De woontrends van 2012

Gastpost door Saskia

Zodat we allemaal weer wat inspiratie krijgen voor het inrichten van onze prachtige woningen, hebben we hier de woontrends van 2012 op een rijtje gezet.

De meubeltrends van 2012

Na de meubelbeurs in Milaan is er het een en ander duidelijk geworden over de trends van 2012 op het gebied van meubels. De strakke en harde lijnen zullen plaats gaan maken voor wat meer vrouwelijke designs met rondingen. Dit gaan we tevens terug zien in de materialen die hiervoor gebruikt worden, deze zullen warm en comfortabel zijn. Tevens zien we steeds vaker dat herbruikte meubels weer helemaal mainstream worden, waardoor we de retro ’70 en ‘70s look weer terug zien. Normaal gesproken waren enkel de design liefhebbers fan van deze artikelen maar er is inmiddels een grote handel ontstaan op onder andere marktplaats naar deze klassieke stukken.


Kleurentrends van 2012

Naast de trends omtrent de meubelstukken zien we ook een ontwikkelen op het gebied van kleurgebruik. Er wordt hier steeds meer rekening gehouden met de invloed die kleuren hebben op je gemoedstoestand. Daarom wordt kleurgebruik in huis tegenwoordig veel persoonlijker en zal iedereen voor zichzelf moeten bepalen wat het beste bij hem of haar past. Uiteraard is er ieder jaar weer een kleur die veel terug komt en dit jaar zijn dat er twee. Hierbij hebben de designers zich onder andere laten inspireren door het koninklijk huwelijk in Londen en Monaco. Zo komen onder andere de royale kleuren topaasblauw, diep paars, parelwit en smaragdgroen dit jaar veel terug!

Een andere ontwikkeling is een bepaalde hang naar oude culturelen, beschavingen en tradities omdat dit voor veel mensen een gevoel van historische waarde biedt. Kleuren uit de Afrikaanse cultuur zoals okergeel en donker oranje zijn kleuren die we steeds vaker terug zien.

Uiteraard kun je genoeg inspiratie op doen op internet en kun je bijvoorbeeld op zoek naar stoelen die voldoen aan deze kleuren en trends.

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.