De terugkeer van de LP

Al twee verhuizingen lang sjouwt mijn man zijn platencollectie mee, om hem vervolgens te laten verstoffen.

Maar in ons nieuwe huis heeft mijn vijftienjarige zoon ze ineens ontdekt op de zolder. Gretig liet hij ze door zijn vingers gaan, en ontdekte allemaal artiesten die hem leuk leken, waaronder de Beatles! Maar ja, platen zonder platenspeler, is ook zo frustrerend!

Platenspeler op Marktplaats

Dus struinde ik voor zijn vijftiende verjaardag Marktplaats af, op zoek naar een echte platenspeler. Dat viel nog niet mee, want veel van het aanbod is speciaal gemaakt voor de computer, en dat wilde ik juist niet. Ik wilde een ‘echte’ platenspeler, waarop mijn zoon platen kon draaien zonder de computer nodig te hebben.

Bingo!

Toen vond ik op 10 kilometer afstand een meneer die er ééntje aanbood voor 15,-! Wat een geluk. Hij verkocht hem voor zijn schoonmoeder, die hem bij de bingo had gewonnen, en niet wist wat ze met het ding aan moest.

Behalve met de prijs, ben ik ook erg blij met het feit dat deze platenspeler ook een radio en cd-speler bezit. Nu heeft mijn zoon plotseling toegang tot een wereld van muziek, dankzij het feit dat mijn man nooit eens iets kan weggooien.

Stiekem ben ik nu ook blij dat mijn man het vertikte die oude platen van de hand te doen. Er zit namelijk ook veel country and western muziek bij, en daar ben ik dol op. En wat is er nou gezelliger dan ‘plaatjes draaien’?!

Het is alleen wel vervelend dat mijn man dit aangrijpt als bewijs dat het goed is nooit iets weg te gooien…

Neem een email abonnement!

Similar Posts

4 Comments

 1. Wat leuk! Mijn man heeft hem ook nog van vroeger. de platen koop ik regelmatig bij de kringloop. Hij zet ze via de platenspeler voor mij op CD. Daar ben ik zo blij mee.

  Genoten van dit blogje. Die 15 euro is heel mooi.

 2. Wat een geluk met de platenspeler!
  Ik heb mijn LP’s een jaar of 2 geleden in de container gegooid. Ze waren al heel veel verhuizingen meegesleept en bij de laatste verhuizing hebben ze 2 jaar lang elke hoek van de garage gezien. Op de rommelmarkten konden de kinderen ze niet verkopen en via marktplaats heb ik ook nooit een koper kunnen vinden. Ik was ze spuug zat.
  Maar ik heb hiermee wel heel veel jeugdherinneringen weggegooid: Queen, Genesis, Peter Frampton, the Eagles,… (snik). Mijn singeltjes heb ik nog wel allemaal.
  Maar ik kan ook niet blijven zeulen met al die herinneringen. Het is wel goed zo.
  Veel luister plezier allemaal!

 3. Wij hebben (weliswaar in N’land opgeslagen) een aantal dozen vol. Met het idee dat we ‘ooit’ een hoekje gaan maken met platenspeler en al die lp’s.
  We hebben inmiddels ook drie spelers; een inderdaad om over te zetten naar digitaal en twee echte ouderwetse. Die kwamen elk mee met hun stapel lp’s van mensen die vroegen of wij dat niet wilden hebben.
  Zo verzamel je wat af. Hoop wel dat we er nog écht eens toe komen het allemaal in zo’n hoekje uit te stallen.

 4. Hahaha, wat een hilarische reactie van je man… nu mag er hélemaal niets meer weg!

  Leuk dat je zoon nu lekker plaatjes kan draaien en jij ook van de plaatjes kan genieten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.