Energiebesparen met de Slimme Thermostaat

Afbeelding%2B1

Als ik weg ga zet ik de verwarming meestal lager om zo verwarmingskosten te besparen. Helaas vergeet ik dat ook geregeld en dat vind ik eigenlijk zonde want dan wordt er onnodig gestookt. Daarom ben ik erg onder de indruk van de Slimme Thermostaat van Essent.

Deze Slimme Thermostaat weet of er iemand thuis is, door beweging en licht te meten. Als er niemand aanwezig is schakelt de thermostaat naar een lagere stand. En heb je huisdieren, maak je dan geen zorgen: die meet de Slimme Thermostaat niet.

Je kunt zelfs een volledig weekprogramma in programmeren. Heb je bijvoorbeeld een week voor de boeg waarvan je weet dat iedereen veel weg is, of juist veel thuis zullen zijn vanwege proefwerkweken, dan kun je de Slimme Thermostaat daarop instellen.

Zo kun je jaarlijks, gemiddeld 175 euro besparen.

Actie van Essent

Op dit moment krijg je de Slimme Thermostaat van Essent t.w.v. 168 euro gratis als je overstapt naar Essent. Zit je al bij Essent dan kun je hem met 40% korting kopen voor 99 euro.

Kenmerken van de Slimme Thermostaat op een rijtje:

 1. De geïntegreerde lichtsensor zorgt ervoor dat 20 tot 30 minuten nadat het licht uit is gedaan de rusttemperatuur wordt geactiveerd. Deze sensor zorgt zo voor een extra energiebesparing van ongeveer 8%.
 2. Op de thermostaat zijn een dag- en weekklok in te stellen, zodat hij als complete klokthermostaat kan worden gebruikt.
 3. Aanwezigheidsdetectie voorkomt onnodig verwarmen door te detecteren of er iemand in huis is of niet, maar reageert niet op huisdieren.
 4. De thermostaat is gemakkelijk en eenvoudig te bedienen met de plus (+) en min (-) toetsen.
 5. Alle schakelmomenten en graden zijn door u op eenvoudige wijze in te stellen.
 6. De thermostaat is toepasbaar op alle fabrikaten verwarmingstoestellen
 7. Alle instellingen kunnen snel en gemakkelijk geprogrammeerd worden door de thermostaat aan te sluiten op je computer met de bijgeleverde USB-kabel. Alle instellingen worden overzichtelijk weergegeven in het gratis te downloaden programma ‘ICY Thermostat-Assistant’. Je kunt dit programma zelfs gebruiken om je Slimme Thermostaat te voorzien van de nieuwste software en functies.

Zet jij de verwarming uit als je van huis gaat?
Wat vind je van deze Slimme Thermostaat?

Similar Posts

9 Comments

 1. Ik kan me niet voorstellen dat het werkelijk alles doet wat ze beloven maar aangezien we toch een nieuwe thermostaat nodig hebben (deze kun je niet in programmeren en vergeten we te vaak uit te zetten) gaan we deze waarschijnlijk wel aanschaffen. :)

 2. Wij hebben 1 waar de sensor buiten hangt en schakelt s’morgens vroeg in tot 9 uur en dan gaat hij terug tot 5 uur en gaat daarna automatisch weer een graadje hoger. We schakelen hem nooit uit want dan gaat onze vloerverwarming ook uit en kost het meer om die weer warm te krijgen.

 3. Het lijkt me handig voor mensen die vaak uithuizig zijn. Wij zijn echter altijd thuis en nog koukleumen ook. De cv springt om 8 uur van 17 naar 21 graden en om 24 uur weer terug naar 17. Dit bevalt ons prima.

 4. Het lijkt me handig, maar ik zou er op dit moment geen 99 euro voor over hebben. Wij hebben de verwarming nog steeds vrij laag staan en als hij harder aan gaat, dan is het alleen ‘s avonds. Dan zet ik ‘m automatisch voor het slapen gaan al lager, kwestie van wennen!

 5. De slimme thermostaat is in de praktijk toch wat minder slim.
  Het is natuurlijk leuk al de ‘toeters en bellen’ voor modulatie en sensoren voor wel niet aaanwezig maar:
  Toch enige gemiste kansen.
  De thermostaat kan géén keteltemp aangeven
  De thermostaat kan géén waterdruk aangeven.
  De thermostaat kan geen boilertemp. aangeven.
  Zo dezen kunnen óók niét op de thermostat ingesteld worden.
  Zaken die op een huidige moderne thermostaat thuis horen.
  Consumenten moeten nog dit soort zaken op hun ketel instellen.
  In die zin is de thermostaat achterhaald
  Reden om deze thermostaat niet te kopen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.