Eerste hulp bij kloosterbezoek

kloosterbezoek

Kloosters zijn populair tegenwoordig. Niet om in te treden, maar als tijdelijk verblijf om tot rust te komen. Of om je eens goed te bezinnen op jezelf en je leven.

Maar hoe werkt het nou eigenlijk in zo’n klooster? En hoe moet je je daar gedragen?

Dit soort vragen worden beantwoord in het boek Eerste hulp bij kloosterbezoek.

Je vindt mijn review op mijn boekenblog Momlit.

Zie ook mijn review van Winteren.

Heb jij wel eens in een klooster gelogeerd?

Similar Posts

16 Comments

 1. Nog nooit in een klooster verbleven, wel overwogen. Ik heb een keer serieus gekeken naar een kloostertrip naar Engeland om daar zo’n mindsettingstraining te doen gecombineerd met een cursus engels. Het is alleen duur. *shock*

 2. Nee nog nooit eigenlijk, wist ook helemaal niet dat er zo’n dingen waren. Vriendinnen van me zijn weleens in retraite geweest, maar dan in het buitenland (daar ben ik wat meer in thuis haha).

  Lfs.x

 3. Goh wat interessant. Ik ben nog nooit in een klooster geweest maar ik kan me zeker wel voorstellen dat je daar goed tot jezelf kunt komen. Misschien is een weekendje/weekje logeren helemaal zo gek nog niet haha!

 4. In de buurt geweest in hun winkel (Achelse kluis) en dat is ook weer jaren en jaren geleden. Daar verkochten ze eerst veel aardappels en groenten, maar naarmate de kloosterlingen in aantal minderden, werd er meer ingekocht dat “gemoestuinierd. Was wel een hele aparte winkel, allemaal kleine kamertjes tot 1 grote winkel. Jaren geleden is het verbouwd en ik wil er nog steeds een keertje heen, is maar een half uurtje rijden zelfs…

 5. Ik heb veel kloosterweekenden gevolgd bij de Franciscanen in Velp Brabant. Kennismakingsweekend, 8 themaweekenden over aspecten van het leven van Franciscus en daarna nog 4 weekenden het Verdiepingsjaar, dan kijk je meer naar je eigen geloofsovertuigingen.
  Ik zat ook in stilte weken in Sittard, verbleef in Megen en Nijmegen en nog een klooster met een bierbrouwerij, waar je bij lunch en diner een kloosterbiertje kreeg..
  In die jaren, ik was begin dertig met jonge kinderen, had ik het nodig om af en toe helemaal alleen in stilte bij te komen, met mezelf in gesprek te kunnen, weer terug naar een dagelijks rustige dagindeling, waarin ik even gewoon weer mezelf was en geen moeder, vrouw, zus enz.. Ik kijk met dankbaarheid terug, gereformeerd opgevoed, voelde ik me nooit buitengesloten, de gastvrijheid van de paters en nonnen waren echt en oprecht. Bieke

 6. Ik heb er nooit gelogeerd en heb er ook geen behoefte aan. Maar mijn leven is vast ook rustiger dan gemiddeld. Ik ga liever met manlief op stap, naar het bos, de hei, museum, familie.
  Ik ben wel in kloosters geweest. Een broer en zus van mijn opa waren non en broeder in een katholiek klooster.
  Toevallig komen manlief en ik allebei uit een katholiek gezin. Manlief zijn opa is nog souaaf (soldaat) geweest bij de paus. Is nog een foto van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.