Film Yesterday: mooie muziek, lichtvoetig verhaaltje

5cecfd6b8cdd0a5b8c36f6af Yesterday social

Toen mijn man hoorde over de film Yesterday, zei hij meteen: ‘Daar wil ik heen!’ Inmiddels hebben we de film samen gezien in de bioscoop. Hieronder meer informatie over deze film.

Yesterday: waar gaat het over?

Yesterday is een film over een wereld waarin de Beatles nooit bestaan hebben. Hij valt officieel in het genre van romantische comedy, maar dat zag ik er niet zo heel erg in terug eerlijk gezegd, ook al is er wel een romantische verhaallijn.

In Yesterday zie je Jack Malic, een zanger die zijn best doet om een succes te worden, maar het wil maar niet lukken. Ondanks zijn beste vriendin Ellie die hij kent sinds de basisschool, en die zijn manager is. Als hij speelt zit het publiek er doorheen te kletsen, en als hij al eens een heus podium heeft, dan komt er bijna niemand luisteren. Uiteindelijk besluit Jack om het op te geven. Op een avond wordt Jack aangereden door een bus, precies op het moment dat er over de hele wereld een blackout is. Later blijkt dat op dat moment de wereld is veranderd. Het is een wereld geworden waarin de Beatles nooit bestonden.

Yesterday

Dus als Jack de klassieker Yesterday speelt voor zijn vrienden vallen ze bijna van hun stoel van bewondering. Jack denkt eerst dat zijn vrienden hem voor de gek houden, maar realiseert zich dat er iets aan de hand is. Hij googlet The Beatles, en ontdekt dat ze nooit bestaan hebben. Hij begint aan de taak om al hun liedjes op te schrijven en te spelen, en krijgt zo alsnog een succesvolle carrière.

Jack wordt schoorvoetend een succes

Dat klinkt misschien een beetje opportunistisch, maar zo is Jack op zich niet. Hij ziet het volgens mij oprecht als zijn taak om de wereld te voorzien van de liedjes van de Beatles. Maar hoewel hij dus een schoorvoetend succes is, merk je dat hij zich niet zo op zijn gemak voelt met zijn ‘succes’. Het is immers niet echt van hemzelf. Zijn ongemak is een rode draad door de film.

De romantische verhaallijn

De romantische verhaallijn is dat Kate al die tijd verliefd was op Jack, terwijl hij haar zag als zijn zus. Pas als hij haar amper nog ziet, realiseert hij zich dat hij ook van haar houdt.

Over Yesterday

Het idee van een wereld zonder de Beatles is intrigerend, maar het verhaaltje van Yesterday is verder vrij simpel. Een man krijgt succes met andermans veren, en dat komt uit. Tsja. Niet echt vernieuwend. Maar dat neemt niet weg dat het een mooie en sfeervolle film is, en de muziek is natuurlijk alleen al de moeite waard.

Mijn favoriete scène: Help me?!

Mijn favoriete scène is als Jack het liedje Help me zingt. Hij blért de tekst uit, en je voelt en ziet zijn wanhoop. Hij zingt het liedje niet alleen, zijn kreet om hulp is oprecht en wanhopig!

Trailer Yesterday

Hieronder de trailer van Yesterday waarin je het verhaal heel accuraat in een notendop ziet:

Leestip: Bioscoopbroek

Heb jij deze film gezien? En wat vond je ervan? Niet gezien? Wat was dan de laatste film die je in de bioscoop zag?

20 Comments

  1. Joke
    • Jane
  2. די מריו
  3. Marja
  4. Michelle
  5. Jane
  6. Tineke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh