Gezonde koffie: bestaat dat?

koffie‘Laat jij jouw kinderen koffie drinken?’ vroeg een oude schoolvriendin.

En mijn antwoord is: ‘Op zich wel.’

Maar mijn oudste zoon is dan ook 18. En de middelste is 14. En één kopje koffie op zondagochtend kan denk ik geen kwaad. Ik maak  me veel drukker om die vieze Energydrink die zo populair is, en die ik ze weliswaar verboden heb, maar die ik toch wel eens in hun tas tegen kom.

Om terug te komen op koffie: het is dus een vraagstuk of je kinderen koffie kunt laten drinken. Ik weet nog dat mijn oma vroeger voorspelde dat ik er kromme benen van zou krijgen. Of rode haren. En de achterliggende reden is natuurlijk de vraag: Is koffie gezond?

Op mijn blog over koffie vind je het antwoord!

Laat jij jouw kind(eren) koffie drinken? En waarom wel of niet?

Similar Posts

One Comment

  1. Mijn oudste (14) drinkt graag een bakje koffie. En zolang het er geen 3 op een dag zijn vind ik het prima. En het is ook wel gezellig, bijv. zondagsmorgens uit de kerk, samen aan de koffie. De meisjes (13, 10, 7) drinken dan voor de gezelligheid een beker warme chocolademelk met ons mee. Hier wordt ook nogal eens verteld door opa dat je dan rode haren krijgt. “Mooi rood is niet erg”, reageren de kinderen dan lachend…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.