Hema, de gewoonste zaak van de wereld

hema bh campagne met man

‘Hema, de gewoonste zaak van de wereld,’ is hun slogan, maar diezelfde Hema durfde in 2010 een campagne aan waarin een man een push-up bh promoot. Maar de boodschap was duidelijker dan ooit: met deze push-up bh vergroot je écht je boezem.

Het schijnt dat deze campagne destijds nogal wat stof deed opwaaien, maar ik moet bekennen dat de commotie geheel aan mij is voorbij gegaan! En dat komt doordat het mannelijke model sprekend op een vrouw lijkt. Je moet het maar net weten, dat zij eigenlijk een hij is! Mij was het in ieder geval ontgaan.

Met terugwerkende kracht vind ik de campagne goed gevonden. Maar tegelijkertijd vind ik hem eigenlijk niet zo bij die ‘gewone’ Hema passen.

Meer posts over de Hema

Similar Posts

7 Comments

  1. Die ken ik inderdaad Sjouke. Bedankt. Ik vond het een leuke documentaire.

   Maar ik zag daarin ook dat de Hema zich op het gebied van kleding wil gaan meten met H&M en Zara en dus meer op de mode wil inspelen, met snel wisselende collecties. Terwijl aan het begin van de documentaire de mensen op de modeafdeling juist vertellen dat het kenmerk van de Hema hun basics zijn.

   Persoonlijk ben ik het met dat laatste wel eens. Bovendien hebben we al een H&M en Zara! En er is maar 1 Hema.

 1. Ik had de commotie meegekregen, en vond het erg leuk gevonden. ;-)
  En inderdaad, ik hoop dat ze wel de basics er een beetje in houden. Ze hadden altijd juist dingen die zo leuk te combineren zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.