|

EnergieWeter: gemiddelde energiekosten witgoed in euro’s!

Schermafbeelding%252B2010 12 10%252Bom%252B09.57.59

Als we een nieuwe koelkast of nieuwe wasmachine moeten kopen kijken we natuurlijk altijd naar het energielabel, waarop staat hoe energiezuinig een apparaat is.

Maar nu is er iets dat ik nog handiger vind, namelijk de EnergieWeter. Die vermeldt de gemiddelde energiekosten per jaar van een apparaat in euro’s! Zo kun je pas echt goed vergelijken!

De EnergieWeter is onderdeel van de overheidscampagne Duurzaam Doen. Doel van die campagne is het directe voordeel van duurzaam leven duidelijk maken! Deze voordelen vind je op duurzaamdoen.nl

Kijk jij altijd naar het energielabel als je witgoed koopt?
Wat vind jij van de rol van de overheid op het gebied van duurzaam leven?

Similar Posts

5 Comments

 1. Ik kijk altijd naar de energielabels, maar moet eerlijk zeggen dat een bedrag me dan weer weinig zegt. Soms dan staat er bv €30 per jaar en dat lijkt gewoon heel weinig. Daarom kijk ik liever naar of ik overal een A-label van heb. En uitkijken hoeveel je verbruikt natuurlijk, dus niet dingen aan zetten als het niet nodig is!

 2. Handig hoor. Zeker nu zo’n beetje alle apparaten een A label hebben. Dat zelfs zo’n BMW-slagschip een A label kan hebben, maakt het hele labeltjes gedoe niet veel duidelijker. Dit dan weer wel.

 3. We hebben niet zo lang geleden een nieuwe koelkast gekocht, speciaal met het oog op energiekosten.
  De nieuwe koelkast (A++) zou aan energiekosten ongeveer 50 euro per jaar kosten.
  Nu zelfs als ik er van uitga dat het iets meer kost, laten we zeggen 60 euro, hebben wij uitgerekend dat wij binnen 2 jaar al de aanschafwaarde terugverdienen (600 euro). We hadden namelijk een oude koelkast (B label) en een HEEEEELE oude vrieskast van begin jaren 90.
  Na 2 jaar wordt het dus puur geld verdienen…
  Groetjes,
  NZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.