Goedkoper naar de dierentuin in Duitsland

Omdat we dit jaar niet op vakantie gaan, willen we de vakantie vieren met uitjes vanuit het comfort van ons huis.

Een bezoek aan de dierentuin biedt een leuk gezinsuitje, maar ik kreeg een rolberoerte toen ik berekende wat zo’n dagje naar de dichtstbijzijnde dierentuin, Burgers Bush in Arnhem, ons zou kosten. Als ouders met vijf kinderen komt dat op een toegangsprijs van 125 euro! En zo dol zijn we nou ook weer niet op dieren.

Wie schetst mijn verbazing toen ik hetzelfde rekensommetje maakte voor de dierentuin in Duisburg in Duitsland. Daar kost de totale toegangsprijs ons maar 55 euro, en als we gebruik maken van het familiearrangement zelfs maar 40 euro! En dan te bedenken dat ook deze dierentuin gepaard gaat met een prachtige speeltuin, en een heus dolfinarium!

Zelfs met de benzinekosten is een bezoek aan de dierentuinin Duitsland voor ons veel goedkoper!

De prijzen op een rijtje:

Burger’s Bush

Volwassene 18,50 euro: 3 x 18,50 = 55,50
Kind (4 tot en met 9 jaar) 4 x 16,50 = 66,00
Totaal: 121,50

Zoo Duisburg

Volwassene 11 euro: 33 euro
Kind 5,50 22,00
Gezinskaart: ouders met maximaal drie kinderen, en twee losse kaartjes
32 + 5,50+11,00= 43 euro
Totaal 55 of 43 euro

Similar Posts

9 Comments

 1. Zo gaan wij vaak naar de dierentuin in Nordhorn. Dichterbij dan emmen. En heel veel goedkoper. En de kids vinden het er prachtig. Een gezinsdagkaart kost hier 23 euro.

  Groetjes Jolanda

 2. das effe snel verdiend dan! Nu nog een datum prikken.. Het is inderdaad schandalig, die prijzen. Wij gaan deze week nog naar duitsland, dus ik hoop daar veel te zien voor weinig geld ;-)

 3. Wij gaan ook dit jaar niet met vakantie maar doen het zelfde als jij.. dagjes weg.
  Ik zoek me werkelijk suf naar korting bonnen, heb je al gekeken op internet of er geen korting bonnen voor die dierentuin zijn?

 4. Wij hebben om die reden een abo genomen op Bush. Wel duur maar je kan er een jaar lang heen. Dan heb je die kosten er snel uit. Ik vind de tiergarten bij Kleef ook echt een aanrader. Die kost echt heel weinig en is, voor kleine kinderen, echt heel leuk.

  groeten,

  Sophie

 5. Wij gaan ook naar Nordhorn…voor ons net zo ver als Emmen. Een gezellige knusse dierentuin…hoewel Emmen prachtig is!
  Het kost gewoon bakken geld om een dagje weg te gaan met 4 kids…het is gewoon niet leuk meer!

 6. Wow dat scheelt behoorlijk!
  Ik vind dierentuinen/pretparken ook duur. Ook al zijn wij met ons 2. Wij gaan eigenlijk alleen ergens heen als we een flinke kortingskaart ergens kunnen scoren.

 7. Bedankt voor de Tip, komende dagen gaan we naar Nurnberg en ik zie idd dat een familiekaart (een ouder met eigen kinderen) slechts 12 Euro is, komt nog 6 Euro bij voor het Dolfinarium. Zelfs parkeren is er gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.