Glaasje op?

Ik vond warempel een relatief recénte Esta in de bibliotheek, van 15 april dit jaar, en las daarin een reportage over vrouwen en drankgebruik. Daar staat in dat anno 2011, 75% van de vrouwen boven de 18 drinkt, waarvan bij ruim 36% er sprake is van alchoholmisbruik. Ik vond dat best hoge cijfers!

In het artikel wordt het volgende advies gegeven: één standaardglas per dag, en dat zijn de glazen die ze in een café schenken.

Persoonlijk drink ik nooit. Toen ik zestien was boden mijn ouders mij wel eens een glaasje port aan in het weekend, omdat ze het belangrijk vonden dat ik voelde hoe dat was. En ik vond het best lekker, maar een glas Fanta dronk ik net zo graag.

Nu ben ik eenenveertig, en drink vooral thee en spa rood. Waarom zou ik alchohol nuttigen: ik vind het zonde van de calorieën en mijn geld. Ik zou dus hoogstens alchohol drinken vanwege het effect, en dat lijkt me dan weer niet verstandig, en bovendien nogal sneu.

Herken jij je in het Esta artikel waarin alcohol wordt opgevoerd als een dagelijkse gewoonte, en bijna onmisbaar om het ‘gezellig’ te maken?
Hoeveel drink jij per week?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik drink ook niet – tot zelden. Misschien 1 x per jaar een glaasje wijn bij een zeer speciale gelegenheid.

  Maar verder Kruidenthee en water.

 2. Ik drink al sinds mijn 5e op aanraden van de dermatoloog waar ik toen kwam met mijn moeder, en dat is geen grapje, nou ja, ik drónk natuurlijk niet, maar bier scheen goed te zijn voor mijn gehavende huid en laat dat kind, wat ik toen was, het ook nog lekker vinden. Dus kocht mijn moeder zo nu en dan een flesje bruin bier wat ik dan deelde met mijn vader, die overigens geen bierdrinker was. Bier vind ik nog steeds heerlijk, vooral bij pittige gerechten en op een hete zomerse dag ( zoals vandaag (-: ).
  Verder ben ik dol op champagne, maar dat drink ik zelden tot nooit omdat het zo duur is, maar over 2 jaar word ik 50 en dus….
  Verder drink ik ook graag een halfzoete rode wijn.
  Maar verder thee en water! O ja, en véél melk!
  M.a.w. ik lust er wel 1!

  Klinkt een beetje onvriendelijk Nicole, maar is niet zo bedoeld, ik koop dan ook geen UGGS, hahaha! Dus ik spaar veel geld uit voor kleding en schoeisel en trakteer mijzelf zo nu en dan op een pilsje, mmmm.

 3. Ik drink bijna nooit. Ik denk eens per maand een glaasje wijn bij het eten op zondag. Als ik de bui heb… Om daarna met hoogrode konen af te ruimen… ‘k Kan er namelijk helemaal niet tegen. En ik drink eigenlijk nét zo lief een sapje.. Fijne bijkomstigheid is dat onze dochters en zoon óók geen belangstelling voor drank hebben.. Fijn weekend!!

 4. Ik drink geen alcohol en bij ons thuis werd vroeger ook niet gedronken.
  1 of 2 keer per jaar werd er een flesje donker bier gekocht en dit werd gebruikt als vesteviging voor mijn pijpekrullen.
  P.s. ik vind de Esta een leuk blad en lees deze ook uit de bieb.

  Groet Thea

 5. Ik drink regelmatig een glaasje wijn. Ook lust ik wel een rose biertje. Maar met regelmatig bedoel ik niet dagelijks. Meestal als ik bezoek heb of op bezoek ga tussendoor zit ik braaf aan een glaasje water.

 6. Ik kan erg genieten van een glaasje wijn of een lekker biertje. Alleen momenteel zwangerschap (en daarna borstvoeding) en ernstige hooikoorts maken dat ik nauwelijks drink. Maar als ik drink dan echt alleen omdat ik het echt lekker vind, niet vanwege het effect (integendeel).

 7. Je maakt mij net zo blij met een glas water als met een biertje. Wat ik wél echt voor mijn plezier drink (of nip eigenlijk)is een glaasje baileys maar dat is dan 1fles in het jaar ofzo. Dus eenechte drinker ben ikniet maar ik lust af en toe wel een glaasje bier, rose of baileys.

 8. Ik ben 39,eind dit jaar 40 en ik drink géén druppel!!Ook nooit behoefte aan gehad om iets te drinken(alcohol).Dus wat dat betreft consuminder ik denk ik behoorlijk.Mijn partner drinkt nauwelijks,af en toe een biertje maar meer ook niet.

 9. Ik drink nooit alcohol. Ik lust geen wijn en geen bier. Een mix met jus lust ik wel maar drink ik eigenlijk nooit. Op wat biertjes na hebben wij verder ook geen alcohol in huis.

  Groetjes Isabelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.