Gastlenen: gratis boeken lenen in andere bibliotheken

De bibliotheek hier in Doetinchem is een middelgrote bibliotheek, en dus was ik een paar jaar geleden óók lid van de veel grotere bibliotheek in Arnhem. Eén keer per maand laadde ik daar mijn tassen vol met boeken, en reisde dan verlekkerd weer naar huis.

Maar twee abonnementen vond ik toch te duur worden, het reizen een gedoe, en bovendien kwam er de mogelijkheid boeken te reserveren uit de hele provincie.

En nu wordt het nog leuker, want de Gelderse bibliotheken introduceren gastlenen. Dat betekent dat je met je bibliotheekpasje terecht kunt in alle bibliotheken die meedoen aan deze service. En dat zijn er nogal wat!

Dus als ik nu nog eens in Arnhem kom, dan laat ik de Slegte links liggen, en marcheer regelrecht naar de bibliotheek! En het mooiste is: je mag de boeken gewoon weer bij je eigen bibliotheek inleveren!

Ik vind het echt een fantastisch initiatief.

Leestip

Boeken lenen en uitlenen

N.B. Bij de online bibliotheek heb je toegang tot alle bibliotheken in heel Nederland!

Similar Posts

3 Comments

  1. Ik heb een abonnement op naam van mijn zoon, veel goedkoper en zelf geeft hij er niks om. Dus als je kinderen vanaf 12 jaar hebt..tot hun 25e is het voordeliger. Kun je mooi een tijdje vooruit.

  2. Bij ons is het nog mooier: Ik kan gratis reserveren in heel Friesland. Het wordt bij mijn eigen bieb afgeleverd, ik kan het lenen en bij mijn eigen bieb weer terugbrengen.

    Bij ons hebben kinderen tot 18 jaar een gratis abonnement, maar daar mogen dan geen volwassen boeken op geleend worden om trucjes zoals die van bovenstaande poster tegen te gaan. ;-)

  3. Wat een feest zeg als dat lenen van boeken via via. Ik geniet altijd van de bieb. Heerlijk magazine lezen gratis, en boeken lenen en online reserveren of verlengen nooit meer te laat!

    Ik hou kan echt niet zonder de bieb! Groetjes

    Eveline!:) Proost met dit mooie weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.