Duurzame tasjes: ‘Nee, het gaat zo wel mee!’

duurzame tasjes

Duurzame tasjes zijn inmiddels heel gewoon geworden, mede doordat winkels geen gratis plastic tasjes meer meegaven.

Maar in 2011 was het verbod op de gratis plastic tasjes nog niet ingesteld, en schreef ik onderstaande blogpost.

Duurzame tasjes

Ik beken het met het schaamrood op mijn kaken: ik antwoordde nogal eens bevestigend op de vraag van de kassière:

‘Wilt u er een tasje bij?’

Bij supermarkten is het geen punt, want dan heb ik altijd mijn grote shopper bij me. Maar als ik gewoon ‘in de stad’ ben, schiet mijn V&D schoudertas nog wel eens tekort in ruimte. En dan is zo’n plastic tasje toch best handig… Maar tegenwoordig zeg ik ferm: ‘Nee, dankuwel’, en dan haal ik trots mijn mini-tasje uit mijn schoudertas. Voor slechts 89 cent gekocht bij de Zeeman, en ontzettend handig! En waar dit soort tasjes vaak nooit meer in hun oorspronkelijke vorm terug te brengen zijn, bijvoorbeeld die van de Hema, laat het Zeeman tasje zich moeiteloos weer in het hoesje terugproppen! Ik ben er echt heel enthousiast over.

Schermafbeelding 2011 09 08 om 12.09.50

Duurzame tasjes 2022

Inmiddels heb ik standaard een stuk of 3 duurzame tasjes in mijn gewone schoudertas zitten.

Leestip: mijn post Hema tas!

Hoe vervoer jij je boodschappen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik heb in mijn schoudertas bijna altijd eerder gekregen plastic tasjes zitten en als die kapot zijn gegaan, accepteer ik wel weer een nieuwe. En van die grote plastic tassen zoals van de bristol ofzo, accepteer ik ook wel, die gebruik ik als afvalzak in de vuilnisbak.

 2. Ik vergeet dat altijd en scheurde daarom vaak uit mijn tassen, dus heb ik een (dure!) oerdegelijke schoudertas die flink kan uitzetten en flink wat kilo’s aankan. tassen van dit merk gaan een jaartje of 15 mee onder deze omstandigheden.

 3. Ik heb altijd een tas bij me, met daarin ook zo’n klein tasje voor geval dat …..op de fiets heb ik fietstassen. Maar eigenlijk vind ik die dunne tasjes van Zeeman, Hema of Kruidvat handig want die recycle ik weer …..
  Groet van Crea Annemieke

 4. Soms heeft de verkoopster het al in een tasje gedaan voor ik iets kan zeggen. Als ik dan mijn eigen hergebruiktasje pak kijken ze wel eens vreemd, maar die heb ik dus altijd bij me. Als ik toch met een plastic tasje thuiskom wordt deze altijd weer gebruikt in de afvalbak of om natte spullen in te vervoeren enz.
  Goed van je dat je een eigen tasje meeneemt.

 5. Bij de Aldi waren die opvouwbare tasjes in een hoesje ook te koop voor een habbekrats. Ik heb er twee in mijn tas (rugtas). Bevalt prima maar de meeste winkels zijn niet blij; ze missen zo de reclame van hun tasjes.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.