Hema en V &D

Ik ben dol op de Hema. Het is mijn favoriete winkel, en als ik een winkel moest kiezen om in te wonen, dan werd het die. Er is zelfs een boektitel naar genoemd: ‘Ik mis alleen de Hema’.

Dit boek gaat over Nederlandse expats die het prima naar hun zin hebben in het buitenland. Dat ze ver verwijderd zijn van vrienden en familie kunnen ze wel hebben, maar de Hema! Die missen ze. Het schijnt dan ook dat er nergens op de wereld een vergelijkbare winkel is als onze Nederlandse Hema.

Elke donderdag, bezoek ik op mijn vrije ochtend, de Hema. Dan dwaal ik door de gangpaden, en kijk naar de leuke tassen, portemonnee’s, rokken en truitjes, en natuurlijk de bh’s. Dan wandel ik via het serviesgoed naar de cosmetica en bekijk de crème’s die een jeugdige huid beloven.

En als ik dan alles heb gezien en bewonderd, van dekbedhoezen tot fietsventielen, sjouw ik de trap op naar boven, waar het restaurant is. Verlangend kijk ik dan naar de gigantische slagroompunten met die lekkere rode jam er tussen, maar bestel toch braaf alleen een kop koffie van 1,50. Voor elk kopje koffie krijg ik een stempel en als mijn kaart vol is krijg ik twee kopjes koffie gratis, zo belooft mijn stempelkaart. Ik hoef er nog maar één!

Dan slenter ik door de stad tot het kwart voor elf is, en wandel via de afdelingen van de V & D naar hun restaurant. Bij de V & D heb ik geen last van de lokgroep van hun gebak. Ik vind het veel te ingewikkeld en gecompliceerd. Hun appeltaart is vergeven van de harde noten, en bezaaid met ongunstige amandelen. Hetzelfde geldt voor hun broodjes. Een gewoon broodje kaas kun je er niet krijgen. Maar de koffie is er heerlijk, en steekt zelfs die van de Hema naar de kroon!

Maar afgezien van de koffie, blijft mijn favoriet toch gewoon Hema!

Wat is jouw favoriete winkel?

Similar Posts

20 Comments

 1. oh jemmig nee geen hema,oke best geinig hema, maar nee het ultime snuffelen krijg ik in een van die grote franse supersupermarkten, waar je en kleren en wasmachines en pindakaas( keuze uit 40 soorten) kunt vinden…. helaas kom ik daar alleen maar als we op vakans zijn in het franse land…
  oh en ehm de oosterse markt naast de zwarte markt/bazar in beverwijk das ook heerlijk shoppen lekker excotisch en dan neem ik van alles mee ook dat wta ik niet ken gewoon om een ste proberen… zwijmel… je maakt wel wat in me los… de door de mini’s getemde winkellust….

 2. Tja, de Hema stond bij mij ook altijd bovenaan, maar sinds de Action er is…Ik weet het niet.
  Maar mijn schoonzusje roept altijd: “Ik kan overal wonen, als er maar een treinstation is en een Hema!”

 3. Ja, ik hoef toch zeker niet te kiezen? Echt Hema, voor bijna alles, Ikea voor de meubels en gewoon de leukigheid, VenD jaa, voor de koffie, nou, meer voor wat je erbij kan krijgen en de lunchgerechten mmmmmmm… , en dan inderdaad, de Action en Xenos voor de rest. Zoiets.
  Maar eh.. wonen doe ik liever thuis alsje t niet erg vindt ;-)

 4. De Action blijft mijn favoriet, voor een kopje koffie met een heerlijke chocolade muffin ( met zachte vulling aan de binnenkant….), ga ik het liefst naar een brocante winkel met thee/koffie gedeelte bij mij in de buurt, o zo gezellig. En als ik met mijn dochter ga winkelen in Groningen, dan eten we graag noedelsoep bij Waga, goedkoop en gezonder dan de McDonalds. Maar IKEA doet het ook goed bij mij.

 5. Foutje..het is Wagamama.
  Trouwens, de Hema bij ons in het dorp heeft geen koffie en thee gedeeltje, jammer hoor, verder een heerlijke winkel!

 6. Als Nederlandse in het buitenland onderschrijf ik dit helemaal, ik mis de HEMA erg. Vooral voor ondergoed en baby en kinderspulletjes. Lekker kleurig, fleurig en niet duur.

  Wat we hier in Engeland juist weer wel hebben waar ik gek op ben zijn de ‘charity shops’ een soort kringloopwinkels, maar dan voor het goede doel. Vol zooi en als je goed zoekt heerlijke hippe retro dingetjes en kinderkleertjes. Er zitten er in ons helemaal niet grote dorp wel 8! Aangezien ik er veel te veel koop is het vaak tweerichtingsverkeer, meet een zak zooi naar binnen, dan weer met andere zooi aar buiten. En het is voor het goede doel, dus ook goed voor het geweten. En het milieu, we recyclen immers!

 7. Als Nederlandse in het buitenland onderschrijf ik dit helemaal, ik mis de HEMA erg. Vooral voor ondergoed en baby en kinderspulletjes. Lekker kleurig, fleurig en niet duur.

  Wat we hier in Engeland juist weer wel hebben waar ik gek op ben zijn de ‘charity shops’ een soort kringloopwinkels, maar dan voor het goede doel. Vol zooi en als je goed zoekt heerlijke hippe retro dingetjes en kinderkleertjes. Er zitten er in ons helemaal niet grote dorp wel 8! Aangezien ik er veel te veel koop is het vaak tweerichtingsverkeer, met een zak zooi naar binnen, dan weer met andere zooi naar buiten. En het is voor het goede doel, dus ook goed voor het geweten. En het milieu, we recyclen immers!

 8. Sinds ik in een plaats woon met een Hema ( sinds 2007) ben ik er verknocht aan en verder inderdaad een kringloopwinkel tbv Roemenië ( te vergelijken met een Engelse charityshop die geweldig zijn) En mijn super is de Plus alhier, een frisse lichte winkel met vriendelijk personeel, ook al ben ik er een keer 10 euro kwijtgeraakt.

 9. Hartstikke fijne winkel die Hema maar even over het gebak van de V&D: die apfelstrudel die ze in de winter hebben is mijn absolute favoriet! Heerlijk, echt waar, niks ingewikkelds aan. En heb je hun warme chocomel wel eens geproefd?

 10. Ik winkel veel bij Action, Zeeman en de kringloop, maar die zijn niet zo gezellig als de Hema. Toen ik studeerde was ik iedere dag wel in een boekhandel te vinden, vooral de christelijke. Maar toen ik moeder werd had ik geen tijd meer om daar speciaal voor naar de stad te gaan. Nu is er wel één in de buurt, maar daar kan je je kont niet keren (of je kinderwagen). Als ik geld overheb bestel ik dus gewoon bij bol.com. Eigenlijk is dat mijn favo winkel geworden.

  1. Ja, lang leve het internet voor moeders die aan huis gebonden zijn! En als je bij Bol.com de boeken tweedehands koopt ben je soms zelfs voordeliger uit. Maar ik mis dan wel het gevoel van een echte boekhandel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.