Diepvrieskást versus diepvrieskíst

Het ziet er naar uit dat onze gammele diepvrieskist de reis naar ons nieuw huis niet zal overleven, en omdat we niet zonder diepvries kunnen, beraden we ons nu over een nieuwe.

Diepvrieskast: lekker overzichtelijk

En tijdens het speuren naar de beste koop, viel ik voor diepvrieskàsten. Die lijken op koelkasten, en in plaats van dat je op poolexpeditie moet om de karbonaadjes op te sporen, liggen ze in een diepvrieskast voor het grijpen.

Diepvrieskast kan minder in?

Maar nou beweren zowel mijn moeder als mijn man, dat diepvrieskásten veel minder ruimte bieden dan diepvrieskísten. Zelfs als zo’n diepvrieskast pakweg 150 liter meer kan bevatten.
En hoe vaak ze me dat ook uitleggen, ik kan daar maar niet bevatten.

‘Daar kan het varken van Neef Henk nooit in!’

De somberste voorspelling van mijn man luidt: ‘Dan kun je het varken van Neef Henk voortaan wel vergeten.’ Dit heeft mijn verlangen naar een diepvrieskást hevig aan het wankelen gebracht, want ik bied het varken van Neef Henk graag onderdak. Het is opgegroeid in de buitenlucht, heeft lekker gescharreld, en is schoon van enge stoffen.

Diepvrieskist versus diepvrieskast

Nu strijden mijn verstand en mijn gevoel een hevige strijd. Mijn verstand vindt dat ik zo’n stomme diepvrieskíst moet nemen, die ook nog eens goedkoper is. Maar mijn gevoel wil de diepvrieskást, die veel minder plek inneemt, en die bovendien veel gebruikersvriendelijker is.

Dus nu wend ik mij tot jullie: wie heeft er een diepvrieskist en wie heeft er een diepvrieskast?
En biedt een diepvrieskast inderdaad minder ruimte?!

Neem een email abonnement!

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik ben voor kast. Denk dat je idd geen heel grote dingen er in kunt stoppen maar veel meer hapklare brokken zeg maar. Omdat je alles beter kunt overzien zul je waarschijnlijk ook minder dingen hebben die je er nooit uithaalt en uiteindelijk weggooit. Ik heb 3, 5 lade in mn kastje. Mn ouders zo’n hele hoge en die hebben het duidelijk geordend en bijna nooit dingen die ze weg moeten gooien.

 2. Hier ook een kast. Met 5 laden en gesorteerd op brood, groente, vlees, kant en klaar e.d. Af en toe haal ik er eens een lade uit om te ordenen en schoon te maken en ik heb nog nooit iets weg hoeven gooien dankzij het overzicht. Ik vind het helemaal geweldig!

  Groetjes Jacq.

 3. Voor mij nooit meer een diepvrieskist. Had er ooit eentje van iemand gekregen, maar ik vond het een onding. Het is vreselijk onoverzichtelijk (maar kan ook aan mijn chaotische aard hebben gelegen) en wat je nodig hebt ligt altijd onderop (en zit dan nog vastgevroren ook als het iets te lang ligt). En ondertussen staat dat ding maar open en warmte te verzamelen. Ben zo blij met mijn vrieskastje. Deurtje open, graaien precies daar waar je weet dat iets ligt en binnen twee seconden deur weer dicht. Nu heb ik natuurlijk geen neef Henk…

 4. Wij hebben ook een kast, maar die is soms wat aan de kleine kant(3 lade’s) We hebben gratis ergens nog een tafelmodel opgehaald die ons door de periode’s helpt dat de kast te weinig ruimte bied. Zodra hij weer uit kan maak ik hem schoon en stop er mijn lege diepvries bakjes in en gebruik hem als opslagruimte. Hij staat in de garage.
  Maar dat is omdat we nu op het platteland wonen en de kast al hadden, anders hadden we een grotere genomen.

