EHBO-les op school

EHBO is hot. Afgelopen jaar deed een record aantal jonge ouders een EHBO-cursus.

En ook op de school van mijn jongste zoon wordt er aandacht aan besteed. In plaats van les, had hij een hele dag EHBO cursus.

Hij heeft het hele weekend met zijn handen in het verband gelopen, omdat hij het zo leuk vond staan ; )

ehbo
Typisch gevalletje: het lijkt erger dan het is!

Zelf heb ik geen EHBO-diploma. Maar mijn man heeft op zijn werk wel een cursus gehad.

Heb jij een EHBO-diploma? En je kinderen?

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik heb om mijn 12e mijn EHBO diploma gehaald. Dat is nu onderhand verlopen, maar alles wat ik heb geleerd komt wel regelmatig van pas. Eigenlijk zou het vrij beschikbaar moeten zijn voor iedereen, want belangrijk is het wel.

 2. Een EHBO-diploma heb ik niet, maar ik heb deze week wel mijn reanimatie certificaat gehaald. Ik vind dit heel belangrijk. Graag zou ik zien dat ze op ALLE middelbare scholen de leerlingen verplichten om een EHBO diploma en een reanimatie certificaat te halen. De school zou dit idd gewoon op een dag aan kunnen bieden. Ze kunnen ook op excursie en van alles organiseren rondom CKV. Daarom lijkt het mij niet zo moeilijk om hier tijd en ruimte voor te maken. Mijn kinderen hebben geen diploma, maar wie weet….. op school nog eens een keer.

  1. Ik heb wat artikelen van verpleeghuisarts Bert Keizer gelezen en daardoor heb ik nu gemengde gevoelens over reanimatie. Hij omschrijft het als iemand een ijsje geven met glassplinters er in: ‘Dat loopt soms ook goed af…’

   Maar tegelijkertijd is het natuurlijk mooi als je iemands leven kunt redden.

 3. Zelf heb ik jarenlang mijn Ehbo, reanimatie en BHV diploma’s bijgehouden. En ben ik ook vrijwilliger geweest op de ijsbaan en bij het palingroken. Op onze basisschool is een proef begonnen. Dit jaar krijgt groep 8 zijn ehbo diploma

 4. Ik heb ooit een EHBO diploma gehaald en nooit mijn best gedaan om de geldigheid te verlengen. Ik vind het verschrikkelijk van mezelf, maar kan ontzettend slecht tegen bloed. Ooit viel ik flauw toen een van mijn kinderen ergens een flinke wond had opgelopen. Ik ben dus heel erg blij dat er anderen zijn die wel een geldig EHBO diploma hebben :/

 5. Wat goed dat school er mee bezig is?
  Zelf heb ik als kind ook EHBO gehad op school, inclusief examen en alles.

  Jaren later ben ik ermee gestopt en hen het laten verlopen, nu sinds twee jaar weer een EHBO, AED en reanimatie diploma/certificaat gehaald. Komende maart ga ik nog kinder EHBO doen.

  De meiden zijn nog te jong voor dergelijke cursussen, maar wie weet komt dat over een paar jaar wel!

 6. In Nederland heb je voor alles een diploma. Hier ga je op EHBO kursus. In werktijd. Een week lang. Daarna regelmatig een dagdeel. Kinderen/jongeren leren het op school. En je moet het hebben voor je rijbewijs. Maar het is geen diploma. Je hoeft niet “op”.

 7. Ik heb in de laatste klas van de lagere school mijn ehbo-diploma gehaald, maar dat is natuurlijk al lang verlopen.

  Eigenlijk vind ik het wel belangrijk, zeker als je kinderen hebt.

  Misschien toch ooit nog maar eens halen…

 8. Wat goed dat ze daar op school aandacht aan besteden. Ik vind dat het eigenlijk een verplicht ding moet worden op de basisschool al, en zeker op de middelbare school.

  Ik heb mijn ehbo diploma, ik ben doktersassistente. Mijn man heeft een cursus gevolgd en mijn dochter is anderhalf, dus nog niet haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.