Flylady dag 1

‘Vijftien minuten ‘decluttering’ gaf Flylady op, maar ik kan geen maat houden, en dus heb ik de hele ochtend kasten uitgemest. Inmiddels staat de stand op twaalf vuilniszakken met oude kleding, die nu andere mensen blij gaat maken. En ik heb weer ruimte in mijn lege kasten!

Maar vanaf nu ga ik me netjes aan de tijden van Flylady houden, hoor. Dat wil zeggen met een eierwekker, en in periodes van 15 minuten.

Dit is mijn eerste dag als Flylady, en na al dat kasten opruimen struinde ik een beetje rond op de Flylady site. De link ‘Control Journal’ intrigeerde me, en toen ik op de link klikte ontvouwde zich daar een stappenplan van maar liefst 19 stappen om zo’n dagboek op te zetten.

En ik kan trots vermelden dat ik vandaag stap 1 gezet heb! Ik heb een ordner gevonden, daar 20 multomap blaadjes in gedaan, en die op mijn bureautje gezet. Dat is wat ik zo geweldig vind aan Flylady: de ‘Babysteps’! Omdat ik toch bezig was besloot ik ook meteen alle spullen van mijn zoon Jan netjes te ordenen. Ik vind het er erg leuk uitzien!

 

 

Reacties op Flylady dag 1

 1. ik heb me ook maar weer eens aangemeld, geinspireerd door het mooie energieke weer buiten hebben wij( manlief en ik) als wilde beetsen de keuken uitgesopt, terwijl onze minimensjes sliepen en de reuzekinderen op (be)zoek gingen naar de boze tovenaar( hun vader dus)
  Het ruimt inderdaad wel weer lekker op en gewapend met goede ideen en voornemens ga ik er dit voorjaar maar weer opnieuw tegenaan.

 2. Leuk en handig zo’n control journal. Zelf heb ik mijn huishoud management map. Net zoiets dus, met belangrijke adressen, medische gegevens, schoonmaak schema’s etc. Je kunt zo’n map helemaal naar je eigen smaak maken.
  Ik wens je heel veel succes met fly lady !!!!

 3. In Nederland heb je Els Jacobs, die De Huishoudcoach heeft geschreven. Lijkt veel op Flylady, maar past om veel redenen beter bij mij. Wellicht een aanrader voor wie Flylady niet begrijpt?

 4. Hoi,

  ik heb destijds met Flylady ook mijn huishouden fijn op de rails gekregen, en dat control journal was ook een uitkomst!

  Tegenwoordig ben ik erg gelukkig met mijnhomeplanner-agenda. Maar ik krijg nog steeds de mailtjes van Flylady, als herinnering.

 5. Ik kan het niet laten….vergeef het me, maar links boven in je foto zit spinnerag, tegen je muur, d├ít moet je even wegzuigen Nicole!

  Ik had vanmorgen al zulke kriebels..ik was om 05.30 uur op en hing eerst een paar minuten uit het raam en zag de planeet mars aan een prachtige blauwe hemel. De vogeltjes zongen, de zon kwam op in het oosten en toen ging ik los! Voordat de andere huisbewoners uit bed gingen had ik al heel wat huishouden gedaan, ik ben zo trots op mezelf! Het beddegoed wappert aan de lijn buiten in de zon, het beddegoed lucht, ik heb al de benedenvedieping gepoetst en gezogen, de zolder is schoon en straks doe ik de slaapkamers en dan koffie!
  Lang leve het gevoel van “ik doe zo graag mijn huishouden en ben zo graag een huisvrouw”!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Heerlijk he, kasten uitmesten!? Ik heb vorige week ook alle kasten, kastjes en laatjes opgeruimd. Pff..je kunt de knutselkast weer open doen zonder dat er een lawine van knutselmaterialen naar buiten stort… Nu de bovenverdieping nog.. Ik heb overigens twee dekbedhoezen per kinderbed,maar wisselen ze ook onderling. Voor mijn eigen bed heb ik er vier (twee winterse en twee zomerse).
  Ik vind dat flylady wel leuk, maar je moet zoveel mails lezen…heb ik eigenlijk geen tijd voor…
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.