|

Een bed van pallets

Mosterzaadje kwam met een briljant idee: een bed gemaakt van pallets! Ruig, romantisch, stoer en bovenal: spotgoedkoop!

En toen ik op het internet rondsnuffelde, bleek het een heel reëele mogelijkheid. De ruimte tussen de boven- en onderkant van een pallet kan zelfs benut worden voor boeken!

Er zijn alleen wel een paar aandachtspunten.

 1. Pallets zijn vaak geïmpregneerd met enge chemicalieën, of hebben gediend om onprettige stoffen te vervoeren. Het is dus van belang ‘veilige’ pallets te gebruiken.
 2. De zorg om splinters. Persoonlijk denk ik dat een goede schuurbeurt al veel doet, en verder verwacht ik wat dat betreft geen problemen.

Dus nu ga ik op zoek naar duurzame, milieuvriendelijke pallets, die ook nog eens goedkoop zijn. Op Marktplaats worden pallets aangeboden voor 1 euro per stuk, op 1 km afstand van ons huis. Maar daarvan weet ik nog niet of ze ‘veilig’ zijn.

Eenvoud doet goed!

Een bed van pallets geeft me een relaxt gevoel, omdat het simpel is, en niet te duur. Bovendien voldoet het aan een belangrijk criterium: het bed mag niet te hoog zijn, vanwege de schuine wanden van onze zolderslaapkamer.

Zijn er nog meer inspirerende ideeën om op een goedkope manier een bed te maken?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

11 Comments

 1. Superleuk idee! Het is dat ik al zo’n mooi stevig bed heb, anders was het ook wel wat voor mij. Kun je geïmpregneerde pallets niet verven met iets waardoor de schadelijke stoffen er niet meer doorheen komen? Of laat je ze liever blank?

 2. Jeetje, wat ziet dat er stoer uit! Ik weet dat er eco pallets bestaan. Even googelen? en anders eens navragen bij een groothandel in ecoproducten.

 3. Ik zou niet een matras op de grond leggen ivm de hygiene. Heb het wel in mijn studententijd gedaan bij gebrek aan beter, maar hoorde later dat dit niet goed is ivm ventileren van de matrassen.

  Was ik toen maar op het idee gekomen van pallets
  ; )

  Nelly

 4. Leuk idee! Ik zag vorig jaar in het ziekenhuis in een boekje een eettafel van pallets, en sinds een maand of 10 heb ik er zelf eentje in mijn keuken! Mooi, goedkoop en leuk om te doen :-)

  Liefs Priscilla

 5. Ook een leuk idee…maar daar moet je wel een handig iemand voor kennen: stijgerhout/sloophout van bouwplekken. Veel bouwplekken hebben resthout/stijgerhout over…dit word gewoon weggegooid! Stijgerhout is ook super stoer en kan je met allerlei dingen opleuken…beits/verf/stoere letters erop…

 6. Toen ik nog thuiswoonde was mijn spiralenbodem van het bed enorm uitgezakt. Mijn vader heeft toen van vurenhout, heel goedkoop, een bodem getimmerd. Hetzelfde idee als die pallets.
  Kun je anders de bodem van je huidige bed niet gebruiken en de ombouw weglaten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.