Is de huisvrouw/huisman de kapitein van het schip?

Schermafbeelding 2014-04-02 om 13.03.29Ik interviewde Naomi, die na 15 jaar fulltime moederen weer een baan kreeg.

Naomi geniet van haar werk buiten de deur. Maar er is één groot nadeel: ze heeft het gevoel dat ze thuis op de tweede plaats staat. Haar man Henk is nu de kapitein van het schip, en bepaalt hoe dingen gebeuren.

Het zette me aan het denken!

Is de persoon die het meest thuis is, automatisch ook degene die het reilen en zeilen thuis het meest bepaald? Met andere woorden: is de huisvrouw of de huisman thuis de baas?

Je leest het interview hier.

Similar Posts

4 Comments

  1. Altijd maar één vrouw of één man achter het fornuis … anders werkt het niet!
    Hier thuis doe ik al het werk of bijna … dus ik bepaal. Bepaalde zaken in overleg / ik stel mogelijkheden voor … echter trek ik het hele kar alleen. Baas ben ik niet … Ik zeg liever: huis manager en coach

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.