Geslaagd voor rij-examen!!!

geslaagd voor rijbewijs

Hoera! Mijn dochters is geslaagd voor haar rij-examen! Drie keer bleek inderdaad scheepsrecht.

Dit keer had ze zowel een vriendelijke examinator als een prettige route over landwegen.

Op basis van de ervaringen van mijn dochter heb ik geleerd dat een aantal factoren een rol spelen bij het al dan niet halen van je rijbewijs.

Invloeden op het rij-examen

 1. Aantal lessen.
 2. Gemoedstoestand: van een klein beetje zenuwen word je extra alert. Maar van téveel zenuwen maak je juist fouten.
 3. Examinator: een vriendelijke examinator die de kandidaat op zijn gemak stelt kan zenuwen kalmeren. Mijn dochter vond het fijn wanneer de examinator onderweg een beetje met haar praatte. De eerste zwijgende examinator vond ze onvriendelijk.
 4. Lokatie: stuurt de examanitor je een drukke stad door, of richting dorp.
 5. Moment van de dag: rond 8 uur ‘s ochtends is het vaak ochtendspits en wemelt het bovendien van de scholieren. Geen fijn moment om rij-examen te doen dus.
 6. Weersomstandigheden. Slagregens, gladheid, sneeuw of juist een letterlijk oogverblindende zoon maken afrijden lastiger.
 7. Toeval! Soms kun je net pech hebben door een bepaalde verkeerssituatie.

Weet iemand er nog meer?

Similar Posts

23 Comments

 1. Gefeliciteerd, ik neem aan dat je dochter nog geen oogverblindende zoon heeft, maar afleiding buiten de auto is idd een negatieve afleiding. En laagstaande zon is erg vervelend.

 2. En juist in het drukke Gouda, terwijl de basisscholen uit gingen vond ik heerlijk afrijden. Alles mbt verkeer geregeld. Goed kunnen laten zien dat ik goed kijk. Een domme fout werd ook meteen vergeven. Ik had laten zien dat ik over 3 rijstroken heen en weer kon gaan in een mum van tijd en kleuters niet overrijd ;-)

  @ dochter: van harte gefeliciteerd!

 3. Heb je bijgehouden hoeveel geld je in totaal kwijt was?
  Ik haalde mijn rijbewijs (anderhalf jaar geleden) ook de derde keer en weet het totaalbedrag nog tot op de cent. Het lijkt me leuk om het te kunnen vergelijken met iemand die het ook de derde keer haalde!

 4. Ik heb toen ik 18 meteen begonnen met rijlessen …… (1981) en moest afrijden op 21 december, hagel, sneeuw, ijzel. Echt hard rijden durfde ik (nog steeds) niet. Kwam bijzonder goed uit. Ik ben een vd laatsten die daarna nog theorie moest doen. Ik dacht dat ik een ingreep had en gezakt was, bleek acjtetaf slechts een aanwijzing. Omdat ik dacht dat ik gezakt was waren Geslaagd! Omdat een rijles 40 gulden per uur kostte !!!!! moest ik voor elke rijles 10 uur werken. Pfffffff. Blij zeg dat ik het in een keer had!

 5. Sorry……. omdat ik “dacht” dat ik gezakt was waren de zenuwen daarna weg….. (stukje weggevallen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.