Hema eco tas: nu al kapot

Een maandje geleden kocht ik bij de Hema hun eco-tas.

Ik schreef toen een post waarbij ik de Hema ecotas vergeleek met het statiegeldtasje van de Zeeman.

Het tasje van de Zeeman won in gebruiksgemak.

En nu helemaal, want de Hema eco tas is nu al kapot! Dat ging wel heel snel zeg. Ik ben er niet blij mee.

hema eco tas

Overigens verkopen ze bij de Bristol nu ook milieuvriendelijke tassen. Als alternatief voor hun plastic tasjes. Maar die zijn in shopper model. Dat heeft, vind ik, als groot nadeel dat je ze dus niet in je gewone tas kunt meenemen.

Wat zijn jullie ervaringen met de Hema eco tas en het Zeeman statiegeld tasje? En wie weet welke andere winkels inmiddels milieuvriendelijke tassen aanbieden i.p.v. plastic tasjes?

Similar Posts

8 Comments

   1. En er kan onwijs veel en zware boodschappen in die van de Blokker, en dat voor maar 1 euro. Ik heb die van mij nu een jaar of 5, gebruik ‘m zeker 3x per week of leen ‘ m uit aan mijn collega’s. Echt een goede koop.

    1. En die van Blokker blijven het goed doen, al heb ik geen ervaring met die van Hema en van Zeeman. Ik ga ze ook niet uitproberen want ik heb inmiddels genoeg tasjes van Blokker… prima zo…
     Liefs, Mirjam

 1. Jaren geleden kocht ik ze al in Frankrijk, met hele leuke en vrolijke prints. Bij de kledingwinkel CacheCache lagen ze bij de kassa voor [volgens mij] 70 eurocent. Toen ik vorig jaar weer eens in één van die winkels was heb ik weer een nieuwe gekocht.
  En een paar maanden geleden een hele mooie grote gescoord bij de Ikea. Met de familycard volgens mij ook voor 1 euro. Blij mee!

 2. Mijn Hema-ecotas heeft het ook maar vier maanden volgehouden, maar ik heb het tasje kunnen omruilen voor een nieuwe. H&M heeft inmiddels in hun consciouslijn vier kleuren ecotassen, voor 0,99 cent per stuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.