 5. Ik hen een kast, de kist was kapot. Er kan heeeeeeeeeel veel in, ik heb dan ook een vrij grote van Liebherr. Met 6 grote en diepe laden, 1 onderste lade, die de helft kleiner is en helemaal bovenin een plat laatje waar ik altijd mijn ijsblokjes heb liggen. Ben helemaal blij en volgens mij past het varken van neef Herman er perfect in ;)

 6. Ik heb een vrieskist van 300 liter.
  voor mij werkt het prima.
  Ik doe veel aan vriezerkoken en vries dan maaltijden of delen daarvan in, in een zipzakje.Dat ligt eerst plat in het invriesdeel en als ik dan een plat vrieszakje met eten heb gaat het per soort in een krat in de vriezer.
  Ik heb een krat voor varkensvlees, daarboven staat een krat met brood.
  Een krat met rundvlees en daarop staat kip.
  Dan een krat met kant en klaar bereide maaltijden en daarboven een krat met appelmoes/stoofperen, soep ed.
  Dan hangen er nog 3 mandjes boven met ijs, diepvriessnacks en diepvries gebak.
  Het invriesdeel is echt gereserveerd voor snelvriezen.
  Voor mij werkt dat dus prima.

 7. Ik vind een kist fijner dan een kast. Je moet wel van te voren een beetje idee hebben hoe je hem wil vullen zodat je de spullen ook weer terug kunt vinden.
  Bij aanschaf zijn ze goedkoper en ze gebruiken minder stroom. Als je de kist open maakt blijft de koude er in zitten. Bij een kast ‘valt’ de kou er uit.
  Een kast neemt wel minder ruimte in, maar is wel weer veel meer werk met schoonmaken.
  Groetjes, VeggieMo

 8. Door verhuizing ben ik van een kist naar een diepvrieskast over gegaan. Ik heb het idee dat ik de helft minder kwijt kan. Het overzichtelijke was maar van tijdelijke aard. Door plaatsgebrek in de groentela, belandde de groente bij het vlees e.d. In onze diepvrieskist had ik altijd 4 boodschappenkratten staan en dat was ook super overzichtelijk en heel gemakkelijk met schoonmaken. Het enige voordeel van de kast vind ik nu dat hij niet vacuum zuigt.
  Succest met de keuze!

  groetjes, Ina

 9. @Ina: dat klinkt heel overtuigend in het voordeel van de diepvrieskist. In een andere comment las ik ook al dat de diepvrieskist de kou beter vasthoudt, en daardoor zuiniger is in gebruik.

  Ook vind ik jullie gebruik van kratten inspirerend. Wellicht kan ik op die manier het beste van twee werelden binnenhalen: de ruimte van de diepvrieskist, met het overzicht van de diepvrieskast.

  Ik voel dat mijn verstand gaat winnen.

 10. Ik heb een kast, maar ik zou graag een kist willen. Kisten zijn prima te organiseren en volgens mij kan er ook meer in, omdat je niet de beperking van een bepaald formaat lade hebt. Je kunt dus veel beter alle hoekjes benutten. Als onze vriezer het begeeft, dan denk ik zeker dat we voor een kist gaan.

 11. Ik heb een kast en ben er erg blij mee. Maar je moet goed overwegen wat je allemaal in wil vriezen. Als ik geen ruimte heb in de kast eten we die week dus extra uit de vriezer. Ligt dus aan hoe je er mee omgaat.

 12. ik heb een kast en kan er een berg in kwijt, slim omspringen met de ruimte, en het varken kan erin…… spaar vast de doosjes van het ijs en de chinees, handig stapelbaar en je kan er een hoop indoen……..

 13. Het is of een diepvrieskist of de auto binnen – de auto won …
  maar ik ben best wel tevreden met mijn diepvrieskast hoor :-)
  Al kan ik niet echt vergelijken; we hebben altijd een kast gehad
  Succes met de beslissing :-)

 14. Onze diepvrieskist is oerdegelijk en de rekening ligt in mijn map van diverse aankopen. Juni 1978 staat erop, ik ben hem helemaal beu, maar hij is onverslijtbaar. In de zomer staat hij in de hitte in de serre en in de winter staat hij in de vorst in de serre. Momenteel staat hij in de tuin met een doek erover (en ronkt ondanks deze belediging toch maar door) en het snoer gaat door de kattenval, want de serre ondergaat een opknapbeurt en ik wil hem niet meer binnen. Schandalig veel eten van jaren geleden heb ik moeten weggooien omdat alles zo onoverzichtelijk was.
  Ik ga uitkijken naar een kast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.