Een mooie tuin in 3 stappen!

bloemenbureau buiten 4

Ik ben dol op romantische tuinen, vol weelderige bloemen. Helaas ben ik minder dol op tuinieren. Met tuinieren ben ik net als met mijn uiterlijk: het moet er leuk uitzien, maar ik wil er niet teveel moeite voor doen.

Buiten zitten voor beginners!

Ik had al diverse tuinboeken uit de bibliotheek gehaald, maar die waren allemaal te ingewikkeld en te moeilijk. Ik heb echt stap voor stap instructies nodig, wat ik moet doen voor een mooie tuin. Uiteindelijk vond ik zo’n handig stappenplan op ikenmijnplant.nl!

Het geheim zit in de tuinbloeiers!

De sleutel tot een snelle, mooie tuin zijn tuinbloeiers. Lobelia’s bijvoorbeeld, margrieten, begonia’s of primula’s. Er zijn ontzettend veel vrolijke, weelderige, subtiele, kleurrijke of juist maagdelijk witte tuinbloeiers. Bekijk hier de populairsten.

De leukste stap komt aan het eind: met een drankje erbij, en de voeten op tafel, genieten van het buitenzitseizoen.

Welke stijl tuin vind jij leuk?

Op ikenmijnplant.nl, kun je kiezen uit vier tuinstijlen: klassiek, kindertuin, stoer en creatief. Ik ben een combinatie van kindertuin en creatief. Lees ook Tuinieren met kinderen.

Similar Posts

10 Comments

 1. Ehhh….. rommelige tuin? Mag dat ook?
  Is denk ik bij ons een combinatie van kindertuin, stoere tuin en natuurlijke tuin (dat laatste vooral ;))

 2. Met een terras gaat dit wel werken, ik ben bang dat ik voor onze tuin toch wat meer tijd kwijt ben. Wij hebben trouwens ook een paar ‘wilde’ delen, worden ook erg frequent bezocht door vogels, dus dat is hartstikke leuk én je hebt er bijna geen werk van!

 3. Onze tuin is / wordt van alles wat. Achter het hek hoge bomen en struiken, stijfvol vogeltjes. Achterin de tuin komen wilde bloemen, ik ben bezig nog een paar stukken gras op te offeren voor de moestuin. We hebben fruitstruiken en -bomen en wat speelspul voor de kindjes. En een vlonder om het huis, die ik een beetje rustig wil houden. Hoewel ik nu opeens zin heb om blije bloemetjes te kopen voor op tafel :)

 4. Mijn tuintip: Bloeiende vaste planten.
  De planten die je noemt zijn eenjarig.. Kun je volgend jaar weer opnieuw beginnen…
  en veeeeel bodembedekkers.. Tegen onkruid.
  En een beetje ‘easy-going’ zijn, ik noem het gewoon ecologisch tuinieren;-)

 5. Mijn tuin bestaat uit alleen maar krijgers, allemaal vaste planten. Niet echt een bepaalde stijl. Iedere dag ga ik er een half uurtje aan weiden zodat ik er niet teveel werk van heb.

 6. Je zegt het zelf al Nicole; het moet er leuk uitzien maar je moet er niet te veel voor hoeven doen.
  Ik hou van een wilde tuin, met veel wilde bloemen ( lees onkruid ), dat trekt insekten en dus vogeltjes aan. Heb je al gezien hoe divers mossen kunnen zijn? En mossen worden gebruikt voor sommige vogelnestjes, dus rustig laten groeien!
  Ook hou ik van lekkere zitjes en een tafel met bloempotten vol bloeiende planten.
  Creatief dus en wild!
  Astrid

 7. Toen we dertig jaar geleden dit huis bouwden hebben we na die tijd een hovenier ingeschakeld, onze wensen op tafel gelegt. Een siertuin; bomen waar je twee keer plezier van hebt -fruitbomen-, en het onderhoud van een bloempot. Met achthonderd vierkante meter is dit laatse aardig gelukt. Het eerste jaar hebben we de hagen aangeschaft en het gras gezaaid. Ook een terras van grijze 30×30 tegels. Ieder jaar daarna weer een stukje van het tuinontwerp. Het is dus een geheel en dan gaat er ook haast niets dood. Wat in de schaduw moest en wat veel zon kan hebben, alles staat op de goede plaats.Ieder jaargetijde bloeit er iets. En éénjarige planten hebben we alleen in een paar potten.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.