond mijn weekmenu op Orchard Girls, en hier is de link! Het leuke aan dit weekmenu vind ik de tekst:

‘Hey good lookin whatcha got cookin’!

weekmenu
Kant 1
weekmenu 2
Kant 2

Hoe houd jij je weekmenu bij: op een schoolbord, papiertje, speciaal bord?

13 Responses to Herbruikbaar weekmenu maken

 1. Ik ben begin dit jaar begonnen met mijn weekmenu iedere week op te schrijven in een kleine ringband-agenda. 1 week per pagina. Op iedere pagina heb ik het weeknummer gezet en daarbij het weekmenu. Nu nog volhouden tot nieuwjaar, en dan hoef ik volgend jaar gewoon te kijken wat er “op het menu” staat! Op deze manier creeer je je eigen weekmenu, aangepast aan de voorkeuren van je gezin en aangepast aan de seizoenen (lees: wat er in de tuin voorhanden is!)

 2. Ik schrijf het weekmenu op een schoolbord in de keuken. Ik zou ze alleen eens moeten bewaren en archiveren in een leuk schrift of zo. Zoals Christiane hierboven al doet. Zo handig om elk jaar alles te kunnen herhalen 😉 Sommige weekmenu ‘ s kan ik nog terugvinden op mijn blog maar ook daar heb ik ze niet elke week gepubliceerd. Moet ik misschien toch eens doen…

 3. Heel leuk deze memoborden voor een weekmenu. Vroeger gebruikte ik altijd zo’n scheur-weekkalender. Daar schreef ik dan voor de hele week op wat we gingen eten, heel handig voor de rest van het gezin want dan komen ze niet meer thuis met de vraag ‘wat eten we’ en dan zo’n teleurstelling als het ALWEER iets was wat niet lekker was… En daarom ook heel fijn voor mij, in ook handig voor het boodschappen doen natuurlijk…
  Ik wens je een heerlijke dag en alvast een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Dat is ook één van de redenen dat ik een weekmenu gebruik: zo kunnen de kinderen zíen wat we eten. Hoeven ze het ook niet steeds te vragen, en hoef ik niet steeds te horen dat ze het niet lekker vinden!

 4. Op een memo bord in de keuken om dan vervolgens de hele week te schuiven en minstens één keer te vervangen door pizza, patat of pannenkoeken. Ik ga deze gelijk uitprinten misschien dat ik dan een keer stick to the program!

 5. Ik doe al jaren 1 x per week de boodschappen. S’morgens schrijf ik eerst alle dagen op een memoblaadje, daarachter schrijf ik wat we eten op die dagen. Dat memo blaadje gebruik ik dan ook als boodschappenlijstje. Als alle boodschappen in huis zijn gebruik ik nog steeds dat memoblaadje om te

 6. 🙂

  Vervolg:: het memoblaadje ligt in de keuken, en dan maken we elke dag zelf een keuze welke maaltijd wanneer, iets snels als we haast hebben (afspraken e.d.) en wat uitgebreider bij meer tijd. Het werkt prima bij ons!! Groetjes,

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.