Plan je huishoudelijke taken met je smartphone

smartphone hoesjesBinnengekomen artikel

Een goede moeder zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt de bibliotheek in lopen en het eerste het beste boek uit de kast trekken over moederschap, waarin ze even in 200 bladzijdes denken uit te leggen hoe en wat je moet doen als ‘goede moeder’. Helaas, dit werkt in de meeste gevallen niet.

Het is van belang dat je als moeder, zo mogelijk, af en toe wat tijd voor jezelf neemt. Werk je niet over de kop en doe af en toe eens een middagdutje. Je zult het resultaat meteen merken. Zodra het je gelukt is om een dag vrij te plannen: ga shoppen met je vriendinnen en klets lekker bij.

Een andere manier om even tot rust te komen, is met behulp van een smartphone. Geloof het of niet, met een telefoon kan je al je huishoudelijke taken gemakkelijk plannen en structureren. En wat dacht je van een digitale agenda die je áltijd bij je hebt en zelfs kan koppelen aan je Facebook? Wil jij nog veel meer horen over alle voordelen van de smartphone? Lees dan snel verder!

Waarom een smartphone?


Helaas is de smartphone geen goedkoop speeltje, maar wij verzekeren je dat je geen spijt zult krijgen van de aankoop. Zie het als een investering in de toekomst. Naast het bellen zijn er nog zoveel andere functies, waar je absoluut verstelt van zult staan. Bijvoorbeeld:

  • Je kunt fotograferen (op hoge kwaliteit)
  • Gebruik maken van social media via apps
  • Digitale agenda.

Ga snel eens naar de winkel en ga op zoek naar een mooie en grote telefoon, Samsung Galaxy Mega of een Sony Xperia M als je meer een Sony liefhebber bent. Zoek er meteen een mooi Samsung Galaxy Mega hoesje of Sony Xperia M hoesje bij voor een goede bescherming.

Wake up, met je smartphone


Waarschijnlijk werd je er al voor gewaarschuwd tijdens je zwangerschap: korte nachten, veel stress en druk, druk, druk. Je kinderen eisen veel aandacht, het huishouden moet gedaan worden en manlief wil ook nog wat aandacht. Vooral vlak na de zwangerschap was het waarschijnlijk allemaal heel heftig voor je. Negen maanden met een kindje in je buik, de bevalling zelf en het geven van borstvoeding vergen allemaal erg veel energie van je. Wees gerust, hier heeft elke vrouw last van en is echt niet gek. Hoewel het misschien niet altijd mogelijk is, probeer eens wat tijd voor jezelf te nemen en naar je lichaam te luisteren. Het is belangrijk dat je vroegtijdig ingrijpt als je merkt dat je over jezelf heen werkt. Doe je dit niet, zal je na een tijd merken dat het te laat is en je jezelf ‘overspannen’ kunt noemen.

Organiseer je dagelijkse taken

Laat je gloednieuwe smartphone hulp bieden bij de drukste dagen. Download een ‘organizer’ en zet alle dagelijkse taken op een rijtje. Je kunt je telefoon zelfs zo installeren dat je aan de belangrijkste afspraken herinnerd wordt, door middel van een alarm of melding. Daarnaast is het mogelijk om jouw Facebook te koppelen aan je agenda, zodat je op de hoogte bent van alle aankomende verjaardagen. Weer een hele zorg minder. Personaliseer je smartphone met wat leuke accessoires. Wat dacht je van een leuke anti-stof plug als accessoire voor de iPhone? Ze bestaan in alle soorten, maten en kleurtjes.

Bijkletsen

Ja het is zo ver: je vrije dag, waar je al de hele week naar uitkijkt, is aangebroken. Het is tijd om lekker bij te kletsen met je vriendinnen. Jullie kunnen natuurlijk ook met z’n allen lekker stad in duiken om de verwaarloosde kledingkast nog een beetje up-to-date te houden. Vaak is het een heel gedoe om een datum af te spreken, waarop jullie allemaal kunnen. Maak gebruik van een datumprikker en van Facebook. Maak een evenement aan waar je eenvoudig de uitnodiging kunt versturen, inclusief datum, tijd en locatie. Vervolgens kan deze Facebook pagina gebruikt worden om alle foto’s en roddels na afloop op te posten.

Foto’s maken

Een van de grootste voordelen van de smartphone is misschien wel de camera. In de loop van de jaren is de kwaliteit van de telefooncamera heel erg verbeterd en zijn het aantal megapixels drastisch verhoogd. Alle foto’s die je maakt zijn dus erg scherp en mooi, bijna te gebruiken als vervanger van de digitale camera. Op de meest onverwachte momenten kan jij de mooiste foto’s maken, mits je jouw smartphone altijd bij je hebt. Achteraf kan je genieten van de leuke plaatjes en op je computer zetten. Nestel je op de bank met een lekkere warme kop thee en geniet van alle mooie momenten die jij hebt vastgelegd.

Houd jij meer van papier? Lees dan ook eens mijn post over de Happy Planner!

Similar Posts

One Comment

  1. Tjee, wat een opgeklopte advertentie…
    Je bent volgens mij ver heen als je je eigen huishouden (en leven) ècht niet kunt leiden zonder smartphone. Zo’n ding wordt hier verkocht als ware het zuurstof. Daar trapt een beetje consuminderaar natuurlijk niet in;).

Comments are closed.