Een leuk cadeau voor een 40ste verjaardag

Vanmiddag heb ik een multifunctioneel feestje: het is ter ere van een 40ste verjaardag, 15 jaar in een huis wonen, een behaalde studie, 4 jaar in een nieuw huis, 25 jaar bij dezelfde werkgever, een 2e verjaardag, kortom: wat moet je geven bij zoveel mijlpalen tegelijk?! Een mijlpaal?

De gastheer en gastvrouw zijn geen materialisch aangelegde mensen, en wensen als cadeau hulp in hun tuin. Nou heb ik al grote moeite met mijn eigen tuin, dus dat geschenk kan ik ze helaas niet geven. Maar wat dan? Ik wil niet bijdragen aan een opeenstapeling van zooi, en spullen waarnaar eigenlijk nooit meer wordt omgekeken.

Toen zag ik in de stad een vriendelijk bloemetje, dat in beweging komt als de zon er op schijnt, en dat me in alle opzichten een leuk cadeau lijkt. Het is milieuvriendelijk, het maakt een rustgevend tikkend geluid, en voor een tweejarige is de beweging leuk om naar te kijken!

En de prijs was ook nog eens heel vriendelijk: 4,95. Voor de tweejarige heb ik er nog een flesje bellenblaas bij gedaan.

Zo heb ik originele, vriendelijke cadeautjes, zonder de consumptiemaatschappij te spekken.

Maar het grootste cadeau, dat ben ik natuurlijk zelf.

Similar Posts

7 Comments

  1. Hij is leuk, maar je hebt ‘m niet nodig. En ik hoop dat ik er geen krijg want ik hou niet van dingen die je ziet, al staan ze buiten je gezichtsveld zoals rode dingen.
    Bellenblaas blijf ik leuk vinden!

    Fijn weekend!

  2. Ik vind het een grappig ding maar ik zou niet weten wat ik er mee aan moest.. denk het bij mij op de grote hoop zou belanden.

    Leuk dat al die mijlpalen in een keer worden gevierd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.