Doen de comments het wel?!

worriedmomHet is een bekend fenomeen in Blogland: je denkt dat je een geweldige post hebt geschreven, waar vast veel reacties op zullen komen.

En vervolgens komt er niets… Dat had ik bijvoorbeeld met mijn post over 20 tips om een middelbare school te kiezen van vanmorgen. Het is een post waarvan ik dacht dat veel mensen er iets aan zouden hebben. En dus enthousiast op zouden reageren. Ik had er zelfs een grappig plaatje bij en een gratis download! Maar de post ‘doet’ bijna niets als je het hebt over comments.

Andersom komt ook voor. Je plempt een post op je blog waarvan je denkt: ‘Mwah, dit is niet veel soeps…’ en daar krijg je dan allemaal positieve reacties op.

Het blijft een wonderlijk verschijnsel!

Herken jij dit?

Similar Posts

28 Comments

 1. Heel herkenbaar. Bestaat er niet zoiets als een ongeschreven etiquette? Na het lezen even een vind-ik-leukje of beter nog, een comment, achterlaten

  1. Ik heb zelf inderdaad wel een blog etiquette. Ik doe elke week een rondje door Blogland op dinsdag en vrijdag. Dan laat ik altijd comments achter. Daarnaast ruim ik tijd in om alle bloggers die op Huisvlijt reageerden terug te bezoeken, en bij hen ook een comment achter te laten. Gewoon als bedankje, en omdat ik dat sympathiek vind.

   Iemand doet de moeite om op je blog te reageren, en ik bewijs die dienst graag terug.

 2. Ik herken het ergens wel, maar ik schrijf ook als een soort dagboek, dus zelfs als ik weinig reacties krijg is het voor mij al geslaagd. ;)

  Wat mij wel verbaasde was de hoeveelheid reacties op mijn blog over mijn weekmenu met alleen maar aardappelgerechten… Ik had geen idee dat zoveel mensen daar een mening over zouden hebben, haha :D

 3. Ik heb je stukje ook gelezen maar niet op de link geklikt. Mijn kids zitten al op de middelbare school en in veel dorpen/steden valt er niets te kiezen. Misschien daarom????

 4. Ik kan me voorstellen dat je dan een soort teleurstelling voelt. Ik heb vanochtend je blog gelezen en vond niet dat ik iets zinnigs toe te voegen had. Mijn zoons zijn al jaren van de middelbare school af. Anders had ik er vast heel blij mee geweest. Jouw blog hoort trouwens bij mijn favorieten :-)

 5. Tijdens het schrijven hou ik geen rekening met aantal reacties, grappig dat jij dat wel doet. Ik lees niet veel blogs die over kinderen of gerelateerde onderwerpen gaan, omdat ik geen kinderen heb. En naar school hoef ik ook niet meer…

 6. Ik ga er nog op reageren maar heb de tijd nog niet gehad,vanmorgen snel even door de mail gekeken en naar mijn werk gegaan. Nu zit ik mijn mail te lezen, en beantwoorden. Maar vanmorgen begon de dag een stuk vrolijker met die knappe leerkracht opeens op mijn scherm hoor.

 7. Bloggen is eenrichtingsverkeer, dus als je veel reacties verwacht kom je bedrogen uit ;) Want als lezers zo graag in discussie gaan dan zijn daar andere plekken voor op internet zoals Facebook groepen en forums.

 8. Met jouw veld twitter, kan ik mijn blog niet vermelden, want dan komt er een rare naam te staan!
  Commentaren zijn niet afhankelijk van het aantal lezers, soms heb ik maar de helft van het aantals lezers en dan heb ik veel commentaren.
  Heb ik helemaal geen reacties, dan wil jij nog wel eens een commentaar achter laten, waarvoor mijn dank.
  Soms ook zie ik het aantal bezoekers verdubbelen, dan is kennelijk een blog aangeprezen.
  Slechts een keer ruim 7500 bezoekers gehad op 1 blogje in twee dagen tijd, met dank aan geenstijl, maar slecht weinig reacties,
  Kortom, reacites? Je kunt er geen peil op trekken,

  1. Dat is ook een interessante observatie inderdaad: veel bezoekers ≠ veel comments. Hetzelfde merk ik ook met mijn Google Adsense inkomsten. Veel bezoekers ≠ meer inkomsten. Ik denk dat een blog nét een gevoelige snaar moet raken, of iets moet triggeren bij mensen.

