Dienblad make-over

Mijn dienblad dat ik kocht bij de Xenos gaat al heel wat jaartjes mee, en ik vind hem nog steeds geweldig.

Vooral omdat ik dit dienblad heel makkelijk een andere look kan geven. De hele winter en lente had het een fris groen geruite ondergrond. Die ondergrond had ik gemaakt door gekleurd papier te lamineren, maar er was vocht bij gekomen.  Bovendien had ik zin in een vintage look.

Bij de Wibra kocht ik voor 79 cent een placemat. Ik moest er een klein stukje afknippen, maar toen paste hij prima in het dienblad.

Hier onder zie je de make-over!

dienblad
Voor
vintage dienblad
Na

Wat voor soort dienblad heb jij?

Similar Posts

16 Comments

 1. Mooie metamorfose! Wat zoiets kleins al niet kan doen. Helemaal niet nodig om je oude vertrouwde dienblad weg te gooien!! Ik heb een dienblad waarin ik echofoto’s heb verwerkt op mooi gekleurd karton met een leuk lint in het midden.

 2. Leuk gedaan, past precies bij de stijl van het dienblad!! Ik heb/had een bruin dienblad van de Action. Met een opstaand randje. Ik heb hem al een aantal jaren en hij is best vlekkerig geworden. Een paar weken geleden bedacht ik dat ik hem wel eens kon verven. Nu is hij wit en nog veel vlekkeriger… Het is er helemaal doorgekomen…! Het wordt volgens mij tijd voor een nieuwe. Eerder had ik een kunststof met nauwelijks een rand. Daar ging alles op glijden. Het liefst wil ik dus weer een houten met opstaande rand.

 3. Eén met bootjes binnenin en een lekker verweerd oudje. Ik vind dat idee van je heel goed, ga ook eens op zoek, want ik ben de bootjes een beetje zat :-)

 4. Ik heb een hele saaie witte van kunststof. Ik vind die van jou veel leuker.
  Die placemat vind ik er erg leuk in staan!

  1. Bedankt Grietje! Het voordeel van witte kunststof is natuurlijk dat het heel neutraal is en overal bij past. Misschien kun je het wel pimpen met van die stickers die je ook op muren plakt?

 5. Leuk gedaan zeg! Ik heb zelf denk ik een stuk of drie dienbladen, best leuke ook nog. Ik doe er alleen bijna nooit iets mee, op dit moment liggen ze stof te vergaren haha.

 6. Ik heb verschillende dienbladen ,een heb ik met servieten versierd en een grenen en twee van metaal voor buiten, en dan nog twee die ik eens bij boter kreeg dus dingen zat;

   1. Dat met servieten staat op de tafel in de living met een oud servies er op,en het grenen word gebruikt als we buiten eten en dat van metaal gaat ergens buiten op een tafel met plantjes er op.

 7. Ik hou van mooie dienbladen! Ik zag pas terug een hele mooie neonroze, spijt dat ik hem niet heb gekocht! Ik denk dat ik er ook zelf maar een ga maken, haha.

 8. Het meest gebruik in vrij grote wijnkisten (die voor een fles of 7). Ze hebben een hoge rand van zeker 10 cm. Onze keuken is vrij ver verwijderd van het terras, en ik moet ook nog een oude trap af (het landhuis ligt op een terras). Er kan veel op, en het kan er ook niet makkelijk af schuiven. Meestal schilder ik ze grof met restjes verf, staat leuk. En voor feesten schilder ik ze nog wel eens in de kleur die ik die avond veel gebruik.

  1. Gebruik je nooit een dienblad Bespaarzuinig? Ik gebruik dat van mij echt elke dag. Zelfs als ik in mijn eentje koffie drink. Dan verzamel ik mijn schoteltje met pepernoten, kopje koffie, schoteltje met fruit, koffiemelk en suiker op het dienblad en doet net alsof ik in een restaurant zit : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.