Geen comments door woordverificatie

tearing out ones hair

Sinds vorige week kan ik op blogs met woordverificatie geen comments meer achterlaten: hoe vaak ik die ellendige code ook intype, hij blijft zeggen dat ik het fout doe. Ook als ik zeker weet dat ik de juiste code intikte. Ik snap er niks van.

Van narigheid heb ik ook al geprobeerd de code te laten zéggen, door op dat speciale knopje te drukken, maar ik versta er niets van! Er zijn allemaal andere geluiden bij, en ik kan echt niet horen welke letter er wordt genoemd.

Vaak zoek ik dan tevergeefs naar een contactbutton, of mailadres om mijn comment dan maar gewoon te mailen, maar die ontbreekt meestal ook. Dan zit er niets anders op dan het blog weer te verlaten, en mijn comment verloren te laten gaan.

Het is echt vervelend om een post te lezen, een comment te typen, en vervolgens tegen die muur van woordverificatie op te lopen. Dat is me nu al een paar keer gebeurd, en daarom heb ik een lijstje gemaakt van blogs met woordverificatie. Voordat ik nu een comment ga typen, check ik eerst mijn lijstje of het wel zin heeft.

Tot dusver heb ik: mamavanvijf, heerlijkleven, budgetmama, eenvoudloont, koopjesjaagster en levenskunsten op mijn ‘zwarte lijstje’ gezet.

Zijn er meer mensen die niet meer door de woordverificatie heen kunnen komen?

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

31 Comments

 1. Ik heb er ook veel moeite me. Ik tuur echt naar het scherm. Soms moet ik het vele malen overdoen, voordat ik een reactie kan achterlaten. Ik probeer het altijd wel. Maar zonder is een stuk prettiger.

  Liefs Frederique

 2. Heel veel bloggers weten niet eens dat het aan staat. Misschien kun je er vooral aan toevoegen hoe dit uit te zetten, want het is heel simpel!

  – ga op je dashboard naar instellingen
  – kies berichten en reacties
  – kies voor woordverificatie -> nee

  1. Misschien moeten we deze bloggers een berichtje sturen; zo jammer dat juist door die be-la-che-lij-ke woordverificatie weinig reacties worden achter gelaten. Het is af en toe gewoon puzzelen om die codes te ontcijferen.

  2. Pot Jan Drie Dubbeltjes. En dat is nou precies wat niet kan, want deze bloggers hebben vaak geen enkele mogelijkheid om contact op te nemen. Ik heb tevergeefs gezocht naar een mailadres of iets dergelijks, maar dat is er niet. De enige mogelijkheid voor contact is een comment achterlaten, en dat gaat dus ook niet…. Het is alsof je met je hoofd tegen een muur botst.

 3. Oh dat is irritant! Ik heb een tijdlang gedacht dat ik het niet aan had staan, omdat ik het nooit ingesteld had, maar toen bleek dat het bij mij gewoon wel aanstond, dus toch maar even aangezet. Vervelend voor iedereen die wil reageren. En ik geloof dat ik in totaal maar één spamreactie heb verwijderd, dus dat valt heel erg mee.

 4. Ik had nooit geen problemen met die woordverificatie, maar afgelopen week heb ik toch sterk verdenkingen van analfabetisme bij mezelf. Na drie keer de boel nakijken klopt het nog niet volgens die hopeloze robot.

  VeggieMo

 5. Ik heb er ook vaak problemen mee om zo’n woordverificatie te ontcijferen en geef het soms op om een reactie te plaatsen net omdat ik iedere keer de melding krijg dat het fout is.

 6. Ik had laatst ook problemen met zo’n ding, maar was geloof ik niet op een blog, alleen lag dat aan mijn browser, want overgeschakeld naar internet explorer was het probleem opgelost. Geen fijne oplossing, want dat vind ik een rotbrowser, blijf graag gewoon in Chrome.

  Maar het is je gelukt om mij te bereiken! Ik lees je blog en zag verbaasd mijn eigen naam in je rijtje staan, en dankzij de uitleg van Potver Drie Dubbeltjes heb ik metéén dat rotding uitgezet.

  Hopelijk kan iedereen nu weer volop reageren, want ik vind de reacties juist zo leuk en zou het heel zonde vinden als mensen wél willen reageren maar het vervolgens niet kunnen.

  Dus BEDANKT voor het wakker schudden en excuus voor het ongemak!!

 7. Hoi allemaal,

  Misschien kun je en melding doen op het helpforum van blogger als dat bestaat. Bij WP is er een Nederlands forum en ook diverse andere fora waar je zoiets aan de orde kunt stellen. Ik googelde even en vond dit:
  https://productforums.google.com/forum/#!forum/blogger-nl toen ik nog op woordverificatie zocht werden er diverse dingen topics gemeld. Je kunt daar ook een zelf een vraag stellen. Ik ben van WordPress dus ik kan dat niet.

  Veel succes,

  groetjes,

  Dorothé
  https://djaktief.wordpress.com

  1. Als ik tijd heb zal ik eens kijken op dat forum. Misschien blijkt er inderdaad iets aan de hand te zijn met Blogger. Ook kan ik eens proberen of het probleem met een andere browser ook speelt.

 8. Vanaf het begin heb ik het uitstaan. Ook ik reageer elders en kan de codes meestal niet lezen. Na 2x stop ik dan maar.

  Marianne (Consuminderen met …)

 9. Herkenbaar!
  Van mijn blog heb ik m direct af gegooid en heb zelfs aan andere gevraagd m eraf te halen want het is lastig laatste keer heb ik 3 keer de code ingevoerd en daarna gaf ik het op echt zo irritant! Dus bloggers als je reacties wil schakel de woordverificatie dan uit :)

 10. Ok. het is dus een algemeen probleem. Had er nooit last mee tot de afgelopen week ofzo………..weet het alweer aan mezelf dat ik schijnbaar toch echt iets verkeerd had overgetypt en dan geef ik op :-(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.