Huishoudelijke tips

Eerste hulp bij hangende bloemen

Vrijdagavond kreeg ik een bosje Gerbera’s die bij het ochtendgloren hun koppen al lieten hangen! Nou heb ik niet bepaald groene vingers, dus ik wilde ze al dood verklaren en weggooien. Maar toen kreeg ik een ingeving: zou een andere vaas hun zwaarmoedigheid kunnen opheffen?

En inderdaad, in een andere, smallere vaas, blikten ze plotseling weer optimistisch naar boven.

Dus hierbij mijn tip voor eerste hulp bij hangende bloemen: probeer een andere, kleinere vaas. Deze Gerbera’s kregen een tweede leven met een heel smal, en hoog vaasje. Zo kunnen ze hopelijk nog weken mee!

Neem een email abonnement!

Similar Posts

14 Comments

  1. ze zijn gewoon topzwaar en hebben daardoor wat extra ondersteuning nodig.. hoewel kwekers zeggen dat dat tegenwoordig niet meer hoeft, is het echt nog wel nodig.
    veel plezier er nog van!

  2. Ze moeten in een bodempje water staan, anders gaan ze inderdad hangen. Als ze eenmaal hangen kun je wel een stuk van de steel afknippen en leven ze zo weer op…

  3. Kijk kijk goed gedaan hoor!!..inderdaad een ijzerdraadje doen wij er altijd om heen..en anders in kleine vaasjes kort maken…….wel belangrijk dat je er maar een beetje water bij doet…of de vaas nu groot of klein is….fijne dag !! liefs van mij…xxx…

  4. Gezellig dat je even langs kwam bij mij.Alle tips die ik had zijn al genoemd dus heb ik weinig toe te voegen .Maar wat zijn ze leuk he die Gerbera’s
    Groetjes Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.