Geef jij je postcode en huisnummer in winkels?

postcode en huisnummerHet was vandaag mijn vrije donderdagochtend, en ik kocht bij de Miss Etam een wit shirtje. Bij het afrekenen vroeg de verkoopster nonchalant: ‘Mag ik uw postcode en huisnummer even noteren?’ Ze had haar vingers als op het toetsenbord om het in te typen.

Meestal geef ik braaf de gewenste gegevens, maar in een plotselinge oprisping van assertiviteit zei ik: ‘Nee, doe maar niet.’

Ik neem aan dat ze het willen weten om te zien waar hun klanten vandaan komen. Maar ik vind het eigenlijk helemaal niet fijn om dat soort informatie te geven!. En ik vind het eigenlijk ook best raar dat ze het vragen.

Geven jullie je postcode en huisnummer in winkels?

Similar Posts

17 Comments

 1. Hoi,

  Meestal geef ik het idd automatisch als het gevraagd wordt. Raar is het wel. Bij de Hema werd mij laatst gevraagd naar mijn geboortedatum. Ze willen hun assortiment aanpassen en kijken welke leeftijdsgroepen naar de betreffende Hema komt. Vond ik ook raar, maar zei het wel braaf:-), maar ik heb dus wel gevraagd waarom ze het nodig hadden. Volgens de mevrouw achter de kassa hadden de wat oudere mensen er vooral moeite mee om het te zeggen.

  Groetjes Alice

 2. Ik geef het ook niet. En als ik in een bijdehante bui ben dan verzin ik er nog wel eens een. Net een letter en een cijfer anders (vooral iets waarvan ik weet dat hij niet bestaat). Of geef mijn oude adres op (van de andere kant van NL) :-)

 3. Ik geef nooit mijn postcode in winkels en mijn geboortedatum zou ik zeker ook niet geven.

 4. Vaak geef ik het braaf, maar helemaal lekker zit het me niet. Met een geboortedatum zou ik helemaal moeite hebben – waar is de tijd dat je dat aan dames niet vroeg? ;-)

  Bij winkels waar ik vaak kom heb ik er minder moeite mee, op de een of andere manier – of valt het me nog moeilijker om gewoon te weigeren…

  1. Ja raar is dat hè? Ik voelde me half bezwaard dat ik mijn postcode niet wilde geven, en had het gevoel dat ik extra aardig moest doen om mijn weigering te compenseren…

 5. Mij is dat nog nooit gevraagd. Ik vind het eerlijk gezegd ook niet prettig als ze het mij zouden vragen bij de aankoop van een shirtje.

 6. ik heb er op zich geen moeite mee ,maar toch, waarom moeten we steeds meer informatie geven. de reactie dat ze het doen om in te springen op wat klanten willen vind ik een beetje vreemd, dat blijkt toch al uit wat er goed verkocht word en wat niet.

 7. Nee, ik geef hetzelfde antwoord als jij deed en met een lieve glimlach alsof ik zojuist iets lekkers afgeslagen heb. Meestal vroegen ze alleen de postcode, maar met huisnummer erbij gaat me al helemaal te ver.

 8. Alleen de 4 cijfers van m’n postcode vind ik niet zo’n probleem. Maar de letters en ook nog het huisnummer erbij gaat me te ver. Evenzo m’n geboortedatum: het jaar vind ik geen probleem, de volledige datum vind ik niet nodig. Als het gaat om het in kaart brengen van een klantenbestand zijn alleen die 4 cijfers en het geboortejaar volgens mij echt wel voldoende.

 9. Soms wordt het me gevraagd, dan schijnt het te zijn voor de folderverspreiding.

  Bij College Style wordt altijd naar je postcode gevraagd.
  Voordat ze je kleding scannen zoeken ze je op in het systeem, dit levert wel spaarpunten op en rond je verjaardag krijg je een kortingsbon.

 10. Meestal wordt alleen de postcode gevraagd, is mijn ervaring. En die wil ik wel opgeven, maar het huisnummer erbij doe ik niet… Evenals verdere persoonlijke gegevens.
  Alleen postcode zal vast gaan om na te gaan waar de klanten wonen, maar dat is dan echt genoeg info!
  Fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 11. Postcode wel, dat snap ik op zich wel.
  Huisnummer lijkt me compleet overbodig om te weten waar ´je klanten´ vandaan komen. Met die combinatie ben je ook zelf te herleiden en dat lijkt me niet de bedoeling.

 12. Alleen bij het tuincentrum geef ik mijn postcode en huisnummer. Dan krijg je punten en een kortingsbon als je zoveel punten hebt. Ik haal daar mijn dierenspul dus sparen gaat snel. Verder geef ik het niet. Mijn geboortedatum zou ik ook niet geven, of ik zou een fackdatum noemen. Doe ik op internet ook trouwens, daar ben ik al jaren 100 jaar ;-).

  Op zegelboekjes moet je ook altijd n.a.w. gegevens opschrijven anders krijg je de punten niet vergoed. Dan geef ik altijd een facknaam en adres. Het adres is een straat met huisnummer waarvan het nummer niet bestaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.