Eenpersoons dekbedden versus tweepersoons dekbedden

Er gaat niets boven het gevoel, en de geur, van een fris opgemaakt bed. Helaas is het verschonen van een tweepersoons dekbed een heidens karwei, anders zou ik het dagelijks doen. Nu houd ik het op elke woensdag. Een tijd was het een punt van discussie tussen Floris en mij: eenpersoons dekbedden versus een tweepersoons dekbed, met Floris in het tweepersoons kamp en ik in het eenpersoons kamp.

Ik had al leuke Hema dekbedhoezen gezien en verheugde me er op me in mijn hoogstpersoonlijke dekbed te rollen, zonder het gevoel van een verlangend pookje in mijn rug. Maar uiteindelijk wist Floris me ervan te overtuigen dat een tweepersoonsdekbed ‘veel gezelliger’ was. Bovendien bleef dat zinnetje uit mijn Duitse teksboek uit VWO 5: ‘Er steckte mit ihr unter eine Decke’ maar door mijn hoofd malen.

Om toch de geur van vers opgemaakt bed te hebben, hang ik nu elke dag mijn kussen uit het raam, als een eenzame zuster Anna, die nog niets ziet komen.

En als ik het ‘s avonds weer in mijn bed leg, ruikt het fris en is het weer helemaal uitgedeukt.
En dan ziet het Floris komen.

One Response to Eenpersoons dekbedden versus tweepersoons dekbedden

  1. Zo leuk om dit te lezen, nu voel ik me niet meer zo ‘alleen’. In onze straat sta ik er om bekend dat ik de kussens ( soms ook de dekbedden ) iedere ochtend te luchten leg in de vensterbank van de slaapkamers. Ik vind het ook zo heerlijk om mijn hoofd s’avonds op een kussen te vleien dat naar de wind ruikt. Bij iedere verschoning van de bedden hang ik alles uit het raam, tenzij het regent natuurlijk.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.