|

Haarornament

Schermafbeelding 2014-01-14 om 10.46.02Hoewel ik van kitscherige kopjes houd, is mijn kledingstijl allesbehalve kitsch. Afgezien van mijn voorliefde van bloemetjes.

Eenvoudige stijl

Ik draag het liefst zo min mogelijk. Dankzij de zachte winter, red ik het bijvoorbeeld nog steeds met blote benen onder een lange rok. Behalve als ik moet fietsen. Dan trek ik er wel eventjes een legging onder aan. Maar eenmaal thuis trek ik die meteen weer uit.

Ook mijn haardracht is simpel. Meestal steek ik het aan de achterkant vast met een zo’n bruine klem. En als mijn haar stom zit, dan steek ik het met diezelfde klem op in een slordige romantische knot.

Haarornament ad 79 cent

Maar dat wil niet zeggen dat ik versieringen bij mijn dochters niet kan waarderen! Bij de Action zag ik een leuk rood hoedje liggen voor maar 79 cent. Onder het hoedje zit een simpel klemmetje waarmee je het in je haar kunt steken. Omdat het zo goedkoop was, nam ik het mee.

Mijn 14-jarige dochter draagt het nu, met veel plezier!

Schermafbeelding 2014-01-14 om 10.46.31
Close up van het hoedje!

Hoe draag jij je haar? En eventuele dochters? En kan jij het haar van je kinderen voor ze naar school gaan?

Similar Posts

13 Comments

 1. mijn haar is inmiddels uitgegroeit tot aan mijn middel.
  Thuis heb ik het meestal in een opgerold knoedeltje met een elastiekje erop.
  Vaak ga ik per ongeluk ook zo de deur uit omdat ik vergeet dat ik het nog moest kammen en opsteken.
  Ik heb een scala aan van die klemmen, maar nu mijn haar zo lang is en ik het 2x dubbel moet slaan om op te steken zijn veel van die klemmen te krap geworden.
  Ik goochel dus nu meestal met twee klemmen.
  Ik draag het graag een beetje nonchalant, maar met mijn stijle haar wilde dat nooit zo erg lukken.
  Nu er wat grijs tussen komt dat kroest krijg ik eindelijk een beetje de look waar ik bij andere knotvrouwen al jaren jaloers op ben.

 2. Ik draag het meestal vast, los staat ook mooi, maar dat is soms wat lastiger, dan heb ik het idee dat ik er de hele dag aan moet zitten. Vast doe ik met zo’n elastiekje (zonder metaal!) of een klem of kleine klemmetjes, afhankelijk van de tijd en van wat ik voorhanden heb. Als ik het los heb, heb ik er verder neits in van een band ofzo.

  1. Als ik mijn haar los draag dan gaat het nog wel eens in mijn gezicht. Of ik zie er heel onverzorgd uit. Vandaar dat ik het dan maar even naar achteren speld. Maar los haar vind ik wel mooi. Bij anderen dan!

 3. Ik heb lang haar maar eigenlijk draag ik het bijna nooit los. Dan gaat het me irriteren of het is statisch, of het pluist pfffff. Ik ben al aardig grijs gemeleerd en grijs haar gaat vaak z’n eigen weg, helaas. Vaak gooi ik er dus ook een klem in.

 4. Mijn haar draag ik vaak los, klemmen en elastiekjes zakken bij mij altijd heel snel uit, doordat ik superstijl haar heb. Een diadeem om het uit mijn gezicht te houden gaat dan nog het best.

 5. Zelf draag ik mijn haar kort, lekker makkelijk, snel klaar en het zit meestal gelijk goed.
  Dochters hebben lang haar en dragen het meestal los, maar als ze werken is een staart vaak veel praktischer… nee, ik kam hun haar niet meer, ze zijn daar inmiddels een beetje te groot voor… Letterlijk ook, want ze steken een kop boven me uit…
  Ik wens je nog een fijne middag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Ik heb geen dochters en geen zussen en ben niet zo thuis in gefrutsel met haar.
  Ik heb mijn schouderlange haar vaak los. Het is in laagjes geknipt en krult van zichzelf.
  Ben er tevreden mee, maar het valt me soms ook teveel in mijn gezicht.
  Ik wil het nu op één lengte laten groeien met alleen aan de voorkant ietsje opgeknipt.
  Ik draag mijn haar ook graag opgestoken, in een vlecht, met een speld of als het snel moet gewoon in een staartje :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.