Gratis print out: aandachtspunten Middelbare School

gratis checklistNadat ik mijn post had geschreven over een middelbare school kiezen, kreeg ik via jullie comments nog goede aanvullingen.

Had ik maar een checklist!

Toen ik vervolgens op de open dag was, en weer thuis kwam dacht ik: ‘Had ik maar een handige checklist, waarop ik alles even kon noteren wat ik heb gezien en gehoord!’ Op zo’n open dag komt er veel informatie op je af, en het duizelde me een beetje.

Gratis print out

Dat bracht me op het idee om een gratis print out te maken met aandachtspunten voor open dagen van Middelbare Scholen. Je kunt de print out meenemen naar de open dag en ter plekke invullen. Of je vult hem daarna thuis in.

Ik merkte dat ik tijdens de open dag bepaalde dingen toch weer vergat te vragen. Zo’n checklist kan dan erg handig zijn. Bovendien is het een fijne manier om alle informatie voor jezelf op een rijtje te zetten. En als je verschillende open dagen bezoekt, kun je de checklist gebruiken om scholen puntsgewijs te vergelijken.

Maak vergelijken makkelijk en tastbaar

Aan het eind van de checklist kun je de bezochte school een totaalcijfer geven op een schaal van 1 op 10. Het is leuk om dat allemaal apart te doen. Dan kun je daarna met elkaar cijfers vergelijken. Zo gaf mijn 12-jarige zoon de school die we zaterdag bekeken een 8, mijn 10-jarige zoon gaf een 7,5 en mijn man gaf een 7. Zelf gaf ik ook een 7.

Ik vond de sfeer heel sympathiek, maar ik moest punten aftrekken omdat de introductieperiode tot de Herfstvakantie duurde. Dat vind ik erg lang. Bovendien werd hij afgesloten met een filmavond waarop alle ouders in galakleding moesten verschijnen. Nu ik dit zo opschrijf besef ik dat deze school eigenlijk maar een 6 verdient!

Download de checklist nu gratis!

Dus als je interesse hebt, download dan deze gratis checklist! Ik hoop dat jullie er veel plezier en gemak van zullen hebben.

Aandachtspunten Middelbare School

Denk je dat anderen deze checklist ook handig vinden? Deel hem dan vooral met de sociale media knoppen onder deze post!

Mijn favoriete introductieperiode zou zijn, zowel als leerling én als ouder: gewoon beginnen met de lessen! Dan leer je namelijk ook prima waar alles is, en leer je ook je klasgenoten kennen.

Wat zou jouw favoriete vorm van introductieperiode zijn?

Similar Posts

8 Comments

 1. Als introductie naast de lessen aandacht voor een goede groepsvorming met door het hele jaar heen aandacht voor het groepsproces en dan zou ik zelf gaan voor gratis aanvullende activiteiten na lestijd in combinatie met jongeren in groepjes opdrachten laten doen waar ze wezenlijk wat van leren.

  Ik had een hele leuke middelbare school met op vrijdagmiddag extra activiteiten (de helft van de leerlingen bleef na de lessen hiervoor op school!), regelmatig dansavonden, try outs van toneel / cabaret (Paul de Leeuw daar gezien in zijn begintijd! maar ook de Berinis enz). Verder deed bijvoorbeeld de economie eindexamenklas een zelfgerunde proef met het inkopen en verkopen van broodjes enz.
  Leuk, sociaal goed en leerzaam!

 2. Hm ach de introductie week zoals hij hier gaat met allerlei leuke activiteiten , sport, vlotbouwen, film en feestje etc vind ik op zich wel prima, zo kom je wel snel en ongedwongen met iedereen in contact en voel je je wellicht wat beter op je gemak tijdens de eerste periode op zo’n vreemde/nieuwe school.

 3. Er zullen volgens mij altijd punten zijn op iedere school waar jij als ouder of je kind niets mee hebben. Voor mij als ouder is het gemakkelijk zo’n avond waar ik verwacht wordt in gala ga ik gewoon niet naar toe. Mijn dochter doe je een groot plezier met sportactiviteiten en zij heeft deze school mede gekozen omdat je op vrijdagmiddag nog extra kon sporten. Helaas inmiddels weer afgeschaft. Er zullen natuurlijk ook kinderen zijn die minder hebben met sportactiviteiten en kiezen voor een andere school.
  Zo heeft iedere school volgens mij extra activiteiten.

  Ik denk dat lijst met aandachtspunten voor sommige ouders wel handig kan zijn.
  Wat mij als ouder het meeste opviel dat op de middelbare scholen alles zo goed geregeld is . Voor mij als vrije school ouder waar je heel veel moest doen is dat heel erg fijn.
  Groet Thea

 4. Verkijk je ook niet op z.g. “beste scholen”. Hier in de buurt zit de beste Havo van Nederland. En dit worden ze door gewoon alle kinderen die op het randje zitten of er net boven naar een lager schooltype te doen. Dan weten ze zeker dat alle kinderen die overblijven het nivo gemakkelijk aankunnen. En de rest moet het maar uitzoeken.

  Nelleke

 5. Was dat op de Ulenhof dan? Dat heb ik verder niets over gehoord. Zijn ook niet helemaal rond geweest geloof ik. Zoon vond het technieklokaal veels te interessant! checklist ga ik opslaan voor de volgende rond vandaag over een week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.