   Elke dinsdag en vrijdag doe ik een rondje door Blogland en daar zit ook jouw blog bij. Dan laat ik als het even kan altijd een comment achter. Gewoon omdat ik weet hoe fijn dat is.

 9. Wil je vrijdag dit blogje nog even lezen:
  kiddowz.net/?s=consuminderen

  Die heb je over het hoofd gezien, LOL.
  Een voorbeeld van onze etiquette,

  groetjes Lmcmr

  1. Waarschijnlijk is die post later gepubliceerd op vrijdag. Ik doe mijn rondje altijd ‘s ochtends vroeg. Maar ik ga zeker even kijken!

   Paar minuten later: Hé wat leuk. Ik heb een boek gewonnen! Geweldig! Bedankt! Ik ga je mijn adres mailen.

 10. Voor een deel herkenbaar, ik ben ook altijd blij met reacties, maar ik reageer niet altijd, ook al probeer ik het wel vaker te doen. En dat komt omdat ik veel blogs op mijn telefoon lees en dat is echt vreselijk om dan te reageren, ligt vast aan mijn telefoon of te dikke vingers ;) Vaak denk ik dat ik dan later zal reageren, maar dat blijft er dan soms bij.
  Jouw blogjes lees ik altijd met veel plezier, maar volgens mij reageer ik zelden omdat je niet in mijn leeslijst van blogger staat, die lees ik op de pc en dan is het gemakkelijker te reageren. Volgens mij sta je er wel in, maar worden je blogs niet getoond. Ik zal nog eens kijken of ik dat kan aanpassen.

  1. Ik kan ook niet goed typen op mijn mobieltje! Daarmee reageren op blogs zou ik niet kunnen. Veels te veel typefouten. Ik bof dat ik thuis werk en dus de beschikking heb over een lekker groot toetsenbord : )

 11. hu? Heb ik nu wel een reactie geplaatst, ik zie hem niet staan, als deze dubbel is verwijder hem dan maar weer, want ik had een heel verhaal getypt.
  Ik herken het wel een beetje, ik vind reacties krijgen heel leuk, ook al reageer ik niet altijd bij anderen. Maar wat hierboven ook al gezegd was, ik schrijf ook eigenlijk gewoon voor mezelf en dan maken reacties niet zo veel uit.
  Ik lees de meeste blogs op mijn telefoon en dan vind ik reageren erg lastig, ik weet niet of het aan de telefoon ligt of aan mijn vingers, op de een of andere manier werkt dat niet zo goed. En vaak denk ik dan dat ik later zal reageren, maar dat blijft er vaak bij.
  Jouw blog lees ik altijd met veel plezier, maar volgens mij sta jij niet in mijn bloggerleeslijst die ik wel op de pc lees en waardoor reageren dus gemakkelijker is. Volgens mij sta jij trouwens wel in mijn lijst, maar krijg ik de blogs van jou niet te zien. Ik zal eens kijken of ik dat kan veranderen. Maar je stukjes worden er niet minder leuk van hoor!

 12. ook ik doe geregeld een rondje door Bloggersland – soms recht door zee, soms geheel willekeurig. En laat her en der een woordje achter, nadat ik ook effectief een post heb gelezen ( ik ga ook geregeld de comments af op mijn eigen blog – and return the favor). En toch leidt dat inderdaad niet altijd tot comments terug. Ik wijt het aan een stuk geen-tijd-hebben of is t misschien onbeleefdheid? Ik weet het niet – bij mij is het alleszins, volg je mij dan volg ik jou – en lees je mijn posts, dan lees ik de jouwe !

 13. Heel herkenbaar. Artikelen waar ik lang aan heb gewerkt, scoren nauwelijks vergeleken bij artikelen die weinig inhoud bevatten maar gezelliger overkomen (?). Het hoort erbij denk ik dan maar en ergens ook wel interessant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.